„Златната ябълка“ – официален трейлър (видео) (ОБНОВЕНА)

Култура — От на ноември 16, 2015 в 15:00

Бъдещият анимационен български сериал „Златната ябълка“ с първи официален трейлър!

––––––––––––

„Златната ябълка“ е екшън-приключенски анимационен сериал, който има амбицията да очарова света с красотата и богатството на балканските легенди и култура.

Проектът се базира на българския фолклор, а по него екип от няколко души работи изцяло на доброволчески начала вече 3 години.

По думите на Ели, продуцент на проекта, с пускането на официалния трейлър днес в рамките на 10 дни ще се проведе кампания по популяризирането на сериала, целяща намирането на спонсори.

Така че, ако искате да помогнете на авторите на „Златната ябълка“ да сбъднат не само своята мечта, но и тази на един цял народ, може да гледате и да споделите официалния трйлър на „Златната ябълка“.

(Само да вметнем, че докато гледаме видеото, целите настръхваме!)

Прессъобщение:

„В края на м. ноември 2015 г. екипът на „Златната ябълка“ отбеляза успешната премиера на трейлъра на първата анимационна сага, базирана на българските фолклор и митология. Само за две седмици българската и английската версии на трейлъра общо събраха над 350 000 гледания в интернет, които го превърнаха в световно събитие. Българите от цял свят, не само в България, активно подкрепиха проекта – освен чрез регистрираните стотици хиляди гледания на трейлъра в YouTube, изразиха своята съпричастност чрез многобройни споделяния в нета, със свои отзиви и постове в подкрепа на българската кауза в социалните мрежи и форуми.

Искам да благодаря на всички приятели на „Златната ябълка“ по света, които направиха премиерата на трейлъра ни световно събитие„, споделя създателят и артдиректор на проекта Димитър Петров. „Благодаря на страхотния екип, с който имам удоволствие да работя по този проект – главната дизайнерка Светла Радивоева, продуцентката Елена Рапонджиева, главният аниматор Станислав Цветков, техническата аниматорка Теодора Филипова и всички асистент аниматори, дизайнери и озвучители, без чиито труд трейлърът нямаше да стане реалност. Поздравявам младия композитор Георги Стрезов за невероятната музика, която звуково подкрепи концепцията и визията на персонажите в трейлъра. Колегите са професионалисти на световно ниво, които дадоха всичко от себе си, за да имаме трейлър и проектът да се развива.

Подкрепата на световната интернет аудитория амбицира авторите да потърсят съдействието на големи анимационни компании за реализация на целия проект. „Златната ябълка“ вече е на етап, когато е нужно реално финансиране. Достигнатата популярност на анимационния проект направи възможно стартирането на фондонабираща кампания в kickstarter.com, чрез която авторите се надяват до 14.12.2015г. да съберат нужните средства за реализация на пилотния епизод от поредицата.

На база резултатите от двете кампании (регистриран зрителски интерес, събрано начално финансиране), екипът на „Златната ябълка“ ще води преговори с потенциални инвеститори и разпространители. При осигурено проектно финансиране, младите аниматори на студио „Змей“ имат готовност да започнат работа веднага по епизодите от първия сезон на сериала.

Водещи уебсайтове, отразяващи телевизионния пазар в Централна и Източна Европа, както и международния телевизионен пазар, вече публикуваха трейлъра и новини за проекта. През м.януари 2016г., по време на един от най-големите пазари за телевизионно съдържание в света в САЩ – NATPE Miami, авторите ще представят „Златната ябълка“ на филмови продуценти и дистрибутори, шефове на телевизии и мултинационални компании. В интервю за специализираното списание TVBIZZ Magazine, разпространявано по време на събитието, родните аниматори ще запознаят световната професионална общност с идеята на уникалния си анимационен проект. „Възможно е сериалът да бъде продаден и извън България„, усмихва се Димитър Петров.

Екипът на „Златната ябълка“ благодари на медийните партньори (БГ радио, БНР, Дарик радио, Радио Фреш), както и на всички български медии в страната и чужбина, които отразиха премиерата на трейъра и информираха света за появата на първата анимационна сага, представяща по съвременен начин българските легенди, традиции и обичаи.

Авторите на „Златната ябълка“ за проекта:

Повече за „Златната ябълка“ ще намерите на:

Official sitehttp://goldenappleseries.com/?lang=BG
Twitterhttps://twitter.com/goldenapple_TGA
Facebookhttps://www.facebook.com/goldenappleseries?_rdr=p
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UClgc91Wf16Xdzc7wFli3_bQ

Тагове: , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes