Уникални гости и филми на тазгодишния Sofia Independent Film Festival!

Култура, Новини — От на октомври 20, 2017 в 22:46

Уникални гости на независими филми с висок зрителски рейтинг ви очакват след броени дни на осмия „София Индипендънт Филм Фестивал„!

„София Индипендънт филм фестивал“ е уникална среща на изкуствата, среща на свободното кино и на хората, които се срещат и мислят свободно. Благодаря на създателите на този фестивал, които ни показват кино, което рядко можем да видим, което не е комерсиално е извън рамките на киното, което може да се види всеки ден“, заяви Биляна Генова, директор на на Дирекция Култура към Столична община.

Тази година осмото издание на фестивала е с изявен конкурсен харакатер, за разлика от предишните седем издания.  „Со Индипендънт Филм Фест става с конкурсен характер, става международен от осмото си издание“, сподели Жана Караиванова. „Интересът към фестивала, на който съм свидетел тази година изненада и самата мен“, разказа г-жа Караиванова по време не пресконференцията, дни преди официалното откриване на фестивала.

Preskonference

Следващата седмица в София се очаква да пристигнат едни от най-радикалните и независими автори на филми от различни точки на света.

Освен членовете на между народното жури – продуцентът Шрути Гангули, Габриеле Каполино от IFP и Лорен Хамъндс от програмния екип на „Трайбека Филм Фестивал„, за които вече научихте, в София пристигат и много изявени автори на хитови независими филми, както и професионалисти, създали своите филми почти без никакви пари.

Natali_Caplan

Софийската публика на фестивала ще има възможност да се срещне и да разговаря на живо с талантливата Натали Каплан, която пристига да представи своя филм „Имало едно момиче“ (2017) – история за едно момиче, забъркало се в необичайни връзки с лекаря си, съседа си и с един млад войник. Заповядайте на представянето му на 31-ви октомври, от 18:30 в кино „Одеон„.

Известният продуцент Алекс Липшулц, който работи и като режисьор, и като сценарист, ще представи своя уникален филм, заснет изцяло на идиш (език, от десетилетия неизползван в киното) „Менаше„, на 31-ви октомври, от 20:30 ч., отново в кино „Одеон“.

Menashe

Няма как да пропуснете и българското предложение в конкурса за игрален филм – шедьовърът на Константин Божанов „И после светлина“ – своеобразно любовно писмо до изкуството. Филмът има своя прожекция на 27 октомври, от 20:30 часа в кино „Одеон“.

За да представят провокативния си филм „SFashion“ – хорър драма за бизнеса в Европа, в София пристигат продуцентът Джузепе Лепоре, режисьорът Мауро Джон Капече Капече и актрисата Карина Коронеа.

Първата среща със зрителите на филма им е на 30 октомври, от 18:30 ч. в кино „Одеон“.

Mauro_Capeche

Сред специалните киногости на „Со Индипендънт Филм Фест“ е и номинираният за „Оскар“ Себастиан Юнгер, режисьор и продуцент на едно от най-провокативните предложения в докуменалния конкурс – „Ад на Земята: Възходът на Ислямската държава“ (2017 г.) Зрителите могат да срещнат със Себастиян Юнгер да 27 октомври, от 20:15 в „Дома на киното„.

Над 20 специални независими кинематографисти очакваме в София да предстваят нискобюджетните си филми, създадени почти без пари, но с размаха на свободния дух. Техните филми могат да бъдат гледани в кината „Влайкова“ и „Дада Културен Бар“.

В програмата на Осмия Со Индипендънт Филм Фестивал очаквйте още скрити кино бижута и смайващи екранни провокации. До началото остават само 6 дни!

Очакваме ви в кината: „Люмиер Лидл“, „Дом накиното“, „Одеон“, „Г8“, „Евросинема“, „Влайкова“ и „Дада Културен Бар“.

БИЛЕТИ:

Билети може да закупите от https://goo.gl/ZEtdhW, както и от Както и в Билетен център на НДК

Цялата програма на Со Индипендънт Филм Фестивал 2017 ще намерите на:

Official site: http://soindependentfilmfest.com/films/
Facebook: https://www.facebook.com/sofest/

–––––––––––-

„Со Индипендънт Филм Фестивал“ е продукция на United Production и е част от: Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.; София Европейска столица на спорта 2018; Independent Filmmaker Project.

През 2017 година основни партньори са: Ню Бояна Филм, Овъргаз, НДК, Боровец Ризорт, Samsung, Тръстена Малиново вино, Four Roses, Taxi Me.

Медийни партньори: БНТ, Нова Телевизия, Капитал, Дневник, Bulgaria On Air, Програмата, www.actualno.com, www.soialive.bg, Дарик радио, www.cinefish.bg, www.chronicle.bg, www.operationkino.net, www.projekcia.com, www.azcheta.bg, www.jenatadnes.com., www.stashbg.com и др.

Тагове: , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes