Vola Open Air се завръща за 7-то си издание, а вече са ясни и първата вълна от артисти!

Култура, Музика, Новини, Събития (минали) — От на март 12, 2019 в 22:57

Vola Open Air се завръща за седмото си издание и отново ще зарадва меломаните в края на юли. Вече са ясни и първите гости от програмата и по традиция музикалния фестивал ще се проведе на  26-ти, 27-ми и 28-ми юли, на връх Околчица, в природен парк Врачански Балкан!

Вчера организаторите на Vola Open Air обявиха първата порция от артисти, които ще можем да чуем на връх Околчица това лято! Сред тях виждаме холандското дръм и бас чудо LENZMAN, който ще бъде в компанията на МС ABNORMAL SLEEPZ. Хедлайнерите ще бъдат подкрепени от редица родни артисти, сред които са Божидар Василев – Trombobby заедно с DessyPhuture Shock и Simo, които ще представят новия си фънки-соул проект. Освен тях ще чуем и LQ от платформата LIQUIDIZER.  Te ще подсилят програмата с най-новата си продукция, която записват за престижните Ram Records и Soulvient Records. Силен диджей съпорт ще има и от първите селектори на фестивала DJ Skill, DJ Not Easy, Djobry (Sofia Beats), Оnslaught и Unkle Billy.

LENZMAN

Lenzman е продуцент, създаващ свое собствено соулфул звучене, което се издига над тенденциите и потапя жанра до нови дълбини. Неговият подход в правенето на музика събира проблясващи семпли и смели колаборации, контрастиращи на фона на характерния му меланхоличен стил. Сетовете му на живо са като музиката му – безстрашни и неподправени. През последните няколко години Lenzman постигна повече, отколкото някои артисти за цял живот! След поредица от успешни сингли за всевъзможни и разнообразни лейбъли той откри своя дом в лицето на Metalheadz. Именно за него през 2014 г. излезе дебютното му LP „Looking At The Stars“. През 2016 г. пък постави началото на The North Quarter, в чийто каталог освен собственика виждаме и издания на артисти като Redeyes, FD, Submorphics, Zero T, Tokyo Prose и Anile. Сега пък  изневиделица продуцентът обяви и втория си дългосвирещ проект за „рожбата“ на Goldie, Kemistry & Storm. Името на тавата е „Bobby“,  излиза в края на месеца.

Рийс Самюълс, с псевдоним Abnormal Sleepz, е артист и продуцент, поел своя път от Манчестър. От ранни години Sleepz е вманиачен по широк спектър от музикални жанрове. Още в тийнейджърска възраст става един от основните домакини на BMP, където печели бързо признание за своята многостранност, присъствие, енергия и лирически способности на електронната сцена. През 2016 г. излиза дългоочакваната му компилация The Meditape Two, а през 2019-а г. лейбълът на холандския продуцент  Lenzman – The North Quarter ще издаде първия дългосвирещ албум на Abnormal Sleepz.

Родното дуо LQ, което е част от платформата LIQUIDIZER, се сформира през недалечната 2016-та година. Продуцентът на разнородна по стил музика Боян Ангелов и диджеят със солидна история на българската сцена – Боян Савов ‘Bruhu‘, се събират покрай общата си любов към дръм и бас музиката. За сравнително кратък период от време, те успяват да привлекат вниманието на редица чуждестранни лейбъли и след различни издания, стават част от лондонските Soulvent Records и Ram Records. Със своите издадени вече над 10 парчета, 2019-та година се очертава най-значимата до момента за LQ, изпълнена с много нова авторска продукция и колаборации, както с чужди, така и с родни артисти!

Миналата година излезе и дебютният дългосвирещ запис на любимия ни музикант, артист, продуцент и бийтмейкър Trombobby, a.k.a. Божидар Василев! Истинско щастие е, когато излязат албуми като “Run”. Десет парчета, които впечатляват с дълбочина на идеите, качество на звука и перфектно чувство за така важния в наши дни ритъм. Израстването в стила и композициите на Trombobby ти припомнят, че Los Angeles и бленуваният Западен бряг – ем, не са чак толкова далече! Дори погледнати леко меланхолично от най-източната точка на Стария континент.

Защото, ако чуеш на вълните на Beats 1, KCRW или KDAY траковете – “Andromeda”, “Back It Up” (с прекрасните вокали на Lina Nikol) или комбото със C-MO – “Jio”, някак си логично ще възприемеш Trombobby, като част от музикалната сцена формирана из пресечките на Sunset Boulevard. И това не са четки, нито претруфени изказвания! “Run”, част от каталога на горещия лейбъл Sofia Beats, разполага с потенциала на съвременни продукции, появяващи се под шапката на крю-та от ранга на Soulection, Stones Throw, Fresh Selects и Ninja Tune. Всички те задават пулса на модерния hip hop/ beat/new soul саунд, а в някои отношения Trombobby поглежда отвъд съвременните тенденции. Със своята замечтаност, счупена смесица между минорното, но и достатъчно светло ежедневие и увереност, че ние личностите на 21-и век можем да бъдем по-добри. Дори, когато някой ни подтиква към обратното.

Събитието е подкрепено от фондация „Америка за България“, Община Враца, дирекция на ПП  Врачански Балкан и Стройрент.

Фондация „Америка за България“ подкрепя Vola Open Air, за да предостави на младите хора на Враца и региона достъп до съвременно културно събитие и възможност за обединяване и ангажираност на общността. Фондация „Америка за България“ и организаторите споделят една обща цел – привличане на туристи от цялата страна, като по този начин Vola Oen Air създадава специално значение на един от символите на Врачанския Балкан – връх Околчица.

Тридневен билет „Ранно пиле“ за фестивала на цена от 20лв. може да бъде намерен в мрежата на bilet.bg до 17-ти април. След тази дата цената на пропуските ще е 30 лева.

За повече информация и всички новини около Vola Open Air може да следите страница на фестивала във Facebook: www.facebook.com/VolaOpenAirFestival и интернет страницата: http://volaopenair.com

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes