Back In Da Game – Billy Hlapeto, Justin Timberlake, Busta Rhymes & Missy Elliot и още нова музика в Shuffle Show

MP3/Даунлоуди — От на февруари 6, 2018 в 11:47

Както гласи любимата реплика в гениалния филм на Гай Ричи – “RocknRolla”: “There’s no school like the old school, and I’m the f***ing headmaster”, така тази седмица се срещаме отново с доказани бойци на музикалната сцена. Уверени в своите качества и без много, много да го мислят те ни предлагат нова, достойна за вашите уши продукция.

Първи на радара на Shuffle и Stash! се показва рапърът Billy Hlapeto. След заслужена почивка, макар и само в изпълнитаяма от какво да се оплаче – вече е факт новият му трак: “That Belly”. Парче, предвидено да се слуша на макс в клубовете, с грабващ dancehall бийт и ръмжащи лирики, напълно в стила на дрезгавия агент. От него предстои скоро да чуем още горещи парчета, които са съвсем близо до заветнaта опция “export” в Ableton. Но докато настъпи заветния час си пускаме тоя sh*t!

Като основен акцент в музикалните новини от последните дни присъства завърналият се от бащинство гъзар Justin Timberlake. Албум номер 5 в неговата кариера носи заглавието “Man of the Woods” и съвсем неочаквано, дори за самия Justin, е кръстен на първородния му син. Името на хлапето е Silas, което добре, че миличкият Pharrell го подтикнал да провери, означава в превод от латински: “Хванат от гората”. 😛 Именно южняшкият дух на природата в родния щат на артиста – Тенеси, долавяме в току-що появилия се запис. В компанията на Timbaland, The Neptunes, Danja и Rob Knox – продуцентите осигурили най-големите му успехи, 37 годишният любимец на Америка търси корените и променения смисъл в живота. Поне така гласи рекламата: “Най-личният му албум до тук в кариерата!”.

Timberlake определя стила на автобиографичния си саундрак като “модерна Americana с Roland TR-808 бийтове, смесваща в себе си влияния на традиционнo R&B, кънтри и фънк звучене.” Резултатът поражда смесени чувства както у верните фенове на изпълнителя, така и в музикалните критици. Всички те забелязват, че след близо пет лета пауза, фаворитът им е забравил едно от най-важните си качества, направили го толкова популярен. А именно експериментът и иновацията в съвременната музика.

“Man of the Woods” звучи като сигурен и логичен ход на вече улегнал баща, който размишлява за детството, пишейки съкровени писма до съпругата и сина си. За справка: заглавният трак и финалът на тавата -“Young Man”. Замисълът си го бива, но похватите звучат мега наивно. Особено, ако съпоставим новия Justin до перфектния “4:44” на Jay-Z. Темите са близки, но Hov води JT с минимум 6 тъчдауна.

Оставаме и на вас да прецените дали е по вкуса ви актуалният албум на Timberlake. Както и да ви се хареса, ви препоръчваме да обърнете внимание на песните: “Midnight Summer Jam”, “Wave” и “Montana”, които все пак ни вдъхват кураж, че не всичко е загубено.

Същата увереност изпитваме, чувайки гигантите Busta Rhymes и Missy Elliot, в компанията на ex-Destiny’s Child дамата Kelly Rowland. Римите на Busta летят с познатата трудно предвидима посока и ускоряват, точно когато най-малко очакваш. А непокорната и все така дръзка във всичко, с което се захване, Miss влиза във филма с яркия си почерк на хип-хоп дива. Модел за подражание на повечето bad girly, завзели ефира тия дни като Cardi B, Nicky Minaj, M.I.A и Princess Nokia, например. Старата школа, братя и сестри! Какво да говорим?!

Покрай предстоящия зверски саундтрак към поредицата на Marvel – “Черната пантера” доста се разшумя около комбото – The Weeknd-Kendrick Lamar. Истина ли е, двамата изобщо работили ли са заедно в студио, спекулации за заглавието на евентуалния трак и какви ли не щуротии. Е, можем облекчено да отдъхнем! Парчето е факт и звучи зашеметяващо. Бийт, дяволски напомнящ на магнетичния loop на Daft Punk за “Starboy”, рими, напоени с бензин, готови ей сега да станат едно цяло с огъня и пълно потапяне в тягостна, и даже психотропна атмосфера. Остава ти само да се молиш…. Дано да има на кого 😀

Към всички тези ярки потвърждения, че новата музика си я бива, добавяме пленителните Mahalia и Little Simz с техния чуден трак – “Proud of Me”(на тотален repeat), поп рок бандите Fickle Friends и Pale Waves, grime надеждите Аvelino и Dave, и още актуални банди и изпълнители. Техните истории и музика в последния епизод на Shuffle Show. Приятно слушане :)

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes