MC Michael & Kappa Irie – ‘If You Ready’ (видео + mp3 даунлоуд + интервю)

Видеоклипове — От на април 23, 2016 в 12:19

MC Michael и Kappa Irie с нов разцепващ денсхол сингъл! Гледайте неговото видео и разберете малко повече за него от краткото ни интервю с Kappa Irie!

–––––––––

Stash!: MC Michael е от Нигерия, но живее вече дълги години у нас. Къде и кога се срещнахте за първи път?

Kappa Irie: За първи път се запознахме през 2004 г., когато създавахме нашата реге организация Zionlionz, и Майкъл беше един от първите ни гости, с които направихме пилотните и най-емблематични реге партита на басейна „Мария Луиза“ в столицата.

St!: Допаднахте ли си „от раз“ или се харесахте на по-късен етап?

KI: Ами, не бих казал точно „от раз“, но със сигурност имахме желание да работим заедно, още от зараждането на тази култура в България. С времето доверието ни един към друг е било поставяно на изпитания, но в крайна сметка всичко е зад гърба ни и сега гледаме само напред.

St!: Това не е първата ви съвместна музикална дейност с Майкъл, как и кога решихте, че искате да работите заедно?

KI: Именно. С Майкъл работим от 2004 г., както казах, той е бил наш гост на редица партита. Но тази песен решихме да направим заедно за капак на 2015 година в чест на това, че заровихме една томахавка, така да се каже. Реализацията не се получи изцяло и затова я пуснахме чак през 2016 г.

St!: Разкажи малко повече за парчето.

KI: Идеята дойде от страна на Майкъл, музиката на ридима е дело на Black Shadow Music Group и е доста известен („Spook Riddim“ – 2013). На него има много яки версии на големи денсхол артисти като Beenie Man, Mr.Vegas, Sizzla и много други. Нашата се явява любителска интерпретация с некомерсиална цел. Влязохме в студиото на Георги Коларов („Мрак Рекърдс„) в София, който ни гласува доверие и реши да експерементира със стил, който не е типичен за неговата продукция. Поздрави и много благодарности за Жоро Мрак! Парчето го озвучихме за 1 ден, след това имаше допълнителна микс и мастер намеса от младия, но доста популярен в хип хоп средите TOSHOBEATS. И на него специални благодарности за отличната работа!

St!: А клипът?

KI: Клипът е жест от страна на друг млад фен и запален влогър – DISI. Не е на нивото нужно, за да влезе например във Facing The Sun, но ние искахме визията да е точно такава, каквато изглежда – семпла, сурова и улична.

St!: Обмисляте ли други съвместни проекти с Майкъл – песни, концерти, партита?

KI: Песни ще има още със сигурност. Радваме се че привлякохме интерес на нови продуценти към денсхол музиката и съвсем скоро се надяваме да има и още авторски денсхол, а защо не и микстейп… Всичко е въпрос на време и желание, а в момента имаме и от двете.

St!: Ти си един от първите растамани в България. Освен това си част от първата българска саундсистема – Zionlionz Soundsystem, както и от хората, стоящи зад единствената онлайн платформата за раста култура у нас („rastacult.bg“) в началото на 2000-та. Кое ти помага да останеш верен на тази култура вече толкова години?

KI: Вярата. Вярата в доброто, в тази култура, в този лайфстайл. Старая се да практикувам това което проповядвам и сам да служа като жив пример за ценностите които отстоявам. Радвам се, че делата ни не са останали незабелязани – и зад ZLZ, и зад „раста.култ“ имах голяма подкрепа от запалени съмишленици, с повечето от които работим и до ден днешен. Това много ме мотивира, явно е истинско и си заслужава. Тук е моментът да кажа, че скоро ще стартирам отново сайт, посветен на реге и раста културата – в памет на приятел, както и в името на Раста културата, която смятам че има бъдеще в България.

St!: За финал – какво си пожелаваш занапред?

KI: Здраве и вдъхновение!

‘If You Ready’ може да свалите безплатно от ТУК.

kappa-irie-mc-michael-prtscn

Повече за MC Michael & Kappa Irie ще намерите на:

Facebook
MC Michael: https://www.facebook.com/michael.owa.9?fref=ts
Kappa Irie: https://www.facebook.com/kappakay/?fref=ts

Soundcloud
Kappa Irie: https://soundcloud.com/kappa-k-irie

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes