Alborosie и Shengen Clan Band гостуват на *Mixtape 5* (6 ноември)

Събития (минали) — От на октомври 18, 2016 в 14:43

Световната реге легенда ALBOROSIE ще гостува премиерно на 6 ноември в клуб *MIXTAPE 5*!

––––––––

Италианецът, позициониран в Ямайка, пристига в София с целия състав на бенда си Shengen Clan, като част от световното турне по представяне на новия си албум ‘Freedom & Fyah‘.

Реге легендата ще изпълни вечни реге химни като ‘Kingston Town‘, ‘Herbalist‘ , ‘Still Blazing‘ и други, както и парчетата от новия си албум, издаден през 2016 г.

Преди него на сцената ще излезнат българските реге машини Zafayah и Friddim Steppaz, които ще нажежат атмосферата с огнен сет от първокласен авторски материал.

Музиката между живите изпълнения ще е внимателно подбрана от друг реге двигател за територията на България, а именно Selector Lazy Face.

Италианецът с ямайска душа, роден и израснал в Сицилия, в момента е логично позициониран в Кингстън, Ямайка. ALBОROSIE е един от основните виновници за разпространението на реге културата в световен мащаб, редом с иконите – фамилия Marley.

alborosie-photo-03

Определян като един от най-значимите реге артисти на световната сцена за всички времена, той е отговорен за възраждането на руутс реге жанра, както и ръб а дъб стила, който е силно застъпен в творчеството му.

Мултиинструменталистът, специализирал се в китара, бас, ударни и пиано, изпълнява култовите си парчета пред стотици хиляди фенове по целия свят вече над 15 години. Работил е с имена като Kymani Marley, Abyssinians, Protoje, Etana и др.

С над 10 издадени студийни албума Alborosie безспорно заема мястото на един от най-продуктивните артисти, диктуващите стилови правила в тази музика и култура, като с последния си Freedom & Fyah излага социалната си позиция по-силно отвсякога!

Албумът е доста концептуален – с голяма дъб насоченост, но и със захождания към дъбстепа и електронната музика в някои парчета. Регето е социална музика, и съответно пея за политика, любов, но най-вече за свободата и огъня (Freedom & Fyah). В албума можеш да чуеш песни за свободата, но за да я достигнеш трябва да минеш през огъня и точно поради този факт не мога да се правя, че всичко в този свят е прекрасно. Затова човек трябва да знае да се бори, и затова написах парчето… в което се пее срещу лицемерите и лъжците. Хората (включително и аз) обичат да се представят под добра светлина, но ако погледнеш малко по-внимателно, ще разбереш, че не всеки е това, за което се представя. В крайна сметка всички ние сме хора, всички правим грешки, и това са неща от живота.

БИЛЕТЕ:

  • Ранно Пиле“ (първите 100 бройки) – 35 лв. предварителна продажба от Бар „Петък“
  • Стандартни40 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
  • На вход – 50 лв. в деня на събитието (при останала наличност).

alborosie-photo-05

Официален линк на събитието във Facebook: http://www.eventim.bg/bg/bileti/alborosie-live-sofia-club-mixtape-5-444371/event.html

Препоръчва се предварително закупуване на билети, защото количеството е ограничено.

При проблеми със закупуването на билети от касите на Eventim свържете се с телефон 02 961 53 70 за съдействие.

Началото на събитието е 21:00 ч., а вратите отварят час по-рано.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes