Nocktern с промоконцерт на дебютния си албум! (2 декември @ Студио 1 на БНР)

Събития (минали) — От на ноември 25, 2016 в 18:18

Българската банда Nocktern представя дебютния си албум на 2 декември в Студио 1 на Българско национално радио!

––––––––––

Експерименталната/трип-хоп/ню джаз банда Nocktern е един от интересните (ъндърграунд) български проекти, до чието творчество успяхме съвсем наскоро да се докоснем. (Oт което сме изключително щастливи!)

Идеята за нея идва още през 2010 – 2011 година от Стоимен Стоянов от Them Frequencies. И макар първоначалният замисъл да е за едноличен диджейски проект, а не за лайв банда, Стоимен успява да намери съмишленици в лицето на няколко човека – Шарл Гиро (цигулка), Лоран Пеш (контрабас) и Иван Андреев (барабани). И така, от 2014 г. насам, Nocktern започва официално да се изявява като неколкочленна група.

Момчетата са забелязани от радио фестивала „Аларма Пънк Джаз и по покана на организаторите му в края на лятото дебютират на голямата сцена като съпорт на първия концерт на Kayo Dot в България (в клуб „Mixtape 5“).

photo04_33a

Фотограф: Любомир Игнатов

Към днешна дата бандата е готова с дебютния си албум. Той носи заглавието ‘No Sugar Added‘ и включва пет парчета, които обитават аморфните реалности на електронните даунтемпо жанрове, като същевременно са попили и най-силното от джаза, трип-хопа и неокласическата музика.

LP-то ще се издава официално от 2 декември както на диск, така и на аудиокасета. Музиката е изцяло композирана от Стоимен, а в албума участват още Ангел Симитчиев (Mytrip) и Иво Чалъков. Записът е смесен и мастериран от Иван Шопов (COOH, Balkansky).

‘No Sugar Added’ ще бъде представен на специален концерт в Студио 1 на Българското национално радио в деня на издаването му (2 декември). Специални гости на събитието ще бъдат дуото Saturated Pixels с лайв визуализации от SparArt и Mytrip, който издаде новата си плоча преди броени дни.

photo26_10a

Фотограф: Любомир Игнатов

Мytrip съществува на границата между атмосферния aмбиънт и масивите от звук в агресивната инструментална музика. Проектът e дело на Ангел Симитчиев – електро‐акустичен композитор и саунд арт лектор в програмата „Дигитални изкуства“ на Националната художествена академия. На 7 ноември излезе ‘Filament‘ – първият дългосвирещ албум на Mytrip от 2011 г. насам. Той ще се разпространява дигитално и на плоча от Amek, а версията на касета е издадена заедно със Serpent Eve Records.

В своето дебютно издание ‘Photons‘ мулти-инструменталното дуо Saturated Pixels (Ангел Додов и Любомир Брашненков) показва не само растеж, но свръхрастеж. Носейки елементи от широк спектър жанрове, сред които ембиънт, експериментал уейв, постпънк и психеделична музика, те са оформили своя собствена жива и органична смес. Извлекли само същността, необходима за творческото им съществуване, Saturated Pixels са сътворили един нов свят в тяхната си градина на живота. Един свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, плюс китарни и басови структури, които дават по-сурова вибрация на цялостния електронен звук на EP-то.

SpartArt е специалният визуален бонус на вечерта. Визуализациите на Спартак Йорданов на сцена са с абстрактно-експресивни сюжети. Използва течности, пигменти, субстанции и различни материали. Експериментира с живопис под камера. Също почетен герой от най-първите издания на „Аларма Пънк Джаз“ от 2008-2010 г.

––––––––––

БИЛЕТИ в мрежата на Eventim и в магазин „Дюкян Меломан“:

  • 8 лв. при предварителна продажба
  • 10 лв. на входа на залата преди концерта

Повече за Nocktern ще намерите на:

Facebook: https://www.facebook.com/nocktern/
Soundcloud: https://soundcloud.com/nocktern

Тагове: , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes