*MIXTAPE 5* & Roots Rocket pres. DUBFILES, LO, JACOB, Jules & Forelock (6 април @ *MIXTAPE 5*)

Събития (минали) — От на март 13, 2017 в 13:13

DUBFILES в комбинация с LO, Jacob, Jules I от MELLOW MOOD и Forelock пристигат на 6 април в София!

–––––––––––

С трепет и силно вълнение обявяваме, че проектът DUBFILES, състоящ се от тримата вокали на MELLOW MOOD и реге гласището FORELOCK, ръководени от реге-дъб маестрото PAOLO BALDINI, пристигат в клуб *MIXTAPE 5* на 6 април, за да ни отнесат към музикалния флоу на Ямайка.

Несъмнено DUBFILES е един от най-големите феномени на световната реге сцена за последните няколко години. Ръководен от дъб гурото Paolo Baldini, проектът успява да обедини един от най-силните имена от световната реге сцена и да създаде оригинални и креативни ридими, пулсиращи от рутс реге до рокстеди и трайбъл клъбин.

balsamini_mellowmood-promo201537

Експлозивни и енергизиращи са и лайвовете на формацията, които пък им спечелват заслужена позиция в афишите на всички големи фестивали. В това ще имаме възможност да се убедим и сами на 6 април в A-SIDE на *MIXTAPE 5*.

Български съпорт в събитието ще окажат любимите ни локални реге герои Zafayah & Jahmmi Youth, които имат вече записана колаборация с проекта. Selector Lazy Face е подбрал най-интересната си селекция от първокачествено реге, с което да сгрее обстановката.

Италианската реге банда MELLOW MOOD, автор на емблематичния реге трак ‘Dance inna Babylon’, е създадена през 2005 г. от близнаците Jacob и LO Garzia, Federico Mazzolo (барабани), Enrico Bernardini (клавири), Giulio Frausin (бас) и Stefano и Roberto Salmaso Dazzan (horn section).

Официално дебютират през 2009 г., когато бял свят вижда първият им албум, озаглавен ‘Move!‘ и продуциран от Paolo Baldini, който по-късно става техен звуков архитект и дъбмастър.

Албумът бележи първата „стъпка“ бандата на международната реге сцена, достига неочакван успех, а двата сингъла ‘Only You‘ и ‘Dance Inna Babylon‘ се радват на над десет милиона гледания в YouTube.

DubFiles All Stars

Искрените им и зареждащи концерти им спечелват признание от най-голямото реге събитие в Европа – Rototom Sunsplash, което им връчва тежкото определение най-добра италианска реге банда. Следват години на интензивни турнета и артистично развитие, а през 2012 г. се връщат в студиото, за да запишат ‘Well Well Well‘. Парчетата в албума са елегантни и интензивни, разкриващи все по-нарастващия потенциал на бандата.

Албумът изстрелва Mellow Mood сред главните герои на новото реге. През втората половина на 2013-а се появяват синглите ‘Dig Dig Dig‘ и ‘Extra Love‘ с реге легендата Tanya Stephens, а година по-късноизлиза албумът ‘Twinz‘, отличаващ се с впечатляващи международни колаборации и преоткриването на рутс музиката с едно по-дълбоко познаване на най-новия ямайски саунд.

През 2015 година се появява и ‘2 The World‘, отново издаден от най-важният независим лейбъл в Италия La Tempesta, в който се включват както национални – в лицето на Forelock и Andrew I, така и ямайски артисти – Tanya Stephens, Jah9, Hempress Sativa, Gideon и Selah. С него групата финално отстоява позициите си на световния реге пейзаж и престижното място във фестивалните лайнъпи.

Paolo Baldini, a.k.a. DUBFILES, спокойно може да бъде наричан шестият член на семейство Mellow Mood. През годините той създава многобройни ридими за групата и зрелищно се включва с живите изпълнения на бандата.

Към този взривоопасен реге коктейл към сцената ще се присъедини и FORELOCK – несъмнено най-обещаващият глас на италианската реге сцена според реге общността и член на проекта DUBFILES се случва от 2013 г.

БИЛЕТИТЕ са вече в продажба в мрежата на Eventim на цена от 15 лв. При останало количество, билети ще се продават на входа на цена от 20 лв.

Вратите отварят точно в 22:00 часа.

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1852332061722316/

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes