EventEase и HippieLandia се завръщат с впечатляващо клубно събитие! (12 ноември @ клуб*MIXTAPE 5*)

Събития (минали) — От на ноември 6, 2016 в 00:52

Любимият ни фестивал от лятото HippieLandia се завръща за второ си издание, като обстановката този път ще е клубна! Тази събота, на 12 ноември, EventEase ще съберат на едно място артисти както от световната, така и от родната електронна сцена – DBridge, Skeptical, The Hacker, Birben, Soulnd, DMental, Roboknob Live и JVDB.

–––––––––

Фактът, че HippieLandia бе любимия ни фестивал за изминалото лято не би трябвало да ви изненадва. Количеството и качеството на артистите гостували на първото издание на събитието надмина всичките ни очаквания. Ако случайно не сте присъствали на въпросните партита ви препоръчваме да погледнете ревюто ни ТУК.

Ето, че зимния парти сезон е вече факт, а организаторите определено не са от тези, които ще ни оставят да ни е скучно – в събота, на 12-ти ноември, ще се проведе и клубното издание на HippieLandia, като без грам съмнение ще кажем, че това ще е едно от най-силните дръм и бас събития в страната за годината!

Най-накрая в столицата ни ще гостуват 2 имена, които чакаме от много, много време и това са именно dBridge и Skeptical! Освен тях в другата зала на Club MIXTAPE 5 ще можем да видим и чуем френския техно/електроклаш маестро The Hacker!

 hipppppieclub

Bass Romance Stage-ът ще бъде в голямата зала, където ще танцуваме под звуците на dBridge, Skeptical, Soulnd и D-Mental.

dBridge  (Darren White) е жива легенда! Диджей, продуцент, вокалист, създател и двигател на един от най-уважаваните лейбъли за електронна музика – Exit Records UK. И това са само част от нещата, с които г-н White може да се гордее. По-долу ще ви споделим част от биографията на артиста, която описахме в ТАЗИ публикация преди 3 години.

Музикалното пътешествие на Darren White в дръм и бас средите започва в средата на 90-те години, когато заедно с Jason Maldini обединяват сили под името Future Forces Inc. Междувременно, през 1996-та година, двамата започват и да издават за току-що създадения лейбъл Renegade Hardware.

През 1998 г., след 2 години съвместна работа и над 10 издадени плочи, dBridge и Maldini се съюзяват с DJ Fresh и Vegas и създават Bad Company UK. Обединените усилия на квартетът изиграват ключова роля за целият дръм и бас жанр.

За 6 години заедно те създават общо 5 самостоятелни лейбъла, издават 4 цялостни албума и солидно количество EP-та, които те издават както за своите лейбъли, така и за Prototype, Virus, RAM, React, Formation и други.

White не може да стои дълго на едно място и през 2003 г. решава да даде опора на брат си Steve White (с псевдоним Stee Spacek) като ко-продуцира втория му албум ‘Vintage Hi-Tech’. Продуктът, а и репутацията на току-що пробилия втори член на семейство White, достига нови висоти в британската соул музика.

Този успех, за съжаление, е една от причините Bad Company да се разпадне като организация, предусещайки различията в интересите и целите на всеки един от членовете ѝ. Така, през 2003 г., dBridge полага началото на своя нов лейбъл Exit Records.

Първоначално през лейбъла се издават предимно авторски продукции на самия собственик. Впоследствие към него се присъединяват и редица други висококвалифицирани кадри като Calibre, Break, Instra:Mental (Jon Konvex, a.k.a Kid Drama, и Boddika) и SpectraSoul, а още по-напред във времето под печата на Exit започват да издават и „ню скул“ революционерите Synkro, Indigo, Om Unit, Sam Binga, Stray, Clarity, Fracture, Amit, Dub Phizix и Skeptical. Към днешна дата, каталогът на Exit наброява близо 70 EP-та и 14 LP-та. В дискографията на лейбъла има и две зверски компилации ‘Mosaic Vol. 1′ и Mosaic Vol. 2., които са подходящи за много стилови предпочитания.

Не може да не се отбележи и Autonomic движението на dBridge и Instra:Mental, което през 2009 г. открива нови хоризонти пред дръм и баса и връща интереса и вярата на много хора в нея.

Музиката, представяна от тях, е нетрадиционна, разчупена и дълбока. Звукът достига до множество поддръжници – първоначално под формата на подкасти, по-късно пряко по Rinse.FM, а впоследствие и чрез отделния едноимен лейбъл Autonomic и чрез култовия 50-ти „FabricLive“-микс ‘D-Bridge & Instra:mental Present Autonomic‘. Ако сте пропуснали това музикално чудо, ви го препоръчваме горещо!

Освен него на сцената ще гостува и един от от най-ярките и талантливи дръм и бас продуценти в последните 5 години и това е именно Skeptical. Ashley става част от лейбъла на dBridge в края на 2011 г. с култовата си колаборация с Dub Phizix & Strategy – Marka! Артиста трупа издания за ключови дръм и бас лейбъли като Ingredients, Critical, Dispatch, Samurai, Soul:r, Metalheadz, Renegade Hardware и Cylon, а освен това през годините има и няколко силни дъбстеп парчета издадени за Tempa и Artikal.

От няколко години насам се говори за дебютен албум от Skeptical именно за Exit Records, но до ден днешен все още няма никаква потвърдена информация. Може би ще успеем да измъкнем нещо повече от двата госта на самото парти. 

Във втората зала пък ще слушаме техно! На Filter Stage ще видим и чуем френското чудо The Hacker! Френският техно продуцнет и маестро ще прадстави своето над 20 годишнo творчество за първи път в България. “Мъжът на сeнките” ,покорил музикалния свят с Miss Kittin, продължава да е един от малкото останали техно артисти със собствен и неподвластен на времето стил.

В двете зали ще има много силен съпорт и от родни артисти, като това са именно Soulnd и D-Mental в първата зала и JVDB, Roboknob Live и Birben във втората!

БИЛЕТИ:

  • Билети „Рано пиле“ на цена 15 лв. са в продажба онлайн диркетно от http://bit.ly/HippieLandia и в НДК, ОМВ, На Тъмно, Пикадили и книжарници Booktrading.
  • Парти пакет: 4+1 билет безплатен само в магазин „Яко“ /Граф Игнатиев 43 – в безистена до Subway на Попа/

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/910884632377611/

Всичко за Hippielandia Music Festival ще намерите на: https://www.facebook.com/HippieLandiaMusicFestival/?fref=ts

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes