Sofa Surfers на живо в София (21 ноември @ клуб Mixtape 5)

Събития (минали) — От на октомври 6, 2015 в 11:07

Австрийската трип-хоп банда Sofa Surfers пристига в България през ноември с най-новия си албум ‘Scrambles, Anthems and Odysseys‘!

–––––––––––-

Концертът на австрийските Massive Attack – Sofa Surfers, ще се случи в столичния клуб „Mixtape 5“ на 21 ноември с подкрепата на Австрийското посолство в София. Sofa Surfers ще са в пълен състав и ще представя на живо пред българските си фенове най-новия си студиен албум  ‘Scrambles, Anthems and Odysseys’.

Концертът на банадата ще е в рамките на второто издание на музикалната поредица „Night Live“. Феновете на качествените лайвове ги очаква една вълнуваща концертна нощ, която ще включи и представянето на новия албум на друга чуждестранна банда, която организаторите ще обявят по-късно през октомври.

Sofa Surfers са група с характерно звучене между сурова рок-електроника и новата вълна в китарния трип-хоп. Експерименталният музикален проект е основан от 4-ма обсебени от качествения звук инструменталисти от Виена, Австрия: Wolfgang Schlögl, Markus Kienzi, Wolfgang Frisch и Michael Holzgruber. По-късно се присъединява и специфичният ъндърграунд глас на вокалиста Mani Obeya.

Началният тласък е даден с дебютния им сингъл ‘Sofa Rockers’, който веднага бива забелязан и емблематично миксиран от небезизвестния по онова време Richard Dorfmeister. Веднага след това с негова помощ Sofa Surfers издават и първия си супер успешен студиен албум ‘Transit‘.

Още от самото начало те залагат на новаторското за тогава дъб звучене, към което през годините непрестанно добавят по някоя нова звукова подправка. 3 години по-късно ‘Cargo‘ и ‘Constructions: Remixed and Dubbed‘ звучат още по-новаторски и разнообразно.

На 23 октомври Sofa Surfers издадоха новия си албум ‘Scrambles, Anthems and Odysseys‘, с който за пореден път доказват, че остават верни на гениалното си специфично трип-хоп звучене от бъдещето. Той ни отвежда на мистериозно място от бъдещото минало. Място, към което те отдавна са се запътили, до което днес са по-близо от всякога. Откриващият трак ‘Grass Under Your Feet’ загатва за необикновеността на този албум още от самото начало. Загадъчната ретро-футуристична балада навява едновременно за пристигане и заминаване.

„Музиката е основният двигател за постигането на истинска  революция“, пледират австрийците, когато се появява и характерният глас на Mani Obeya в: ‘Bread & Circuses’, ‘Most Dangerous Man Alive’, ‘Scramble’ и ‘Paranoid Triggerfinger’ – минималистични парчета, с култ към мистичните тъмни сили. Текст и музика, които шептейки крещят за надвиснала опасност, за тих страх от скритото зло и ситуация, която трябва да бъде променена. „Сай-фай възпяване“ на едни разпадащи се свят и общество, които спешно се нуждаят от революция – революция на ментално и емоционално ниво, която всеки трябва да започне сам в себе си.

Тъмните парчета носят позитивизъм и надежда за възможен изход – това казано накратко внушава целият албум, в който тежък трип хоп и дъб се преплитат с олдскуул брейкбийт и R&В, елегантно  прекъсвани от свежо забързани фруув, фънк и соул.

Album_Cover

Билети „Ранно pиле“: на цена от 15 лв. само в магазин „Яко“ ( ул. „Граф Игнатиев“ 43)

Стандартни и онлайн билети: на цена от 20 лв. в мрежата на Еventim.bg (OMV, Texномаркет, Пикадили и др.)

Официален линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/496465240526194/

Повече за Sofa Surfers ще намерите на:

Official site: http://www.sofasurfers.info/
Facebook: https://www.facebook.com/SofaSurfers?fref=ts
YouTube: https://www.youtube.com/user/MonoscopeProductions

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes