20 години WeFunk Radio с DJ Static и Professor Groove (17 ноември @ клуб *Mixtape 5*)

Събития (минали) — От на ноември 9, 2016 в 15:36

DJ Static и Professor Groove пристигат за култово парти в клуб *Mixtape 5* по случай 20-годишнината на емблемата WeFunk!

–––––––––

17 ноември е датата, на която в клуб *Mixtape 5* ще зазвучи фънк, хип хоп и соул за душата по случай един сериозен юбилей – 20-годишнината на емблематичното WeFunk Radio!

Празненството се очертава да е повече от обещаващо, защото в него ще се включат самите DJ STATIC и PROFESSOR GROOVE – основатели и продуценти на WeFunk Radio, създатели на характерна култура в съвременната музикална история.

Редом с тях, на сцената на *Mixtape 5* ще излязат диджеите KidOtherz, XONIC и бандата DAYO, за да сглобят този музикален пъзел за ценители!

WEFUNK Radio (a.k.a DJ Static & Professor Groove) е от онези музикантски платформи, които съвсем буквално могат да те докарат до душевен оргазъм. Седмичното радио предаване е основано и продуцирано от вече 20 години от Professor Groove и DJ Static.

wefunk_photo1

Директно от Монреал, още от първото им излъчване през 96-та, те внимателно подбират най-доброто от хип хоп, фънк и соул музиката.

На 17 ноември WeFunk ветераните ще ви потопят в пътешествие до корените на хип хопа, преминавайки през динамичната история на уличната музика, чак до настоящето и бъдещето, заедно с богатството на фънка, джаза и соул звученето.

За да настроят публиката на правилната честота, първи на сцената ще се качат DAYO в състав: Божидар Василев (TromBobby) – тромбон, Михаил Филипов – клавишни, Евден Димитров – бас, Васил Вутев (Soulization) – барабани, и DJ Rawland.

Със своя иновативен и смел поглед върху музиката, те създават едно различно и нетрадиционно звучене. Бандата често комбинира програмирани бийтове в различни стилове с живи инструменти, което прави всяко от живите им участия уникално и неповторимо!

На 17 ноември ще се появяват и CRITERIA (Fruit Sessions) и SELECTOR STAZZ a.k.a. KidOtherz. Те ще запретнат ръкави и ще покажат на публика в *Mixtape 5*, че ъндърграунд хип хопът, фънкът и грууви звученето от 70-те са живи и витаят във въздуха, само трябва да затвориш очи и да ги усетиш.

wefunkxtron-color-19

Музикалната селекция е изключително внимателно подбрана – сред нея ще зазвучат както Brand New Heavies така и Digable Planets, AndrroMakk, музика от лейбълите на Bluenote, Ninja Tune, Tru Thoughts, Home Tapes, Rhymesayers, Anticon и тн. Очаквайте изтънчено забъркана селекция бутикови мелодии за ценители, подбрани от KidOtherz.

Освен DJ Static & Professor Groove, в A-Side ще твори и DJ XONIC. С удоволствие прекарал вече 7 години зад пулта, той е един от радетелите на софийската (и не само) сцена. С основни преференции към хип хопа и фънка, той едно от главните имена зад множество проекти, платформи и концепции, сред които Fruit Sessions, EZ Rolling, Rumble in the Jungle, Camp Sessions и други.

Билети: на вход в деня на събитието 8 лв. преди 23:00 ч. и 12 лв. след този час.

Вратите отварят в 21:30 часа.

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/325376467837833/

Тагове: , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes