Иван Шопов и Авигея представят за първи път дебютния си албум (18 март @ „Пространство 108“)

Събития (минали) — От на март 10, 2017 в 01:20

Иван Шопов и вокална група Авигея представят дебютния си албум ‘Канатица’! Теодосий Спасов, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33) ще бъдат част от събитието, вдъхновяващо с магически фолклор и модерно звучене.

––––––––––––

На 18 март в Пространство 108, намиращо се в сградата на ФНТС на ул. „Раковски“ №108 и ул. „Гурко“, ще можем да чуем новата съвместна продукция на мултидисциплинарния музикант, продуцент и диджей Иван Шопов и вокална група Авигея, носеща името ‘Канатица’.

Албумът съдържа десет композиции, вдъхновени от българския фолклор, и пречупени през музикалната призма на Иван Шопов и талантливите народни певици от Авигея – Сибина Раденкова, Александра Василева, Ралица Кирилова и Милена Великова.

Композициите са с подчертано нежно космическо звучене, възпяват музиката като дар от предците ни и разказват за безграничната свобода на човешкия дух. Албумът подканва да затанцуваш в ритъма на вечността със затаен дъх, докато музиката се превръща в дишането на съзнанието. ‘Чичовите Коньове‘ пък е пилотният сингъл към дългоочакваната тава.

Душата на българина живее във вечността чрез народната песен. Желанието ни е да дадем на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки музика, която да звучи съвременно, стъпвайки на бита на нашите прадеди.“, разказва за албума Иван Шопов. „Голяма моя мечта е да работя с български гласове, а „Авигея“ мечтаят българският фолклор да бъде чут чрез тях от младите хора“!

Ivan Shopov & Avigeya

Съвършено единство от приказни вокали, съвременни бийтове, преминаващи през гамата на електронните стилове ембиънт, idm, ню-джаз, дъбстеп и дръм и бас, и съчетани с редица музикални инструменти – кавал, китара, пиано, стоят в музикалната основа на албума ‘Канатица’.

Чрез високия си професионализъм и безгранично вдъхновение, младите артисти претворяват вековното песенно изкуство на България в ново измерение и доказват, че музиката е най-светлия символ на българското самосъзнание. Тя e мост между земното и неземното, връзката между човек и космос, средство за извисяване.

В албума взимат участие и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).

Вижте и задкулисни кадри от процеса на изработване на визията на албума заедно с българската актриса и фотомодел Ирена Милянкова:

Канатицата е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с „крилете“ на безсмъртието, знак с дълбоко послание, носител на вселенските истини за хармония и единство. Канатицата е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. По този начин албумът изобразява дълбоката символика на вечността, увековечавайки мистерията на фолклора, времето, измеренията, началото и (без)края.

Избрахме името ‘Канатица’, защото в този древен символ открихме звученето и смисъла на музиката ни. Връзката между миналото и бъдещето в сегашния момент„, разказва Иван Шопов.

Тавата излиза за ETHERAUDIO RECORDS.

CD

Премиерата на албума ‘Канатица’ ще бъде част от музикалното пътешествие One Man Party. Събитие, което по традиция представя различните артистични превъплъщения на Иван Шопов в един своеобразен 7-часов концерт, през който той не слиза от сцената. Именно One Man Party среща Иван и Авигея и ги довежда до създаването на ‘Канатица’.

Начало на събитието: 22.00 ч.

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/693669830810674/

В сряда от 18.00  часа пък Иван Шопов и Авигея ще репетират в ‘Пространство 108’ и всеки, който има желание за отразяване под формата на видео репортаж, може да посети „загрявката“.

БИЛЕТИ:

  • Ранно пиле“ на цена от 15 лв. само в Магазин „Яко“ /ул. Граф Игнатиев №43 – в Безистена до Subway на Попа/
  • Онлайн билети  – 17/20лв. директно от тук: http://bit.ly/KANATITSA
Тагове: , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes