Атомите се събират! Блуба Лу издават нов, осми дългосвирещ албум на 24-ти април

Новини — От на април 16, 2018 в 17:43

Музиканти, чието ДНК е изградено от експеримент и търсене на различния звук. Това са Блуба Лу. Димитър Паскалев и Константин Кацарски са готови със своя дългочакан от верните им фенове албум. Кръстили са го „Атоми“, защото в него темите са едновременно лични и всеобхватни, бихме добавили – космически.

Албумът ще бъде представен пред публика на 24-ти април в Sofia Live Club, когато е официалната дата на издаването му във физическото и дигиталното пространство.

„Атоми” е концептуален проект, включващ 11 композиции, които чрез хармоничното съчетание на звук и текст ни представят новите посоки в музикалните търсения на двамата музиканти. Индивидуалният човек е атом от вселената, а тя е уникално въплътена в него. Човек носи съзнанието за мисия, нова мисия, за движение „към безкрая с теб вървим“. Усещането за време и пространство определя нашата идентичност „Времето се разтяга, спира, свива се в миг“.

Новият проект на Блуба Лу изразява търсенията на модерния човек – заобиколен от хаоса на днешния информационен поток, в търсене на хармония, радост и любов.

В синхрон с това разбиране – всички текстове в „Атоми“ са на български език – абсолютен прецедент в богатата дискография на Блуба Лу до момента. Дълбокият синт бийт и дискретният електронен саунд съжителстват с ярките китарни акорди, елегантно допълващи вокалите на Димитър Паскалев.

Водещ сингъл към албума е едноименното парче, което вече има и свое lyrics видео.

Блуба Лу представят Атоми за първи път в Sofia Live Club на 24-ти април от 20:00 ч. Билетите на налични от мрежата на EVENTIM.

Гост музиканти на концерта ще бъдат:

Пламен Петров – китара, Кръстина Кокорска (Криста) – вокали, Стефан Цеков – ударни, Евден Димитров – бас и синтезатори, Петко Славов – вокали и акустична китара, Димитър Льолев – саксофон.

А ето какво споделят за „Атоми” някои популярни личности от културния живот на България:

„Нежен, бавен, спокоен, позитивен, обнадеждаващ.” – Стефан Иванов, писател.

„Звучи романтично, по някакъв плажен начин.” – Светослав Тодоров, журналист (Капитал)

„Хубавото и сладкото от старата музика и дисонанса от новата.” – Цвети Чендова, музикант

„На без фокус.“ – Тома Вашаров, режисьор.

„Носи космична, кинематографична и позитивна атмосфера.” – Насо Русков, музикант (Babyface Clan).

“Текстове, докосващи сърцето и ума.” – Георги Георгиев, музикант (Остава)

„Нов стандарт за пеене на български език.” – Георги Згуров, музикант (Анимационерите).

„Този албум е един ден, в който се случват много неща.“ – Димитър Коцев (Шошо), режисьор.

Тагове: , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes