Stash! – интервю с Phirah /Future Sounds of Sofia/ и Faith /Underground Warfare/ (България)

Интервюта — От на февруари 24, 2016 в 13:33

Тази година започваме доста силно откъм интервюта! След тези с Commix и Joanna Syze сега удвoяваме броя на гостите. Вижте какво ни споделиха Phirah от Future Sounds of Sofia и Faith от Underground Warfare по случай предстоящото съвместно парти на организациите със специални гости Zombie Cats!

–––––––––––––

Stash!: Здравейте, момчета! Без излишни приказки и увертюри – нека започнем с малко информация от личното ви минало и това на организациите ви. Споделете кой от кога, с кого и как се качи на дръм и бас въртележката?

Phirah:
Привет, Stash! На бас въртележката се качих сигурно преди 10 години. Някъде преди пет пък пътищата ни с останалите членове на FSS се засякоха и така започна общата ни мисия „качество вместо количество“ на българската сцена. От тогава насам списъкът с артисти и бас вечери в нощна София само расте, като се гордеем, че са ни гостували както едни от най-актуалните имена в този стил, така и множество ъндърграунд икони.

Faith:
Здравейте, благодаря за това интервю. Началото на Underground Warfare беше дадено от мен и Techdown през 2007 година. Впоследствие идва първата ми сценична изява – HMSU BROKEN BALKANZ 2010. От там нататък с Techdown имаме много участия заедно и поотделно, както и собствени партита. През 2014-та беше поставено началото на лейбъла Warfare Recordings, който замисляме от самото начало на Underground Warfare. Така, от далечна мечта той лека-полека се превърна в реалност. Сега имаме възможността да работим с големи имена и да издаваме техните продукции, както и да пласираме сред тях и собствените си, които са не по-малко качествени. С времето сме имали съвместни дейности с доста други организации и винаги сме се радвали на приятелско отношение с всяка една от тях. Целта ни е да бъдем единни и да работим заедно за развитието на сцената, която, както много добре знаете, е малко чуплива.

PHIRAH

St!: Предполагаме, че не се познавате от скоро. И в миналото сте имали вземане-даване по различни събития в столицата и сте пускали заедно на една сцена. Споделете впечатленията си един за друг и как всъщност се запознахте.

P: Връзката направиха Smartech и Presize, познати още като Drumrollerz. Замесени в сцената още от зората й у нас, те вече се знаеха с Жорката и го подкрепяха в израстването му. Някъде там, покрай всички участия на наши и други партита, той се доказа като машина зад пулта. А като добавим и че сме от един квартал, не ни трябваше много, за да се надушим.

F:
Толкова много партита минаха, че паметта изневерява. Познаваме се от няколко години и винаги сме били в добри отношения, както с Гената, така и с FSS. Ясно е, че само добри думи ще се кажат.

FAITH

St!: Идният петък, 26-ти февруари, организирате съвместно събитие, като специални гости са Zombie Cats и L 33. Дайте ни някаква по-интересна информация за участниците и защо поканихте точно тях за това парти.

P:
Neurofunk. Това е ключовата дума тук. Да, за FSS това е стъпка встрани от вайба, с който ни асоциира публиката, но пък и винаги е бил както част от менюто за вечерта, така и част от предпочитанията на FSS crew. В случая оставяме мелодично звучене за момент настрана и се фокусираме върху изпипаните детайли на техничния емулиран звук. Zombie Cats, макар и не нови лица на сцената, са нов и свеж проект в тази сфера. Годините в студиото обаче са си казали думата и това се вижда в подкрепата, която артистите получават в международен мащаб. Също така, все още не са стъпвали на родна почва.

Няма как да говорим наистина за майсторство в този стил без да поканим и L 33 да се присъедини към забавата. Афинитетът ни към неговите издания е показан отдавна, а сега така се получава една наистина класна вечер. Допълнение за вечерта можете да очаквате от мен и Funk Aesthetics.

F:
Zombie Cats са една много интересна формация, която води началото си от 2 много уважавани от нас имена – Rregula и Dementia. Впоследствие се преориентират в колектива Zombie Cats, който вече наброява 5 души. Общо взето, „next level team work“. Беше време да бъдат поканени. Относно Дидо (L 33), смятам че е ясно. Топ изпълнител на световно ниво, също част от Eatbrain – вървят ръка за ръка, едва ли не.

St!: Мястото на ивента също е различно и интересно. По-голямата част от миналите ви събития са се провеждали в редица клубове, като „Mixtape 5“ например. За предстоящото парти  сте избрали Студио „Орфей“. Как и защо се спряхте на тази локация, чия бе идеята?

P: Вдигам ръка тук, хаха. За разлика от клубовете, студио „Орфей“ предлага доста по свободен избор за изпълнение на помещението и най-вече избор на саунд система. Към това добавям, че говорим за филмово студио и акустиката е повече от добра. Локацията е комуникативна, има и двор, където може да се пуши. Общо взето все предпоставки да се получи запомняща се вечер.

F: Идеята е на Гената. Предложи ми я не помня кога и доста ме заинтригува. Имайки предвид характера на мястото, беше повече от привлекателно да опитаме. Доста ъндърграунд атмосфера има, а ние все пак сме Underground Warfare. Изборът на артисти допринесе за съгласието ми.

St!: И двете крюта освен с организация на партита се занимават и с издаването на музика. През 2014 г. Future Sounds of Sofia пусна компилацията Urban Survival Kit с 13 родни продукции. През същата година, както спомена Faith, Underground Warfare създаде и собствения си лейбъл Warfare, в чийто каталог виждаме вече 5 издания. Какво можем да очакваме от лейбълите ви в близкото бъдеще?

P: За момента не се предвижда следващо издание. Мишо, познат като Robustus – главният виновник за албума, в момента подготвя свой собствен лейбъл и се очаква там да се чуят интересни неща.

F: Предстои 6-тото ни издание, дело на американеца Space Journey, познат в миналото като Diode. Интересен факт е, че първият винил на Cooh от 2005 година е с участието именно на Diode. След това ще представим един нов проект в номер 7, включващ общите усилия между мен, Techdown и Pandemic, под название Funk Aesthetics. Релийзът ще бъде озаглавен ‘Neuro Culture и е с гост-участие от българско емси, което живее в Барселона – MC Primitiff (Ники). Характерното за него е, че вади доста добър акцент и парчето се получи много брутално.

Имаме предстоящи издания и от други артисти, но те все още са в подготовка, така че за тях след време. Ще загатнем за нещо доста интересно, освен редовните ни издания, които си вървят на всеки месец-два. По подобие на първото FSS издание, замисляме албум, изцяло съставен от български неурофънк. Кои ще бъдат участниците и превю на парчетата все още не можем да обявим, но се работи по въпроса. Най-вероятно ще бъде последното издание преди да направим лятна ваканцийка. :)

St!: Вашето съвместно събитие е един добър пример за родната сцена. Какво е мнението ви за нея и смятате ли, че има достатъчно от всичко за всички?

P: Определено има доста разнообразие, но също така има и какво още да се желае. Зависи накъде гледаме за сравнение. В случая се обединяваме около общата кауза, а именно да се получи не само ефектно, ами и качествено изживяване, което да си спомняме още дълго.

F:
Ако питате мен, към момента имаме добра сцена. Напоследък виждаме доста топли отношения между всички организации и се надяваме така да си остане. По-силни сме заедно, отколкото поотделно. Относно това дали е достатъчно, смятам, че няма поводи за оплакване. Доста качествени артисти се викат и доста големи партита се организират.

FSS ZC cover

St!: Ако има нещо, което не сме попитали, но искате да споделите – сега е моментът. :) Какво бихте казали, на читателите ни, за да ги накарате да се присъединят към предстоящия купон в Студио ‘Орфей’?

P: Ако изброеното до тук, не хваща… не знам какво друго да кажа, хаха. Мога само да добавя, че ще имаме разнообразен бар с повече от достъпни цени, промоции и др. Съвкупността на хубави случайности, не е случайност, така че ще се радвам да се видим там!

F: Какво друго, освен заповядайте! Постарали сме се да ви поднесем едно качествено събитие с безпогрешна селекция откъм артисти, локация и разнообразие.

Не забравяйте и за 2 години Warfare Recordings – на 19.03 в клуб Mixtape-5 A-Side, с участието на Insom, Myselor, Creeping Ruin, както и подкрепа от родните артисти EXo, Faith, Techdown и Pandemic.

–––––––––––––

БИЛЕТИ:

Промо билетите вече са разграбени, но можете да вземете билет от предварителната продажба на цената от 15 лева.

В деня на събитието, както и на входа, цената ще е 20 лева.

Билетите може да закупите от Ticketlogic.

–––––––––––––

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1547860132204204/

Повече за организаторите и гостите можете да немерите на:

https://www.facebook.com/future.sounds.of.sofia/
https://www.facebook.com/Underground.Warfare/
https://www.facebook.com/zombiecatsofficial
https://www.facebook.com/L33music

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes