SkilleR & High Roll – ‘The Light’ (видео)

Видеоклипове — От на ноември 17, 2015 в 18:49

Световният ни бийтбокс шампион Skiller и родното електронно дуо High Roll с официално видео към съвместното си парче ‘The Light‘!

–––––––––––––––––

The Light‘ ще бъдe издаденa за легендарния британски Formation Records. A освен нея за лейбъла излизат и още 2 ремикса – на Balkansky и на Sikka!

Колаборацията между Skiller (Александър Деянов) и High Roll (Мартин Попов – Konspirator, и Димо Пангелов – Mocks е добре позната на българската сцена. След дългогодишна работа заедно на различни събития се стига до следващата логична стъпка – общо парче.

Смесването на двете области, в които артистите са най-добри – бийтбоксът и дръм и басът – водят до продуцирането на стилната и уникална като звучете песен, ‘The Light’. Всеки от звуците в този проект е създаден от устата на Skiller, a след това обработен и аранжиран от High Roll.

skiller-highroll

Решението да заснемат клип се ражда моментално и лесно успяват да съберат екип от професионалисти и ентусиасти, с които мислят на една вълна. Така се ражда едно силно въздействащо видео, което се стреми да покаже на младите хора „заспалата“ действителност, в която сме попаднали по един или друг начин.

В него участва „Мис България 2013“ – Нанси Карабойчева, както и други интересни персонажи от родната популярна и ъндърграунд сцена. Все пак родните музиканти смятат, че  „светлина в края на тунела“ има, и се надяват това да бъде едно добро начало на техния общ проект, като видеото е само малка част от общата концепция.

skiller-highroll-01

Самото парче ще бъде издадено на по-късен етап за един от британските лейбъли, променили завинаги разбирането за електронната музика по света – Formation Records. Благодарение на повече от 25 години история и издаване на изпълнители като Nero, Carl Cox, Killa Kella и много други, в лицето на лейбъла артистите откриват солидна платформа, която ще помогне за международното представяне на общата им работа.

Самото музикално издание ще съдържа в себе си два тотално различни ремикса на един от най-популярните родни продуценти Иван Шопов с проекта му и британският артист от Formation Records – Sikka.

SKILLER

През 2007 г. Skiller става първият национален шампион на България по бийтбокс. Александър развива мелодията си далеч извън традиционното хип-хоп звучене в широк спектър съвременни стилове. Способността му да се изявява по подобен неконвенционален начин му предоставя свободата да изследва изкуството, като участва в разнообразни проекти.

През 2011 г. Skiller, заедно с Мария Илчева, печели престижната награда „ИКАР“ за най-добра музика на театралната постановка „Ноктюрно – от прахта до сиянието“. През същата година той взима наградата за най-добро шоу и наградата за първо място от най-голямото интернационално бийтбокс състезание – „Grand Beatbox Battle 2011“ в Базел, Швейцария.

В края на март 2012 г. Skiller участва на световното първенство по бийтбокс в Германия и печели първото място измежду 80 участници.

skiller

HIGH ROLL

Мартин Попов (Konspirator) и Димо Пангелов (Mocks) без съмнение са сред най-емблематичните фигури на българската електронна сцена. Още в зората на това сравнително младо музикално течение, двамата заемат уверени позиции в челните редици на родната формация за дръм енд бейс култура H.M.S.U. (съответно през 2003 г. и 2005 г.).

Заклети фенове на разчупения ритъм, двамата вървят по различни пътища, но споделят страстта на заклетия меломан. Общата им мотивация за музикално развитие не след дълго ги среща в мълниеносен тандем.

Регистрират участия на една сцена с имена като Amon Tobin, Andy C, Dj Fresh, Faith No More, Goldie, LTJ Bukem, Moby, Noisia, Pendulum, The Prodigy, Roni Size и много други. Срещата им със завидно количество международни и родни музиканти, диджеи и участието в редица събития по света и у нас им дава уникалния шанс да развият музикалните си интереси до позиция, в която малцина регионални артисти се намират в момента.

high-roll

Повече за SkilleR и High Roll ще намерите на:

Twitter
High Roll: https://twitter.com/highrollsounds

Facebook
SkilleR: https://www.facebook.com/skillerbeatbox
High Roll: https://www.facebook.com/highrollsounds

Soundcloud
SkilleR: https://soundcloud.com/alexanderdeyanov
High Roll: https://soundcloud.com/highroll

Youtube
SkilleR: https://www.youtube.com/user/skillerbeatbox

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes