Sofia Independent Film Festival (26 октомври – 05 ноември)

Култура, Събития (минали) — От на октомври 17, 2017 в 18:23

На 26 октомври стартира осмото издание на първия български фестивал за независимо кино Sofia Independent Film Festival!

На 26 октомври от 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ в София Индипендънт Филм Фестивал ще открие своето осмо издание с филма „Лъки“ на режисьора Джон Каръл Линч.

Това е последният филм на култовия актьор Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември тази година. В ролите ще видим още Дейвид Линч, Рон Ливингстън, Ед Бегли Младши, Том Скерит и др. Филмът отдава почит на изключителния човек и творец, оставил незабравим спомен у всички любители на стойностното американско кино.

lucky

За осма поредна година София Индипенънт Филм Фестивал ще представи над 90 игрални, документални и късометражни филми в кината „Люмиер Лидл„, „G8„, „Дом на киното“ и „Евросинема“ от 26 октомври до 5 ноември 2017 г.

За първи път, фестивалът с независим дух се насочва към конкурсния характер в три категории – игрално, документално и късометражно кино. Те ще бъдат оценявани от 7-членно международно жури, чиито председател Лорън Хамънс е един от програмния екип на престижния „Трайбека Филм Фестивал„, Ню Йорк.

Loren Hammonds

По време на София Индипендънт Филм Фест ще бъдат връчени следните награди:

  • за най-добър игрален независим филм;
  • документален независим филм;
  • най-добър български късометражен филм.

Продуцираният от Мартин Скорсезе „Място има за всички“ (носител на награда за най-добър сценарий от „Трайбека 2017“) с номинация за най-добра режисура от Ню Йоркските награди „Готъм“ (Gotham Awards) – „Аляска в рокля“ и българският „И после светлина“ са сред участниците в игралния конкурс сред 10 филма от цял свят.

В документалият конкурс ще се състезават седем забележителни филма, получили признание на множество престижни конкурси за
документално кино от цял свят.

Номинираният за „Оскар“ Себастиан Юнгер ще представи най-новия си филм „Ад на земята: възходът на ИДИЛ„.

За втора поредна година София Индипендънт Филм Фест и Ню Бояна Филм Студиос ще дадат възможност на игрални български проекти в развитие да участват в конкурса наградата на името на „Дани Лернер“, която е 50 000 евро в услуги и 5 000 евро в брой при започване на снимки на проекта.

Фестивалът ще представи още и извън конкурсна програма кино за спорт в рамките на София Спорт филм фестивал и ниско бюджетно и експериметално кино от цял свят.

Голяма част от филмите ще бъдат представени от своите режисьори и продуценти, които ще пристигнат в София специално за фестивала и срещата си с неговата публика.

БИЛЕТИ:

Билети може да закупите от https://goo.gl/ZEtdhW, както и от Както и в Билетен център на НДК

Разгледайте пълната програма на So Independent тук:

SoIFF 2017 Програма

Цялата програма на Со Индипендънт Филм Фестивал 2017 ще намерите на:

Official site: http://soindependentfilmfest.com/films/
Facebook: https://www.facebook.com/sofest/

–––––––––––-

„Со Индипендънт Филм Фестивал“ е продукция на United Production и е част от: Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.; София Европейска столица на спорта 2018; Independent Filmmaker Project.

През 2017 година основни партньори са: Ню Бояна Филм, Овъргаз, НДК, Боровец Ризорт, Samsung, Тръстена Малиново вино, Four Roses, Taxi Me.

Медийни партньори: БНТ, Нова Телевизия, Капитал, Дневник, Bulgaria On Air, Програмата, www.actualno.com, www.soialive.bg, Дарик радио, www.cinefish.bg, www.chronicle.bg, www.operationkino.net, www.projekcia.com, www.azcheta.bg, www.jenatadnes.com., www.stashbg.com и др.

Тагове: , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes