Electric Castle festival в Румъния (14-17 юли 2016)

Събития (минали) — От на февруари 19, 2016 в 12:56

Третото издание на Electric Castle festival в Румъния ще се проведе между 14-17 юли и обещава да събере на едно място световни имена от различни музикални стилове!

–––––––––-

Седите си вкъщи и се ядосвате защо музикантите от световната сцена не идват в България, просто престанете да се тормозите, грабнете раницата си и отидете да ги чуете на друго място!

Пътуването по фестивали по света в търсене на нови музикални изживявания вече е лесно и достъпно. А ако още не сте посетили някой фестивал в близост до България с много силен лайнъп, Electric Castle в Румъния е точно за вас!

Electric Castle festival - 1

Стиловете са разнообрази – дъб, реге, техно, хаус, хип хоп, соул, дръм и бас. Подобно на любимия ни Exit festival, Electric Castle се провежда в замък на име Банфи, разположен в североизточна Румъния.

Локацията се намира се в Трансилвания, така че можете да обогатите културния си експириънс с посещение до Замъка Бран, познат още като Замъка на Дракула.

Electric Castle е съвсем млад фестивал. Започва едва през 2013-та, но през следващите две интензивни години на сцената му се качват групи като Morcheeba, DJ Pendulum, Dub Pistols, Stanton Warriors, Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo, Dub FX, Dub Pistols, Fatboy Slim, The Prodigy и много други. Всяка година Electric Castle е сред номинираните за Европейските фестивални награди.

Electric Castle festival - 2

Тази година ще имапе възможността да се срещанете с над 250 артисти от най-различни музикални стилове в продължение на 4 безгрижни дни (и да, включително уикенда, за да не взимате толкова отпуск!)

За пръв път на Electric Castle ще участват исландските пост-рок музиканти Sigur Rós, както и световноизвестният германски диджей Paul Kalkbrenner. Други имена от световната сцена, които биха могли да събудят любопитството ви, са Gorgon city, Rusko, Enter Shikari, Dub Pistols, Toddla T, Bring me the Horizon, Bastille, Congo Natty, General Levy и Matisyahu! Разбира се, малките сцени на фестивала също крият изненади – познати и непознати местни музиканти.

Electric Castle festival - 5

Ако се чудите къде ще спите (през малкото време, което ще ви остава за сън), организаторите на фестивала са се погрижили за вашето удобство в доста добре организиран и сравнително евтин къмпинг.

Може да се спрете на обикновен или на луксозен вариант и да го платите с фестивалния билет на по-ниска цена. Средната цена за престой за една нощ в къмпинга възлиза на около 30 лева.

Естествено, ако не изпитвате комфорт от това да се „слеете“ в едно с природата, винаги бихте могли да направите резервация за хостел или хотел в съседните градчета. Осигурен е безплатен транспорт до фестивала и обратно!

Electric Castle festival - 4

Така че няма какво да го мислите – качавайте се на колата, влака, автобуса, коня – или с каквото там си прецените, и се насладете на едно музикално пътуване, което ще запомните завинаги (дори и някои моменти да ви се губят)!

Ако все още не сте си закупили билети, ще можете да го направите от 29-ти февруари от официалната страница на фестивала:: https://electriccastle.ro/.

Още информация можете да намерите на https://www.facebook.com/ElectricCastle/?fref=ts

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/903366983070378/

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Секцията за мнения е затворена.

Nice Theme
WordPress Themes