Науката се произнесе – най-депресарската песен на Radiohead е…

Новини — От на февруари 22, 2017 в 16:47

Разберете коя е най-тъжната песен на Radiohead, доказана по математически път!

–––––––––-

Отдавнашни почитатели сме на Radiohead. А тяхното творчество, както е известно на всички, е наситено с наистина красиви, но меланхолично-депресиращи песни.

Лично ние обаче никога не сме се замисляли коя точно сред тях би могла да грабне приза за най-сдухваща. Затова пък техен още по-голям от нас фен решава да докаже, коя е най-мрачната им песен по математически път.

В изследването си програмистът Charlie Thompson включва всички албуми на групата – от дебютния ‘Pablo Honey‘ до най-пресния им ‘A Moon Shaped Pool‘, използвайки т.нар. „индекс на унинието“.

Изчисленията той прави с помощта на Sportify по три основни признака – звученето на мелодията (весело или тъжно), процент на присъстващите в текстовете „тъжни“ думи и лирическа наситеност на песните, изчеслена спрямо дължината на всяко парче и общия брой на употребените в него думи).

Скалата, на базата на която подрежда песните в таблицата по-долу, варира между 1 и 100, където 1 показва най-тъжната песен на R, а 100 – най-жизнерадостната.

radiohead

В крайна сметка като най-мрачно звучащ е определен тракът ‘True Love‘ от последното LP на британската банда, а като най-весел ‘15 Step‘ от първия албум.

Трите признака са съчетани така, че да съставляват прословутия индекс на унинието. А ето и неговата формула:

radiohead2

А сега ви предлагаме да се посдухате с ‘True Love

Тагове: , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes