HippieLandia – възраждането на фестивално-музикалната култура у нас

Събития (минали) — От на юни 1, 2016 в 09:27

HippieLandia Music Festival се бори за възстановяването на фестивално-музикалната култура в България!

––––––––––

С настъпването на лятото е време да захвърлим връхните дрехи, дъждовното настроение и задръжките и да приветстваме подобаващо най-слънчевия сезон. А каква по-добра идея за летния старт от един чисто нов летен фестивал, който да ни зареди чак до късното окапване на листата!

След няколкото провала по отношение на музикалните фестивали у нас много от меломаните са склонни да потвърдят, че в България почва за подобни инициативи няма. Големи суми пари (в повечето случаи шестцифрени) се усвояват, за да доведат до следващото разочарование у музикалните любители.

Но задружен екип от десетки души се е нагърбил със задачата да възроди вярата на феновете във фестивалната култура на България, като представи нещо съвсем ново и адски интересно!

Реализацията на това начинание започва в първите дни на месец юли, когато предстои да се проведе едно грандиозно събитие под наслов „HippieLandia Music Festival“. Местоположението също ще бъде разположено на огромна територия, а хедлайнерите са звезди от световен калибър!

Защо да посетим HippieLandia Music Festival?

  • На първо място, заради локацията.

За първи път подобно мероприятие се организира насред прекрасния парк на летище София до Терминал 2. Забавлението ще е под звездите, но в градска среда, без шумът да дразни гражданите в съседство и без посетителите да стоят статично цяла вечер поради липса на пространство. 

Освен това и интериорът няма да е от най-посредствените. Изпълнителите ще излязат на двете сцени, разположени до живописното езеро на парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Организаторите готвят сценография, вдъхновена от европейски фестивали, с която да пресъздадат духа и атмосферата на най-популярните масови музикални събития.

  • На второ място, заради изпълнителите.

С цел да обогати програмата на българската фестивална сцена, HippieLandia се фокусира върху представянето на най-актуалните в момента световни имена. И не става въпрос единствено за по-комерсиални изпълнители, но и за такива, творящи и изявяващи се в ъндърграунд средите.

Едновременно с това организаторите се стремят да предоставят поле за изява и на редица български артисти, чийто умения да бъдат поставен наравно с този на световните звезди. По този начин, споделят от екипа на HippieLandia, феновете могат да се запознаят с музикалния профил на различни родни таланти, а вторите, от своя страна, да разпространят творчеството и заниманията си на по-широка територия.

И така, освен вече обявените звезди GORGON CITY, NETSKY, GUSGUS, ENEI и HVOB ще преживеем заедно уникален парти маратон в компанията на Black Sun Empire, Dax J, Cooh и Аvigeya, Riddimbox, DC Breaks, Birben, JVDB, младият дръм и бас талант L33, който съвсем наскоро пусна дебютния си албум за Eatbrain Records, Melformator, Future Sounds of Sofia, Phirah, Sava, Unkle Billy и др.

hippielandia-cover

  • На трето място стои финансовият фактор.

Двудневните билети за целия фестивал са в продажба на цена от 40 лв. Еднодневните билети за 1 или 2 юли са на цена от 32 лв. Те могат да бъдат закупени директно от ТУК, както и намерени в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна /бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, магазини Пикадили, магазини „На Тъмно“, Билетен център – НДК, Билетна каса на зала „Арена Армеец“ и др./

Програмата не е с изцяло с музикална насоченост. През двата дни посетителите (а и самите участници) ще се включат заедно в различни занимания, като например Halfbike и арт демонстрации, както и в различни спортни активности.

––––––––––

ПРОГРАМА

1 юли

Сцена 1:
NETSKY & Script MC
BLACK SUN EMPIRE & Multiplex Mc
COOH & AVIGEA LIVE
PHIRAH
FUNKWARE

Сцена 2:
JONAS KOPP
DAX J
BIRBEN
STEPHAN PANEV
RIDDIMBOX
JVDB

2 юли

Сцена 1
GORGON CITY
GUS GUS LIVE
HVOB LIVE
МЕЛФОРМАТОР

Сцена 2
DC BREAKS
L 33
ENEI
UNCLE BILLY & JULYDRUMER LIVE DRUM SET
SAVA & DANNY BOY LIVE DRUM SET

––––––––––

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/589569871191510/

Следете HippieLandia Festival във Facebook: https://www.facebook.com/HippieLandia-Festival-124909267900354/

За повече информация и въпроси, свързани с билетите и фестивала: +359886333367

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes