Trombobby с отличен първи албум + актуални парчета в новия Shuffle

MP3/Даунлоуди, Новини — От на януари 30, 2018 в 10:17

Истинско щастие е, когато излязат албуми като “Run”– дебютният дългосвирещ запис на любимия ни музикант, артист, продуцент и бийтмейкър Trombobby, a.k.a. Божидар Василев! Десет парчета, които впечатляват с дълбочина на идеите, качество на звука и перфектно чувство за така важния в наши дни ритъм.

Израстването в стила и композициите на Trombobby ти припомнят, че Los Angeles и бленуваният Западен бряг – ем, не са чак толкова далече! Дори погледнати леко меланхолично от най-източната точка на Стария континент.

Защото, ако чуеш на вълните на Beats 1, KCRW или KDAY траковете – “Andromeda”, “Back It Up” (с прекрасните вокали на Lina Nikol) или комбото със C-MO – “Jio”, някак си логично ще възприемеш Trombobby, като част от музикалната сцена формирана из пресечките на Sunset Boulevard. И това не са четки, нито претруфени изказвания! “Run”, част от каталога на горещия лейбъл Sofia Beats, разполага с потенциала на съвременни продукции, появяващи се под шапката на крю-та от ранга на Soulection, Stones Throw, Fresh Selects и Ninja Tune. Всички те задават пулса на модерния hip hop/ beat/new soul саунд, а в някои отношения Trombobby поглежда отвъд съвременните тенденции. Със своята замечтаност, счупена смесица между минорното, но и достатъчно светло ежедневие и увереност, че ние личностите на 21-и век можем да бъдем по-добри. Дори, когато някой ни подтиква към обратното.

И понеже вярваме, че сте от позитивните агенти ви препоръчваме от цялото си същество да се потопите в красивия свят на “Run”. А една емоция е най-силна, когато е споделена! Нека опитаме какъв ще бъде ефектът този петък, 2-ри февруари, в B-Side на Mixtape 5. За да погледнем на себе си от по-хубавата страна.

А тази седмица екипът на Shuffle Show се е постарал да подбере парчета от световна класа специално за вашето добро настроение. Основен акцент е сложен върху Migos – противоречивата, но безспорно мега популярна сред световната хип-хоп публика група от Атланта. Quavo, Takeoff и Offset на 26-ти януари задоволиха нетърпението на верните си фенове с грандиозен, поне откъм мащаби, албум. “Culture II” съдържа, внимание!, 24 парчета, с обща продължителност над 106 минути. И ако повечето от вас си мислят, че тавата е пълен shit, бързаме да ви разубедим. И ние се почувствахме дълбоко изненадани от еволюцията на триото от инструментална и продуцентска гледна точка. Да, факт е, че до голяма степен прогресът на Migos се дължи и на работата им с Metro Boomin, Pharrell Williams, Kanye West, Mike Dean и Murda Beatz, но все пак в траковете от албума говорим за мелодии, грабващи хармонии и точен усет към поп формите.

Съгласни сме, че лириките на троицата гъзари (с епизодични изключения) са абсолютно безсъдържателни, но въпреки това албумът по-скоро получава одобрението ни. А вашето?

В брой 206 на Shuffle специално внимание е отделено и на особено активните в началото на 2018-та британски артисти и банди, без значение в кой жанр създават своето изкуство. Говорим за вдъхновяващи песни и умело вплетените творчески енергии на Tom Misch и Loyle Carner, смразяващо силните Goldie и Skepta, празнуващият една декада на сцена Stylo G и ултра талантливият Shakka. Всички тях, а и задължителните за твоето ухо млади музиканти Another Sky, Rat Boy и Slowthai ще откриеш в този подкаст.

Приятно слушане и не забравяй – новата музика винаги има какво да ти каже. Cheers :)

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

WordPress Themes