4 години Shuffle Show, с атмосферичните Стереопор и Лили Гелева + много нова музика

MP3/Даунлоуди — От на февруари 28, 2018 в 13:53

Ако имаш идеи и истински вярваш в тях. Ако разполагаш с различна от общоприетата визия или смяташ, че е време за промяна в статуквото… Значи, приятелче, трябва да действаш!

Тази концепция води напред екипа на Shuffle Show – музика без ограничения вече четири години. Напук на форматираните ефирни радиостанции, редения по странни критерии павилион с втръснали плейлисти и меко казано скучните водещи (с малки изключения), предаването продължава да се развива, представяйки горещи парчета от цял свят. 210 седмици поред, без нито един понеделник прекъсване, създателят Боян Бочев, музикалните продуценти Константин Кацарски (Блуба Лу, Koka Mass Jazz) и Боян Ангелов, a.k.a. Boyan, фотографът и графичен дизайнер Тодор Атанасов и всички слушатели доказват, че и в родната ни татковина може да се прави модерна музикална програма. Шоу, което търси меломанската реакция, умее да грабва ухото, знае какво е подкаст и ducking effect и избягва абсурдните въпроси: “От къде идва името ви?” и “Защо пеете на български или английски?”. Фокусът пада върху бъдещите артистите, които имат потенциала да движат тълпата. Не тези с измислен и деформиран “X Factor”, а онези изпълнители, банди и продуценти, чието послание ще вдъхнови деня ти. Минимум!

Безспорно такива артисти са специалните гости в празничния брой на Shuffle. Кръстили са се Стереопор (или може би СтереоПор ;)) и във формацията засега са писателят и журналист Стефан Икога – фенове сме на провокативните му статии за egoist.bg и новия сайт на ПЕТЪК, и Иван Гаков – оператор, музикант- китарист и графичен дизайнер. Към тяхната креативна щаб квартира се присъединява актрисата и изпълнител Лили Гелева, за да се получи атмосферично, дълбоко и различно парче. “Ние Не Умираме” едва повдига завесата за следващите идеи на Стефан, Иван и Лили. Но повече можеш да разбереш от усмихнатото им интервю.

С уверен поглед в бъдещето, селекцията на Shuffle тази седмица акцентира върху тракове от дебютния албум “WWW.” на екстремния артист Towkio. Записът прозвуча за първи път от кабинка, закачена за балон пълен с хелий, небрежно полюшваща се на височина от 90 000 крачки над Земята. В уреда се намираха две камери, излъчващи на живо в IG, един албум, два говорителя и един безумно смел музикален продуцент от японско-мексикански произход. Да, Towkio избра този изумителен подход за премиера на първото си LP, работено заедно с Рик Рубин и шведския супер талант Lido. Издание, което шашка с яките си груув забежки (“2 Da Moon” и Symphony”), отличните комбота с R&B чудото SZA и съратника Vic Mensa (“Morning View” и “Forever”) и готиното усещане за хармонии – най-солидно изразено в шедьовъра – “Hate To Love”, с гост вокалите на откритието NJOMZA. Наслади се на целия албум тук:

Харесвате ли Janelle Monae?! Уверена и борбена, креативна и винаги нащрек за следващи предизвикателства, изпълнителката, продуцент и актриса от Канзас искрено ни впечатли с нов фънки сингъл – “Make Me Feel”. Парчето определено напомня за ярките години на Prince и неговия магнетичен звук от 80-те и 90-те. И преди да сте сипали на Janelle, бързаме да уточним – приликата със стила на Пурпурния Принц изобщо не е случайна. По “Make Me Feel” дамата от Канзас работи именно с великия музикант, който превключи на друга честота преди близо две години. Влудяващите китари са налице, синт бийтовете изправят на крака, а видеото ще те остави без дъх. А в края на април бъди готов за целия дългосвирещ запис на Janelle – “Dirty Computer”. Видимо ще е сила!

В Shuffle #210 откриваме и ударни тракове от алтърнатив британците Editors, симпатичните интернационалисти Superorganism, австралийските танцьори 5 Seconds of Summer, Cosmo’s Midnight и Winston Surfshirt и още, и още страхотни симпатяги. Всички тях в подкаста по-нагоре.

Наздраве на всички и стойте на топло! С нова музика и домашни любимци :) Peace!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes