OUTLOOK Festival 2016 (31 aвгуст – 4 септември в Хърватия)

Събития (минали) — От на юни 12, 2016 в 13:18

OUTLOOK Festival Boat Parties – една от перлите на фестивала!

–––––––––––-

Термометрите показват вече стабилно температури над 23-25 градуса, слънцето напича и макар от време на време да прекапва някой и друг пролетно-летен дъждец, всички усещаме как се открива новият парти сезон.

Всеки гледа да отскокне до Черноморието поне за уикенда и да си почине (или пък не) в компанията на хубава музика и весела компания и, разбира се, да хване малко тен.

Ние от Stash! oбаче искаме да ви зарибим на нещо малко „по-така“, като ви предоставим информацийка относно скандалния лайнъп за „боут“ партитата на Outlook Festival 2016 г.! Знаем, че по-‘убаво и дълбоку от наш’то нeма, но все пак…

5

Както винаги, фестът ще се проведе в китната и вековна Пула, кацнала точно на върха на полуостров Иштрия в най-западната част на Хърватска. Обградено от топлите прозрачни води на Адриатическо море, мястото не случайно се слави с чудесните си дневни плажни партита и круизващите около близките острови лодки с купонджий. И именно върху тях искаме да поставим акцент в тази публикация.

Тази година слънцето няма да е единственото, което ще пари всеки замечтан меломан на борда на корабче, въоръжено със саунд система и бар. Да, в случая имаме предвид лайнъпа. Съвсем прясно оповестен само преди седмица и като основна част от изживяването на фестивала, тази година той отново не ни разочарова. Явно и не само нас, защото билетите онлайн бързо-бързо се изчерпват.

Outook-1

И разбираемо, все пак не всеки ден можеш да пиеш по едно на палуба в Адриатика, докато любимите ти диджеи, емсита и банди ти свирят на уше! Фестивалът известен с това, че е най-голямото и най-якото бас парти в света, няма никакво намерение да се разхайтва за близо десетата си годишнина.

Малка част от семейството на фестивала са лейбъли като Metalheadz, Hyperdub, Radar Radio, LEVELZ, Detonate, Hot Wuk, Playaz, Hatcha, както и много други крюта, разпределени в четирите дни на събитието. Билетите за всяко боут парти са по £17.50 – или 44 лв. по българската парична система, и си заслужават всяка стотинка!

Четвъртък /1 септември 2016г./

Фестивалът започва в четвъртък с „crème de la crème“ от Metalheadz, начело с Goldie, Dom and Roland и Detboi. Ако това ви идва тежко, не се напрягайте и се потопете в реге и денсхол звуците на лодка номер две с Gentleman’s Dub Club, Earl Gateshead, Taiwan MC, Dreadsquad и Gardna.

После имате шанс да чуете Doc Scott, ANT TC1 и Safire на „австралийско-новозеландската“ лодка. Хостове следобед на т.нар. „Mungos“ парти ще са Congo Natty и Lady Chann, плюс Subdub и Iration Steppas, OBF, Charlie P и Shanti D.

Докато Resident Advisor ще ни качат на борда с Youngsta, Hodge, Kahn, Neek и други. Вечерно ще можете да се насладите на надъхващото крю от Мачестър LEVELZ, както и на шоукейса на лейбъла Detonate, заедно с Alix Perez, Commix и Transit Mafia с доза талант от други компании включени в микса.

Петък /2 септември 2016 г./

Петъчно, програма ще продължи с дръм и бас, хип-хоп и още нещо с геридж легендите Artful Dodger, Mighty Mo, El-B и Moony, които ще са на „For The Love Of Garage“ ивента.

За любителите на 140-бийтовите звуци има специално парти под наслов „Deep Dark and Dangerous„, за чието настоение ще се погрижат Truth, Youngsta и Kaiju; а Riko Dan, Killa P и Lady Chann ще са отговорниците зад „Electrikal Sound„.

Следобед темпото ще се забърза към 160-180 bpm-а с малко екшън от „StarWarz“ джедайте Lenzman, Commix, One87 и Codebreaker, плюс иконите Roni Size и Krust, които ще представят тяхното „Full Cycle“ шоу за 1-ви път по море заедно с Dynamite MC и специален гост Swindle!
2

На „BanduluKahn и Neek ще представят младите таланти от бристълската ъндърграунд сцена в лицето на Hi5 Ghost, Boofy, Commodo и не само. Любителите на трап стила също не са забравени и ще могат да се насладят на любимите си звуци на „All Trap Music“ чрез Hucci, Lex, Luger, Ganz и др.

Залезът ще посрещнат първи от „Just Jam“ със златен състав от Barely Legal, Zed Bias и DJ Spinn, след което идва ред на звуците на High Focus Records. Няма да се разминем и без „label takeover“ в лицето на „Mungo’s Hifi’s Scotch Bonnet“ корабчето и зенита на лондонския хип  хоп чрез специалния сет на Lenzman за „So Fresh So Clean„.

9

Събота /3 септември 2016 г./

Съботната програма започва с Boom Bap, Soul:ution и Dub Smugglers. На Soul:ution ще ни чакат техни познати от различни лейбъли, начело с Marcus Intalex, LSB и Calibre, а към Dub Smugglers ще се присъединят Prince Fatty, Horseman & Shenice, Dreadsquad и GardnaЗа легендарната хърватска „боут“ вечеринка „Hot Wuk“ ще допринесат The Heatwave.

Следобедните сесии ще са за пионерите от 20/20 Label с хедлайнър Ivy Lab и специални гости Noisia и Alix Perez. Цялата Deep Medi фамилия също е на борда, както и любимото ни геридж рудбой Kurupt FM, който ще пуска рамо до рамо с Foundation, Sticky и Scott Garcia.

Привечер ни очаква огромната сцена на Hyperdub и Teklife, с Kode9, DJ Taye, Scratcha DVA, Ikonika и др., както и тази на Noisia’s Invisible Recordings с гости Ivy lab и Skeptical. Последно с приятели ще отплават Youngsta, J:Kenzo и Truth по вълните на 140 bpm-овия ритъм. 

8

Неделя /4 септември 2016 г./

За последния ден по море, неделя, са запазени едни от най-големите капитани. Dispatch Recordings, Med School, Hatcha and Friends, Hospital Records, Channel One и Radar Radio ще опънат платна от форта.

15 години Dispatch Records ще се честват със Skeptikal, DLR, Survival и няколко от значимите за музикалната сцена емсита. За Med School ще се погрижат Etherwood, Keeno, Anile, Blu Mar Ten и още бележити имена. Докато през това време Hatcha заедно със Zed Bias, Abstract Sonance, Crazy D, Killa P и специални гости, пазени в тайна, ще наблегнат на дъбстеп звученето.

Лазурно ще продължи сесията с Hospital, където ще можете да се насладите на гигантския „бек-ту-бек“ сет от High Contrast, London Elektricity, SPY, Metric, Reso и Krakota (УАУ!).

12

Хедлайнър за корабчето на Playaz ще е DJ Hype, следван от Potential Badboy и емситата AD и Flux. Пионерите от лондонското Radar Radio ще поканят редовните си гости Riz La Teef, Hi5 Ghost, Boofy и Shy One да ни покажат най-доброто от ъндърграунда в последно време.

А навлизайки в по-дъб звученето, се ориентираме към Channel One, които ще ни представят Mad Professor и Earl Gateshead.

Последните звуци, които ще прозвучат в залива ще са тези от Dub Phizix и Strategy с тяхното „Well Good Boat Party„, включващо Novelist, Japan’s Part2style, както и приятелите им от Манчестър – Chimpo и Fox.

И накрая, но не на последно място, идващи от Бристъл, имаме „The Blast„, на което Kahn и Neek заедно с Killa P и Hodge ще акустират последни към сцените по суша за финалната нощ на фестивала.

10

Цялото това нещо със сигурност прави прословутите корабни партита част от уникалността на фестивала, но това не е единственото му предимство. Не по-малко яко и интересно е да си на парти в средновековната крепост Пунта Кристо, но за това друг път. 😉

Подробният лайнъп за лодките по дни е приложен по-долу. Побързайте, защото никой няма да ви чака! Резервирайте мястото си сега на: www.outlookfestival.com

БИЛЕТИ: www.outlookfestival.com/tickets

Пътуване и настанване: www.outlookfestival.com/travel/  и www.outlookfestival.com/accommodation

Всичко за фестивала: https://www.facebook.com/outlookfestival/?fref=ts

11

ПРОГРАМА на „корабните“ партита по дни и часове

Четвъртък /1 септември 2016г./

12.00 – 15.00 – Metalheadz – Goldie, Scar, Detboi, MC Codebreaker
12.00 – 15.00 – Gentlemans Dub Club – GDC Sound, Taiwan MC, Dreadsquad and Gardna, Taiwan MC
12.00 – 16.00 – Australia Boat Party – Doc Scott, ANT TC1, Safire, Liam Shift, T-Bone, Sphere
15.45 – 18.45 – Congo Natty Boat Party – Congo Natty ft. Congo Dubz, Lady Chann, Mungo’s HiFi feat Tom Spirals + guests
15.45 – 19.45 – Subdue – Iration Steppas, OBF, Murray Man, Charlie P, Shanti D, Dan Man
19.30 – 22.30 – LEVELZ – Full LEVELZ crew
19.30 – 22.30 – Resident Advisor – Youngsta, Kahn and Neek, Hodge
20.30 – 22.30 – Detonate – Alix Perez, Commix, Transit Mafia, Erra, Standfast, MC Visionboi

Петък /2 септември 2016г./

12.00 – 15.00 – For The Love of Garage – Artful Dodger, Mighty Mo, El-B, Bump and Grind and Moony
13.00 – 16.00 – Deep Dark and Dangerous – Truth, Youngsta, Kaiju, Bogl, Ill Chill, Animai
13.00 – 16.00 – Electrikal Sound – Riko Dan, Killa P, Lady Chann, Dreadsquad and Gardna, Sinai Sound
15.45 – 18.45 – Full Cycle – Roni Size & Krust featuring Dynamite MC, Swindle
15.45 – 18.45 – Star Warz – Lenzman, Commix, One87, Codebreaker
16.45 – 19.45 – Bandulu – Kahn and Neek, Hi5 Ghost and Boofy, Commodo
16.45 – 19.45 – All Trap Music – Hucci, Lex Luger, Ganz, Massapealls, Jikay
19.30 – 22.30 – Just Jam – Barely Legal, Zed Bias, DJ Spinn, Crack Stevens b2b Tim & Barry
19.30 – 22.30 – High Focus Records – Leaf Dog, Flip Trix, Jam Baxter, Verb T, BVA, Molotov
19.30 – 22.30 – Scotch Bonnet – Record Label showcase
19.30 – 22.30 – So Fresh So Clean – Lenzman (Hip-hop set) So Fresh So Clean DJs

Събота /3 септември 2016г./

12.00 – 15.00 – Soul:Ution – Marcus Intalex, LSB, Calibre
12.00 – 15.00 – Dub Smugglers – Prince Fatty, Horseman and Shenice, Dreadsquad and Gardna
13.00 – 16.00 – Boom Bap Festival – Hip Hop, RnB, Trap, Grime, Garage, Jungle and beyond
15.45 – 18.45 – Hot Wuk – The Heatwave
15.45 – 18.45 – 20/20 – Noisia, Alix Perez, Ivy Lab
16.45 – 19.45 – Deep Medi – Commodo, Gorgon Sound, Goth-Trad, Mala, Jack Sparrow, Silkie ++ Hosted by Selah and Rider
Shafique
16.45 – 19.45 – Kurupt FM – Kurupt FM, Foundation feat. Sticky andScott Garcia, EL-B + guests
19.30 – 22.30 – invisible – Noisia, Ivy Lab, Skeptical
19.30 – 22.30 – Hyperdub x Teklife – Kode9, DJ Taye, Scratcha DVA, Ikonika more
20.30 – 23.30 – Youngsta, J:Kenzo, Truth, Seven and more

Неделя /4 септември 2016г./

12.00 – 15.00 – 15 Years of Dispatch Records – Skeptikal, DLR, Survival, Gerra and Stone, MC’s Gusto and Sense
12.00 – 15.00 – Med School – Etherwood, Keeno, Anile, Blu Mar Ten, Royalston, BOP, MC Ruthless
13.00 – 16.00 – Hatcha and Friends – Hatcha, Zed Bias, Abstract Sonance, Crazy D, Killa P
15.45 – 18.45 – Hospital – High Contrast, London Elektricity, SPY, Metric, Reso, Krakota
15.45 – 18.45 – Channel One – Channel One, Mad Professor and Earl Gateshead
16.45 – 19.45 – Playaz 20 – DJ Hype, Potential Badboy. MC’s AD & Flux
16.45 – 19.45 – Radar Radio – Riz La Teef, Shy One, Hi5 Ghost, Boofy, Ahadadream, Mungo
19.30 – 22.30 – Well Good Boat – Novelist, Part2style, Chimpo & Fox
20.30 – 23.30 – The Blast – Kahn and Neek & Killa P, Hodge, Blast DJs

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes