H.M.S.U. presents DRUM and JAZZ 2019 (28 септември, City Stage)

Култура, Музика, Новини, Статии, Събития, Събития (предстоящи) — От на септември 23, 2019 в 22:59

Остават броени дни до DRUM and JAZZ 2019! По покана на HMSU в City Stage ще гостуват редица класни артисти от чужбина и страната начело с Dj MarkyMC GQNeyko BodurovТеодосий СпасовIvan ShopovHigh RollOgonek (Official)Targy и Faith.

Drum and Jazz е първото по рода си събитие на родна земя, което се превърна в нарицателно за един нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм енд бейс, джаз, класически рок’н’рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. По покана на H.M.S.U в рамките на проекта гостуваха артисти от световна величина като Amon Tobin, LTJ Bukem, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Стоян Янкулов, Иван Шопов, Netsky, Deadbeat, Future Prophecies, DJ Fabio, Dub FX, Blu Mar Ten, Calibre, Utah Jazz, Logistics, Metrik, Icicle Live, Big Bud, Keeno, BCee, Riya, Carasel, TRAC, Paul SG. Това е само част от тази магическа комбинация с четиринадесет издания в своята история. След миналогодишното уникално изживяване домакин на събитието ще бъде отново едно от най-вълнуващите места в столицата – City Stage.

dnjcover

За тазгодишното издание от Бразилия и Англия пристигат Dj Marky и MC GQИ двамата са ветерани с над 25 години опит на сцената. Марки e един от тези артисти, за които определението „жива легенда“ важи с пълна сила. Има толкова награди и отличия във витрината си, че ще ни е трудно да изброим всичко, но няма как да пропуснем няколко от най-важните му постижения. В родината си е един от най-известните артисти, като отговаря за главната сцена на най-големия бразилски фестивал – SkolBeats, а също така е сред основните „виновници“ за формирането на местната електронна култура. Той е сред най-разпознаваемите представители на бразилската електронна сцена, а през 2012 е избран за най-добър диджей в Бразилия (изобщо). Той е първият бразилец:
– в топ 15 на английските музикални билборд класации с парчето LK“ – един от най-известните сингли в дръм и басс историята;
– с резиденция в един от най-прочутите клубове в света – Fabric, Лондон;
– с повече от 100 издания и собственик на лейбъла Innerground;
– ремиксирал музиканти от ранга на Madonna, Deadmau5, Fatboy Slim, Roy Ayers и много други.

За GQ ще кажем, че винаги е бил едно от основните вдъхновения за повечето MC-та в жанра, а стилът му винаги е бил насочен към това да разчита публиката и да се адаптира по най-добрия начин. Това му гарантира участия редом с най-добрите артисти в бранша и го превръща в един от лидерите сред владетелите на микрофона. Собственик е на лейбъла Emcee Recordings, а също така е бил организатор и резидент на някои от мега рейвовете през 90-те години в Англия.

NIKOBO е дебютният студиен албум на българския тромпетист Нейко Бодуров, а по време на Drum and Jazz 2019 ще бъде официалното му представяне в София. Джаз имровизации, бийтове и електроника вплетени в оригиналните композиции включени в NIKOBO носят духа на Nu Jazz стила. Нейко обединява колектив от изключителни български музиканти, всеки от които допринася със собствените си умения към проекта. Пронизващият тромпетов тон на Нейко и хлъзгавият алт саксофон на Димитър Лиолев се преплитат върху модерни басови линии на Михаил Иванов, а заедно с разчупените ритми на Димитър Семов и дълбоките хармонии на Димитър Бодуров обогатяват със звукови текстури. Специално към представянето им ще се включат и доайените на българската музика – Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (електроника).


Роден и израстнал в град Варна, Нейко по късно получава своето образование в Германия и Холандия. Най-интензивен музикален опит придобива от работата си като стипендиант в Ensemble Modern Frankfurt. През 2007г. получава Европейската награда “Pro Europa” на Европейската фондация за култура, a през 2011 г. се присъедниява към джаз отдела на Conservatorium van Amsterdam.

nikobo

Повече информация ще намерите на страницата на събитието във Facebook: HMSU presents: DRUM and JAZZ 2019

Информация за билети:
-> EVENTIM.bg – онлайн и разпространителната мрежа из цялата страна
-> https://smarturl.it/DNJ19-tickets
-> 4:20 Shop ( бул. „Васил Левски“ 65 , София)
-> BreakPoint (ул. „Гурко“ 72, София)
-> 0511 Clothing (ул. „Оборище“ 80, София)

+ Ценови категории:
-> промо: 15 лв. (до 10 септември 2019)
-> стандартни: 20 лв. (от 11 септември 2019 до 27 септември 2019)
-> на място / в деня на събитието: 25 лв.
-> билет със седящо място: 30 лв. (1 х билет + 1 х седящо място + 1 х напитка / САМО 10 броя)
-> сепаре за 6 човека: 180 лв. (6 х билета + сепаре за 6 човека + 6 х напитки / САМО 3 броя)

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes