Akua Naru за първи път в България! (11 ноември @ Sofia Live Club)

Събития (минали) — От на септември 12, 2016 в 12:14

По покана на Reel Feel и Sofia Live Club черната перла на женския хип-хоп Akua Naru ще наелектризира София на 11-и ноември.

––––––––-

Още с издаването на първия си албум ‘The Journey Aflame’ през 2011 г. Akua Naru извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превръща в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена.

Сингълът ‘The World Is Listening‘ бързо заема челни позиции в независими класации в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва.

Накратко, Akua Naru постига целта си – светът я слуша!

Благодарение на Reel Feel и Sofia Live Club ще имаме възможност да я чуем на живо за първи път и у нас.

На 11 ноември тя ще ни представи своята оригинална смесица от хип хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми в компанията на бенд от шестима невероятни музиканти.

Енергизиращите им общи изпълнения са плод на умелото съчетаване на поетични, майсторски рими и многопластовото включване на барабани, клавишни, саксофон/флейта, китара, бас и грамофони.

Тяхното гостуване се осъществява с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills.

Наред с други проекти Akua Naru е свирила със световноизвестния пионер на афробийта и барабанист на Fela KutiTony Allen. Била е на турне с Lords of The Underground, делила е сцената с артисти като Patrice, Tete, Wax Taylor, Ursula Rucker, Blitz the Ambassador. Работила е още с Tuneyards, Angelique Kidjo, както и с емблематичния Ahmir „Questlove” Thompson – един от основателите на The Roots.

Албумът й от 2015 г. ‘The Miner’s Canary’ отново предизвиква изключително позитивни отзиви и й отрежда място сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те.

Неслучайно тя самата посочва легендарната Gladys Knigt, известна като „императрицата на соула“, за свой пример и извор на вдъхновение. След турнето си през септември в Африка Akua Naru се завръща с редица участия в Европа.

Наелектризиращата й музика ще чуем в София на 11-и ноември. Начален час е 23:00 ч., а Sofia Live Club ви очаква след 21:00 ч.

Билетитe са на цена от 30 лв. в мрежата на Eventim.bg. Билетът не гарантира седящо място. Организаторите си запазват правото на промяна на началния час на събитието.

Тагове: , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes