Shuffle Show в SoulBmoll + Могъща нова музика

MP3/Даунлоуди — От на януари 16, 2018 в 12:41

Годината в музикално отношение започна, както завърши миналата – обещаващо! А сме едва в началото на третата й седмица! Представете си какво ни предстои :)

Още по-позитивния тон идва от факта, че по нашите ширини тенденцията е същата. Нови сингли, качествени видео продукции, тийзващи story-та за предстоящи тракове, че и албуми от любими български банди и артисти.

В “Този Ред на Мисли” се появява и jazz/fusion/funk формацията SoulBmoll. Симпатични, честни и абсолютно непринудени…чисти фънкари! При това цели девет на брой, чиито звук става все по-разпознаваем и харесван от публиката. След серия от зареждащи концерти в различни клубове из страната и похвалната подкрепа на националното радио, SoulBmoll са готови с дебютно видео, което лично нас ни помогна да се поусмихнем между тегавите пристъпи на отвратителната ни кашлица…

Повече за бандата SoulBmoll и техния първи опит в късометражното кино, можеш да чуеш от интервюто на Боян Бочев с басиста Светлин Стайков и една от фронтдамите Славина Калканджиева. Разговорът им присъства активно в новия подкаст на Shuffle:

В който впечатляващо включване имат още много страхотни музиканти от цял свят – без да ги делим на стилове, брой фенове или кой от коя shithole страна нахлува в домовете ни… Ем, да, все пак силно се различаваме от разни бутафорни чучала, живеещи в стъклени кули!

Три акцента слагаме върху актуални и брутално силни парчета тази седмица:

Първото идва от бъдещето на британската поп музика. Името й е Jorja Smith. За по-малко от година тя впечатли уважавания поне за вкуса и бизнес инстинкта си Drake, спечели заслужен BRIT за 2018-та, определен от музикалната критика на Острова и постави на колене феновете на garage саунда с “On My Mind” върху бийтовете на шамана Preditah, дамата от Южен Лондон показа друго свое лице. Това на нежна, меланхолична и по франк-оушънски чувствителна изпълнителка. Новата й песен “Let Me Down”, в компанията на Stormzy, мен лично ме остави без дъх. Усет към мелодията, мащаб и глас, разтърсван едновременно от несигурност и стремеж към красота. Чуйте сами за какво става дума!

Акцент номер 2! Сетихте се, нали? Kendrick Lamar, както вече сами си знаете, е музикалният продуцент към саундрака на предстоящия да излезе през февруари по кината филм “Черната пантера” от поредицата на Marvel. От него миналата седмица слушахме леко отнесения поп трак “All Тhe Stars” на “Проклетия” и SZA, но тази говорим за тотално различна класа. В най-добрия възможен смисъл. Колаборация между Kung Fu Kenny, позавръщащия се, когато го кефи як рапър Jay Rock, богЪТ – покровител на могъщата Атланта – Future с най-тънкия си възможен фалцет и призрачният британски “Орфей” – James Blake. Безспорно тракът грабва ухото благодарение и на чудесата на бийтмейкърската наука Mike Will Make It и Teddy Walton.

Та, както героите от пиесите на един гениален бард от пасторална Англия често огласяваха: “Кралят е мъртъв! Да живее Кралят!”.

За финал ни се иска да отдадем заслуженото на новата поп изкусителка – Camila Cabello. След раздялата си с женската риалити формация Fifth Harmony и мега-гига-тера сингълът й “Havana ooh na-na”, кубинското бижу издаде приятен и лежерен дебютен албум.  “Camila” само загатва колко още страхотни мелодии и преживявания можем да очакваме от нея. Ще видим до къде ще стигне.

Приятно слушане и до следващата седмица, готини хора! И повече от всякога, бъдете здрави :)

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes