OUTLOOK Festival 2016: 31 aвгуст – 4 септември, най-яките дни от това лято! (Хърватия)

Събития (минали) — От на юли 27, 2016 в 09:34

Oще само месец ни дели от най-яките дни на това лято, когато в рамките на 31 aвгуст – 4 септември ще се проведе годишната световна музикална „сбирка“ OUTLOOK Festival!

–––––––-

Независимо дали с компанията ви сте от евротрипа хора, дали сте фенове на електронната, грайм и/или дъб/реге музиката, или просто обичате красивите дестинации, задължително ще има какво да си намерите на Outlook Festival.

Но нека започнем от по-далече. От дестинацията до локацията, от организацията до лайнъпа, от достъпността до цените – всичко тук е направено така, че да е максимално удобно и максимално да се изкефи човек!

croatia-46pula

От прекрасните сини води на Адриaтическо море до прекрасните музикални вълни за всеки вкус, фестивалът предлага нещо много повече като изживяване от просто дузина сцени, безброй диджеи и емсита или саунд системи.

Да не говорим, че, ако успеете да си подсигурите допълнителни ден-два отпуска, наоколо ще може да видите от архитектурните изящества и италиански дух на Триест или Венеция, както и нощния живот и страхотната атмосфера на прекрасният Загреб.

Но да се върнем на темата или по-скоро до епицентъра на събитията – а именно до чудното място, наречено Пула!

Кацнала точно на върха на полуостров Истрия и изпълнявала функцията на главно пристанище на Австро-Унгарската военноморска флота до Първата световна война, градът не случайно е страхотна дестинация и до днес, тъй като е лесно достъпна и от Западна, и от Източна Европа (но не само!).

Съхранената великолепна архитектура ще направи впечатление на всеки не само заради огромния кулизеум, който, освен че е шестият по големина в Света след този в Рим, и един от най-добре запазените до наши дни (не случайно е избран е за сцена на прословутия „Opening“ концерт на феста), но и заради лесната достъпност до центъра и многото интересни места за разходки – от рибния пазар в центъра на китно централно кварталче до кафенетата с излаз към пристанището и красиво акустиралите на него яхти и корабчета. И, молим ви, не забравяйте да опитате от тамошните гозби и от сладоледа – няма да съжалявате!

Roman time arena in Pula, detail, Croatia. UNESCO world heritage site.

Roman time arena in Pula, detail, Croatia. UNESCO world heritage site.

Основна част от пейзажа е и гостоприемството на местните жители и наличието на големи вериги магазини за всичко, което може да ви потрябва или ви хрумне като начинание.

Преминавайки към самия фестивал е нужно да отбележим стандарта на условията в къмпинга, който е в непосредствена близост до „бийч парти сцената“ и плажа, както и до разнотипните будки, които предлагат от мърчъндайз до фрешове.

fort-punt-christo-outlook-1206926652

Разбира се, на разположение ще имате и мини маркет, както и избор от няколко различни типа неща за хапване от характерните местни закуски, които трябва да призная са хем близки до нашите, хем доста вкуснички, до класическите пици и кухня в английски стил.

В случай, че изберете друг тип настаняване, ще имате повече възможности да изследвате наоколо, което нас ни доведе до невероятно приятно изживяване повече от един път, така че горещо ви го препоръчвам.

fort_fullsize_0

Относно самите сцени и звукът се съмняваме, че има какво да се коментира, защото нивото безспорно е много високо – и от към организацията, и от към изживяването ви по време на фестивала, което имайки предвид мащабите на събитието, директно печели нашите адмирации!

Да не говорим, че честото ходене на Аутлук фестивал може да ви завиши критериите към други подобни мероприятия и накрая да останете с хладното чувство, че хората някак си не са се постарали достатъчно. Или иначе казано, внимавайте да не се разглезите. 😉

fort_0

С други думи моментът, в който си избухвате на зверски трак, който току-що сте чули за пръв път през живота си в някоя от залите на построената в края на 19-ти век крепост Пунта Кристо, е незабравим и, ние лично, не бихме го разменили за нищо. Oсвен, може би, за кефа да слушаме любимия ни диджей и/или емси, докато събираме слънчице с коктейл в ръка, или се забавлявам с водните атракции посред бял ден.

А за отмора, винаги може да се обърнете към чилзоната или някое от многото и вкусни местенца за хапване между сцените. Но нека не забравяме и баровете, като лично ви препоръчваме местния наливен сайдер и лилава ракия. Ако ги пробвате, после ще си говорим.

21_2

Относно кой с кого, как, кога и какво ще пуска ви препоръчвам да се насочите към сайта на събитието, където всеки от замесените е подобаващо представен, с лекото предупреждение да задържите емоциите си под контрол! Ето и цялата програма.

Също така може да видите и предишната ни публикация, която ще ви отведе в почти паралелната парти реалност на фестивала, т.е. на т.нар. „boat“ партита – ТУК.

Pula.8

Е, ако всичко това не ви е навило да посетите Outlook фестивал, не знаем какво да кажем… Може би не сте чели достатъчно внимателно! 😉

Всичко останало, което може да ви е необходимо също е само на един клик разстояние, enjoy: http://www.outlookfestival.com/

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes