FSS & Osnova pres. MethLab Night with Disprove, War & Disphonia (12 октомври @ клуб *MIXTAPE 5*, А-Side)

Музика, Събития, Събития (минали) — От на октомври 6, 2018 в 12:57

Столичните дръм и бас организации Future Sounds of Sofia и Osnova планират съвместно събитие следващия петък. На 12-ти октомври в A-Side на Mixtape 5 ще се проведе титанично дръм и бас парти посветено на лейбъла MethLab. На гости ни идват Disprove, War и Disphonia, а локалния съпорт е повече от привлекателен!

–––––––––––

Future Sounds of Sofia и Osnova обединяват сили, за да представят на българската публика една вечер наситена с първокласен дръм и бас. За тази цел са поканили едни от най-интересните и прогресивни институции в последните години, а това е именно MethLab. Лейбълът представляват творци от най-модерния електронен спектър, които се фокусират върху прогресивните звукови концепции. Предстои напомпана аудио-визуална вечер изпълнена с дръм и бас от бъдещето, създаден от пионери, които не се страхуват да се откъснат от стадото. Те са толкова уникални в способностите си, а доказателство за това е тяхната постоянно нарастваща публика, която следи с непрестанен интерес техния непрекъснат прогрес и стремеж към експериментиране.

War e французинът Samy Ponsar, продуцент с изцяло нова нагласа, вдъхновен от широк спектър от стилове – както дръм и бас, така и дъб, техно, метъл и тн. Преплетеният му звук е неподражаем и успява да бъде едновременно ориентиран към бъдещето и здраво стъпил в настоящето. Едва на 17 години WAR издава парчето ‘Rafale’ за наложилия се лейбъл DSCI4, с което пробива и дава начало на кариерата си. Скоро след това, през 2011-та заедно с Overlook и Mateba, създават проекта ARMA. Издават за Samurai и Demand, чрез което War се среща с Hydro и двамата дават начало на множество колаборации за лейбъли като Dispatch, Utopia, Horizons и Blendits. През 2015-та Samy става част от сръбския лейбъл Metnem и издава дълго чакания ‘7th Circle‘, който моментално грабва вниманието на MethLab. Следващите години следват издания за лейбълите Horizons, Invisible, MethLab, Commercial Suicide и C.I.A., където колаборира с Total Science, което циментира позицията му на сцената. С миналото като това, бъдещето на WAR изглежда изключително светло.

Зад проекта Disphonia стоят съседите ни – Kostas Nomikos и George Roubins. Почитани както заради изключителната им прецизност зад пулта, така и заради вниманието към детайла в продукцията им, Disphonia са една от най-консистентите и оригинални сили в дръм и бас музиката. Сред най-големите им успехи са лейбълите Eatbrain, SOM, Red Light Recordings, Terminal и разбира се, присъединяването им към MethLab. Kostas и George откриват споделената си страст към продукцията на зловещи техноидни звуци, тежки басс линии, и дълбоки атмосфери още през 2006 година. От тогава главната им цел е да създават колкото се може повече отличителни парчета. През последните 10 години изпълняват редом до артисти като Optiv, Gridlok, Black Sun Empire, Noisia и Calyx & Teebee. Първото им парче излиза през 2011 година за Mindtech Recodrdings, а през следващите години следват множество други за Trust in Music, M-atome, SOM, Full Force Recordings, Dutty Audio, Rise Audio, Citrus, Eatbrain и MethLab. Колаборират с множество артисти като Dementia & Rregula и нашенеца L 33. Техни парчета са стигали първо място в множесто класации, а парчета като War Bunker са издигнати в статус – neurofunk химн от DJ-и фенове.

Disprove се появява на сцената през 2015 година и за кратко време успява да грабне вниманието и подкрепата на водещите лейбъли – Invisible, Critical, Eatbrain, Methlab и Terminal. Първото му издание е за Inspected, а скоро след това издава и ремикс на Black Sun Empire за Blackout. Не след дълго издава и за Renegade Hardware, където колаборира със Signal и Maztek. Еволюиращият му звук грабва вниманието и на Eatbrain и следва – Damage EP. Noisia пък издават парчето му ‘Negative Dots Call the Shots’, последвано от Mantura EP със Signal през 2017. Колаборира си и с Erger, както и Vanguard и Fearless за Critical Recordings, Machine Code за Methlab и Bad Taste Recordings и т.н. За 3 години Disprove успява да се наложи като едно от най-интересните нови имена в дръм енд бейса, с вече завидни издания зад гърба си.

The Science | the Sea and I (official video) from denial of service on Vimeo.

The Science е модулярно-колаборативен експеримент изразяващ себе си в динамиката на съществуването и оттам произтичащата , разглеждащ структурите на реалността чрез изразните средства, с които човекът се е сдобил в течение на времето посредством интеракциите си със средата. И по-конкретно чрез трептене на материята, което се предава като периодична промяна на налягането и се възприема от слуховия апарат, позволявайки всевъзможни форми на изразяване, разказ и комуникация.      С едно EP зад гърба си за MethLab Recordings – „The Sea and I” ,няколко ремикса/колаборации с артисти като Trifonic, Hecq, Woulg, първото видео създадено с помощта на изкуствен интелект в колаборация с Denial Of Service () и множеството предстоящи колаборации, няма възгледи The Science да утолят жаждата си за нови хоризонти. Постоянно развиващата се характерна за колектива електроника, дълбоки бас линии, леещи се из емоционалния спектрум вокали и тотална липса на жанрова съвест са най-доброто доказателство.

Родом от бреговете на Лаго ди Комо в Италия, Kiril е име, което няма как да пропуснем. Скоро след първите му хип хоп продукции като тийнейджър, Кирил открива истинската любов към музиката в пространството между стиловете Drum & Bass, Footwork и Jungle. В края на 2013 г. се появява дебютното му ‘Corps’ EP за италианския лейбъл Mother Inc Sound. Това е само началото на неговата кариера, като още през 2014 г. парчета му се оказват част от тайните оръжия на артисти като Dub Phizix, Hyroglifics, TC, Fixate и др. Не след дълго идва Delirious EP за Flexout Audio – издание за един от водещите иновативни UK лейбъли, което получава повече от положителна оценка от критиците. Следват издания за BNCexpress, Vandal Records и Alchemy Breaks, доказващи способността на артиста да обхваща огромния спектър от различни стилове и жанрове. През 2016 г. Кирил колаборира със съмишлениците си от Was A Be и става част от екипа на Dreamers Recordings. През 2017 г. Кирил е забелязан от движещите двигателни сили на модерното дръм и бас течение – а именно Noisia, които го приветстват в Invisible Recordings с парче за компилацията Solids_1 и Kasra от Critical Recordings, където Кирил издава Binary Vol. 12 EP, което бързо достига No1 в класацията Beatport Top 10.

Локалният съпрот ще бъде представен от двете организации в лицето на PHIRAH, THE SEISMOLOGIST, HYDRASHOCK, N3TOK, METASTASYS и THRUST.

Арена на сблъсъкът ще бъде Side A на club Mixtape5, a Elektrik.ME ще се погрижат за незабравимото визуално приключение. С билет можете да се сдобиете в мрежата на Bilet.bg на цена от 20 лева – ТУК. В деня на събитието, както и на входа, цената ще е 25 BGN.

Събитието може да следите във facebook на https://www.facebook.com/events/234783303936443/

Повече за организаторите и гостите можете да немерите на:

https://www.facebook.com/future.sounds.of.sofia/
https://www.facebook.com/osnova.music/
https://www.facebook.com/methlabrecordings

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes