ГУМЕНИ ГЛАВИ Tribute (1 април @ клуб *MIXTAPE 5*)

Събития (минали) — От на март 29, 2016 в 13:58

Гумени Глави се „завръщат“ на сцената на *MIXTAPE 5*  със специалното участие на легендата DJ DIDO D! Най-култовите парчета от творчеството на групата ще бъдат изпълнени от FARS, LOGO5, FEEL, YOKO, WOSH MC и DJ DIDO D!

––––––––––-

На 1 април клуб *MIXTAPE 5* ще бъде домакин на обединяването на два свята от любовта към истинския хип-хоп. Едни от най-успешните представители на ню-скуул генерацията ще излязат на сцената на A-SIDE, за да представят творчеството на олдскуул легендите Гумени Глави. 

Специален гост в хип-хоп зрелището ще е DJ DIDO D един от най-колоритните членове на варненската  формация, който ще изпълни вечния хит ‘Даниела’.

Вдъхновени от култовите рап химни като: ‘Извинявай скъпа‘, ‘Ще му разбия главата’, ‘Лятото е супер’, ‘Гуантанамера’ и др., любезно ще се включат едни от най-успешните представители на съвременния български хип-хоп.

FARS, LOGO5, FEEL, YOKO и WOSH MC ще се качат на сцената, съпроводени от специално подготвените за събитието аранжименти и живо изпълнение на OGI 23, рап инструментали на ALGORIDDIM и олдскуул рап селекция от XONIC.

Датата е 1 април, всичко обещава да е повече сериозно.

гумени

ГУМЕНИ ГЛАВИ

В началото на 90-те, когато в България все още никой не е чувал за музикална индустрия, камо ли за специфичен стил такава, едни момчета от варненския квартал   № 41 носят широки тениски и смъкнати дънки, танцуват странни танци върху главите си и мнозина ги сочат с пръст. Вальо Кита и Мишо Шамара се събират в брейк-денс формацията ГУМЕНИ ГЛАВИ, без да подозират, че впоследствие тя ще се превърне в една от най-успешните рап банди у нас. Безспорно виновни за създаването на родната хип-хоп сцена, Гумените Глави отварят напълно нова ниша за други рап изпълнители, сформират задължителните рап кланове и раждат изцяло ново субкултурно течение в България. През 1994 година варненските рапъри издават дебютния си албум „Квартал No41“, с който стават най-продаваната българска рап група. Гумени Глави се радват на невиждани за времето си успехи –  скорострелно постигнати гигантски продажби и огромна фенбаза. Кратко след това обаче, обстоятелствата ги принуждават да се разделят. За радост на всички фенове само година по-късно се събират отново, за да запишат и издадат албума „За повече пари“, където освен Шамара и Кита към групата се присъединява DJ DIDO D. Миксовете и скречовете на DIDO D са пряко отговорни за създаването на вечни рап хитове като: „Даниела“, „Трета Вежда“ и „Гуантанамера“.

За да възроди култовото творчество 20 години по-късно, именно DJ DIDO D е поканен да се включи в трибюта на ГУМЕНИ ГЛАВИ на 1 април в клуб *MIXTAPE 5*. Ветеранът от Гумени Глави елегантно ще подаде топката на съвременните хип-хоп представители с оригиналното изпълнение на „Даниела“.

Музикалното оформление този път е в ръцете на ALGORIDDIM и неговите специално заформени олд-скуул рап инструментали, които ще ни пренесат в далечната 94-та. Върху тях с живо изпълнение ще се включат музикантите от OGI 23, които ще изсвирят  всичко в нов аранжимент, за да съдействат на съвременните хип-хопъри в тяхното изпълнение. За да започне и завърши подобаващо тази рап вечер, DJ XONIC се е погрижил за специалната селекция от олд-скуул хип-хоп.

FARS

Момчетата от „Младост“, израснали с албума “Квартал No41“, впоследствие пречупили олд-скуул-а във фънки хип-хоп ала ФАРС, ще изпълнят част от вдъхновенията си във вечерта на 1 април.

LOGO5

LOGO5 сами определят стила си като пост-модернистичен манифест с елементи на неосведоменост, но критиците го определят като класически нестандартен хип-хоп. Представителите на ню-скуул грамотния хип-хоп ще се изкажат по теми като: „Бос на асфалта“, „Ракия“ и „Не се мисли за Брус Уили“, за да разрушат всеки мост между себе си и варненските „гамени“.

FEEL, YOKO и WOSH MC

Нашумели с пиперливия си език и невъздържано поведение, тримата са обещали да се „разклатим добре“  в навечерието на деня на шегата. Като притежатели на аудио касетки с първите албуми на групата и до ден днешен, те с радост ще ви докажат, че „Може да си грозен“, но „Лятото е супер“ и „Никой никъде не може да ги спре“.

––––––––––-

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/677691502373235/

Билети предварителна продажба: 8 лв. в мрежата на Eventim

*Препоръчва се предварителното им закупуване, заради ограничения брой. 

Цена на билетите на вход: 12 лв. (При останала наличност)

**Политика за достъп на непълнолетни тук: http://on.fb.me/YDzVEe

Facebook: FB.com/MIXTAPE5

YT: https://goo.gl/0y3sBi

Instagram: https://www.instagram.com/clubmixtape5/

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

WordPress Themes