Swindle и куп други артисти се присъединяват към Vola Open Air 2017 – 28-29 Юли!

Събития, Събития (минали) — От на април 23, 2017 в 11:12

Организаторите на Vola Open Air обявиха втората порция артисти, които ще можем да видим и чуем на фестивала тази година! Имената включват музикалният гений Swindle, както и още интересни имена от родната сцена, между които са Жлъч & Гена, проектът Clavexperience воден от Skiller, плюс мощтна доза диджеи – Soulnd, Djobry, Onslaught, Risto, Linear Output и Phlp БЕТОН и други.

––


Еуфорията ни покрай обявяването на SpectraSoul бе толкова голяма, че тотално забравихме за предстоящото обявяване на втория хедлайнер в програмата на тазгодишния фестивал Vola Open Air! Ето, че вече и това е ясно – Swindle ще ни забавлява в една от двете вечери на връх Околчица.

Swindle_03

Swindle е мулти инструменталист, продуцент и DJ от Лондон. Той започва сам да издава музиката си още през 2006 г., и участва в множество проекти от тогава до момента. Deep Medi на Mala издава неговия първи албум през 2013 г. ‘Long Live The Jazz’ и поставя Swindle на световната сцена като DJ и музикант на живо. Същият този албум се класира и в нашия списък с 50-те най-добри албума от 2013 г.

Албумът “Peace, Love & Music” е пряк резултат от натрупания опит на Swindle по световни турнета. Срещите с нови хора по целия свят му показва нови подходи към творческия процес и неговото представяне. Този албум е “благодаря” за някои от хората, взели участие. В музикално отношение Swindle продължава по своя джаз път, избран още с Deep Medi и Brownswood, но разширява темпото и живите инструменти с неговите членове на групата и музикално семейство, които споделят една и съща визия.

В допълнение ще споделим, че за нас Butterz вечеринката с Elijah & Skilliam, Swindle, Flava D и Flowdan бе едно от най-яките партита не само за Horizon Festival 2016 ами и въобще в историята на клубната музика в България.

Родното участие завидно расте и организаторите добавят нови имена в програмата на фестивала. CLAVEXPERIENCE ще се присъедини към фестивала с участието на beatbox шампиона Skiller. Музикалният проект на Димитър Горчаков (синтезатори), Павел Клаве (глас, looping & fx) и Александър Деянов (Skiller) варира в стиловете Idm, Trip Hop, Jazz, Reggae и Beats, като в основата си е дело на спонтанната импровизация, в която тримата общуват най-добре.

Столичното хип-хоп дуо ЖЛЪЧ и ГЕНА също ще се качат на сцената. Те са част са от колектива So Called Crew и в арсенала си боравят с винилни семпли, прогресивен звук и безкомпромисно съдържание използвани умело в двата им албума “YДАР” (2015) и “Светлосянка EP” (2016). На сцената на Vola Open Air ще демонстрират рап класиката МС + DJ с бързи, бавни, леки и тежки бийтове, неловки шегички в паузите и скандалджийски рими.

Гостите на най-високия фестивал ще могат да се оценят на живо техно шоукейса на [БЕТОН]. Risto, Phlp и Linear Output дълбаят от години своите тунелчета из електронната музика поотделно, с различен успех и интензитет, докато пътищата им не се пресичат в началото на 2016. Общите им идеи, виждане и енергия бързо се преплитат и се появява проекта [бетон] – диджей колектив, подкаст серия и клубна вечер вдъхновени от естетиката на утвърдени и изгряващи техно сцени в Германия, Холандия, Скандинавските страни, Щатите, Англия и Грузия. [бетон] се фокусира върху български диджеи и продуценти с цел развиването и утвърждаването на независима местна сцена. Дългосрочната мисия на колектива е създаването на устойчив поток от български техно експорт.

Освен тях ще чуем и дръм и бас, дъбстеп, фънк, хип хоп и брейкбийт сетове от Onslaught, както и Soulnd и Djobry, които участваха на фестивала в предишното издание през 2015 г. Soulnd отново ще разчита на своя богат и разнообразен арсенал от дъбстеп и дръм и бас плочи, а Djobry ще раздвижи пубилката с хип хоп и фънк звучене.

Подробна информация за всички артисти може да намерите на http://volaopenair.com/category/artists2017/.

Цената на фестиалните билетите е 25лв. Билети можете да намерите в мрежата на Eventim (магазините Office 1, бензиностанции OMV, Orange Centre във всички МОЛ-ове, билетен център НДК, Български пощи, магазини Технополис и други).

Очаква се още детайли по програмата на фестивала, участието на други артисти, спортни активности и други да бъдят обявени скоро.

Следете събитието във facebook на https://www.facebook.com/events/191588931329007/

Повече за Vola ще намерите на:

Official site: http://volaopenair.com/ 
Facebook:
 https://www.facebook.com/VolaOpenAirFestival 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes