Teuf Kulture pres. Function:AL with DJ Storm, Total Science, Digital + more (08 дек. @ клуб *MIXTAPE 5*)

Музика, Новини, Събития, Събития (минали) — От на ноември 5, 2018 в 01:40

Teuf Kulture Bulgaria приветстват Digital и компания за първото FUNCTION:AL парти на родна земя, което ще се проведе на 8-ми декември в голямата зала на Mixtape 5. Легендарният артист пристига в София съпроводен от кралицата на дръм и баса DJ Storm, неуморимите Total Science и безмилостната Flava, като зад микрофона ще чуем и един от най-обиграните хостове в жанра през последните години – MC Blackeye. От Барселона гостуват Egres и Sekev от крюто Jungle Jungle, а Teuf Kulture ще се представлява от Soulnd и MC Primitiff!

Teuf Kulture Bulgaria е сравнително нова, но много ключова организация на дръм и бас сцената в София. За краткото си съществуване от 3 години (все още помним първото им събитие тук) двигателят MC Primitiff и компания успяха да докарат на родна земя редица знайни и незнайни артисти, между които легенди като DigitalSpiritDillinjaKlute, както и по-млади таланти в лицето M-Zine, ZeroZero, Deadline, Revaux и много други! Наред с това винаги дават поле за изява и на родни диджеи, което е повече от похвално. Предстоящото събитие е кръстено на първородния лейбъл на DigitalFunction Records и има за цел да покаже любимата ни дръм и бас музика в цялото и разнообразие, представена от някои от най-уважаваните артисти на световната сцената.

FUNCTION

Digital (Steve) е човек, за когото може да се изговори много, но ще се опитаме да сме кратки и конкретни. Легендарният артист, и смеем да кажем наш приятел, се завръща в София със сериозно подкрепление в лицето на DJ Storm, Total Science, Flava и Blackeye MC за парти посветено на неговия лейбъл Function Records! Стажът му като диджей и продуцент е вече над 23 години и до ден днешен той продължава да е изключително активен и продуктивен без да изневерява на своя звук и без да разчита на комерсиален успех. С 5 албума зад гърба си (последният, от които е Total Control oт 2018 г.) и безброй сингли с класически статут Steve е един от доказалите се ветерани на сцената, извоювали своето място в учебниците по дръм и бас история с качество и постоянство, а не само с това, че са от „старите кучета“ и са направили хитови парчета преди 20 години.

В дискографията му присъстват и множество колаборации с много други артисти като Drumsound & Bassline Smith, Spirit, Om Unit, Nomine, Kiat, Resound, Need for Mirrors, Total Science, Klute, Villem, Response, Flava и други. Музиката на Digital е издавана за някои от най-ключовите и уважавани лейбъли в drum and bass/jungle музиката, между които са Metalheadz, Exit, Timeless, 31 Records, C.I.A, Photek Productions, Innerground, Commercial Suicide, Reinforced Records, Violence, Horizons, Rupture, Ingredients, Dispatch, V Recordings и още много други.

DJ Storm (Jane)… От къде да започнем? The first lady of drum and bass? Майката на Metalheadz? Партньорката на покойната Kemistry? Един от най-уважаваните диджеи на сцена доминирана от мъже? Да изброяваме ли още определения?

Проучването ни показа, че преди около 20 години Storm е пускала в България и сме изключително щастливи, че сега и ние ще имаме възможността да я видим и чуем толкова години по-късно! Чисто биографично ще ви споделим, че в началото на 90-те Kemistry показва на  Goldie що е то jungle/дръм и бас, след което „Златко“ решава, че иска да прави такава музика, Kemistry и Storm да са диджеите, да имат клубна вечер и лейбъл. Така се ражда и легендарния Metalheadz.

Jane e един от малкото артисти, които в днешно време продължават да са активни единствено и само като диджеи, без самата тя да продуцира парчета. Това е именно благодарение на нейната техника, любов към музиката, познанства през годините и опит. „Бурята“ е извоювала уважението на хиляди артисти и фенове по цял свят със своите сетове зад грамофоните, а ние определено тръпнем в очакване да я видим и чуем на 8-ми декември в Mixtape 5!

Следващото име в списъка с гости са Total Science! Jason Greenhalgh (Q-Project) и Paul Smith (Spinback) се срещат за пръв път през далечната 1987. Следващите няколко години те прекарват зад грамофоните и в студиото. През 1993 излиза култовото парче на Q-Project „Champion Sound“, a 3 години по-късно поставят началото на легендарния си лейбъл Computer Integrated Audio (C.I.A) и започват да използват псевдонима Total Science. През годините дуото е издавало музика за някои от най-големите дръм и бас лейбъли като Metalheadz, Good Looking, Moving Shadow, Hospital, Tru Playaz, 31 Records, Reinforced, Soul:r, Shogun Audio, Critical, Renegade Hardware, Subtitles, RAM и много други.

Total Science/ Q-Project имат 4 албума зад гърба си, а броят на синглите и ремиксите им поне според discogs надъхвърлят 300! Освен с продуктивност и постоянство двамата изпъкват и с множеството си колаборации с имена като Digital, Spirit, S.P.Y., Break, DLR, Bungle, Hydro, War, Riya и други. Също така подкрепят и много други артисти, като издават музиката им за за C.I.A. / C.I.A. Deep Kut – oсвен гореспоменатите сред каталога присъстват и Calibre, Zero T, Lenzman, Mutated Forms, Nymfo, Enei, Eveson, Redeyes, Makoto, Chroma, FD, Mutt и много, много други.

Момчетата са в играта вече повече от 25 години и фактът, че продлъжават да вадят тонове нова музика е повече от впечатляващ. Някои от най-класическите им парчета са Squash, Defcom 69, Soul Patrol (feat. MC Conrad ), Redlines (feat. Riya), Gangsta (with S.P.Y.), Scatter (with Friction), Notes of Blue, Rumble (with Digital & Spirit) и други. Очакваме с нетърпение 8ми декември за да видим и чуем на какво са способни на живо!


Flava e една от най-добре пазените тайни на дръм и баса! Не са много диджеите по света, които 17 години пускат всяка седмица по два пъти, и може би затова всички в Лондон знаят коя е Естер и нейното легендарно пиратско радио RUDE FM.

Дори и не можем да си представим колко много музика е минала през ушите ѝ. Тя описва своя стил като CORRECT DNB, което нито ние, нито някой друг би си позволил да оспори! FLAVA лети върху добре подбрана селекция и отлични умения в техниката на миксиране. Естер отскоро започва да прави бийтове, и то в колаборация не с кого да е, а със самите титани Spirit и Digital. Преди малко повече от година тя ни изненада с релийз за Commercial Suicide заедно със Steve, който не може да бъде подминат, много ама много мръсен дръм и бас!

И тъй като българската публика също вече познава Flava (дамата изстреля толкова много класики и силни съвременни парчета, че пред пулта почти нямаше нетанцуващи фенове), ние много се вълнуваме отново да я видим и чуем след броени дни!!

Blackeye MC (Roderick Byatt) е роден и израстнал в Croydon. Започва да гради своите хостинг умения от ранна възраст, като участията му в пиратски радиа и партита стават все по-чести. Едни от първите му по-сериозни връзки са с Andy Skopes и Chris Inperspective. Благодарение на тези познанства той става основно MC на събитията Technicality.

Oколо 2006 г. Double O и Mantra го привличат в екипа на Rupture и до ден днешен организират най-добрите jungle партитата в Лондон. Blackeye е водещият глас и на много други събития като Fizzy Liquid, Launch, Function Records, AKO beatz и DJ Mag Bunker. Тези престижни резиденции му отварят много врати и той взема участие като хост на събития от ранга на Renegade Hardware, Cylon, Mute.ch, Sun and Bass и много други, където има честта да работи с някои от най-големите диджеи в историята на дръм и бас и джънгъл музиката.

След 6 дни очакваме да го чуем и видим на живо в София заедно с легендите Digital, Storm и Total Science, както и с останалата част от екипажа в лицето на Flava, Sekev, Egres, Soulnd и MC Primitiff.

Egres е олдскуул диджей, с изключително сериозен саунд подпис, който ще ви преведе между тежките и безмилостни еймъни, многобройни счупени биитове и дълбоки бас линии. Селектор с рядък стил и умения, уважаван промоутър и добър наш приятел. SEKEV е истински Jungle диджей, с огромна техническа и звукова култура, и много опит зад гърба си. Заедно с EGRES са силен промо тийм, като зад всеки гост, който канят, има конкретен музикален смисъл и тотална липса на случайности. Кевин вече е бил веднъж в България на партито ни с покойния SPIRIT, преди малко повече от година. Тези, които са го видели и чули, знаят за свръхестествените му способности.

Следете събитието във Facebook на https://www.facebook.com/events/1019203148241433/

Все още можете да закупите билети на цена от 15 лева oт Eventim.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes