Зрителите на Седмия СОФИЯ ИНДИПЕНДЪНТ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ гледат виртуално кино

Култура, Събития (минали) — От на октомври 24, 2016 в 19:04

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!

––––––

Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която не спира да се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). Но когато става дума за срещата между киното и виртуалната реалност, ето една възможност за първа среща с виртуално кино – Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал, което ще се проведе между 27 октомври и 6 ноември.

Именно на тазгодишния Со Индипендънт Филм Фест ще заработи първият в България виртуален кино хъб. Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абслютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми.

Виртуалният кино хъб ще бъде разположен в зала „Мати’Д“ и може да се посещава безплатно на 27, 28 и 30 октомври от 18.00 до 22.00 часа.

Между филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния ни кино хъб са: ‘INVASION‘ – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар“ Ерик Дарнел.

invasion__image_courtesy_of_baobabstudios_1

Този виртуален филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си.  Гражданите на Земята, естествено се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави, бели зайчета.

Проектът „ASHES“ е игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

ashes_web_1

Хорър комедията „KILLER DEAL“ на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост.

Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

Сред заглавията за виртуалния кино хъб, е и българският филм „Spectator’s Ship“ от Момчил Алексиев. Филмът проследява историята на един актьор, наречен Жак по време на подготовката му за филмова роля. Той се среща с колеги и приятели като обсъжда с тях текущия си проект. Камерата следва неговите разговори и запечатва въображението му. Във филма реалното се смесва с абстрактни водни пейзажи и сюрреалистични моменти. По време на екипната работа на снимачната площадка, където се случва записа, зрителите стават част от процеса. В тази история зрителите се тези, които действат повече от обикновено и които знаят повече от обичайното…

spectators-ship

Посетителите на първия в България виртуален кино хъб, ще могат да гледат и надникнат виртуално и към средновековнaта крепост Кракра, която се намира на сравнително малко скалисто плато в югозападната част на град Перник като във филма „Krakra’s Fortress“ крепостта е уловена и преобразена по начина, по който е изглеждала преди почти 1000 години.

Уникално виртуално кино-преживяване предлага на зрителите и филма „Ravadinovo Vr Experience“, като в историята е запазена противоречивата природа на една от най-значимите  абележителности в България – Замъкът в Равадиново, а именно,че много от посетителите възприемат Замъка Равадиново като съвсем мистично и романтично място, за други, той е най-близо до Дисниленд или приказно приключение, което те могат да изпитат в тази част на Балканите.

Официални партньори на първия у нас виртуален кино хъб са VRCITY, Samsung и Athlon, а продуцент е United Production.

––––––

SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL се завръща в София за седми път с ексклузивни прожекции от 27 октомври до 6 ноември и богата селекция от най-добрите независими американски и световни филми, правени в последната година.

ОТКРИВАНЕ С „ПЪРВИЯТ ПОНЕДЕЛНИК НА МАЙ“  (САЩ, 2016 г., 90 мин.), филмът, с който Робърт Де Ниро открива Tribeca Film Festival тази година.

Блясъкът на чистото изкуство се слива със звъна на висшата мода. „ПЪРВИЯТ ПОНЕДЕЛНИК НА МАЙ“ наднича зад кулисите на две от най-звездните нюйоркски събития и повдига вечния въпрос: Модата изкуство ли е?

След успешното представяне на „The September Issue“ през 2010 г. иконичният глав. редактор на сп. „Vogue“ Ана Уинтур се завръща отново в програмата на So Independent, този път в документалния „ПЪРВИЯТ ПОНЕДЕЛНИК НА МАЙ“. Филмът проследява създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея на изкуствата Метрополитън – „Китай: Видян през лупа“ и съпровождащата я бляскава благотворителна кампания – „Мет Гала“ 2015.

С участието на Андрю Болтън – главен куратор на Института по костюми към музея на изкуствата Метрополитън и плеяда от звездни личности от света на модата, изкуствата, шоубизнеса: Ана Уинтур, Джон Галиано, Жан-Пол Готие, Риана, Наоми Кемпбъл, Джордж Клуни, Ан Хатауей, Кание Уест, Дженифър Лорънс, Шер, Сара-Джесика Паркър, Баз Лурман и много други.

Fashion should be recognized – when it touches people and moves people – what most can you want from art?“, Ана Уинтур.

„ПЪРВИЯТ ПОНЕДЕЛНИК НА МАЙ“
САЩ, 2016 г., 90 мин.
Реж.: Андрю Роси

Режисьорът Андрю Роси е документалист с номинации за своите филми от Emmy Awards и фестивалите Sundance, Miami, Edinburgh International Film Festival и други.

Билети от Билетна каса НДК.
Цени: 7/9 лв.

*Допълнителни прожекции на филма:

31.10 – 20:30 – Люмиер
03.11 – 19:00 – Дом на киното

so-independent-festival

Повече за Седми Со Индипендънт Филм Фест ще намерите на:

Official site: http://soindependentfilmfest.com/films/
Facebook: https://www.facebook.com/events/313763532327990/

Тагове: , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes