Hidden Orchestra и Sofa Surfers в София (21 ноември @ клуб Mixtape 5)

Събития (минали) — От на октомври 19, 2015 в 14:42

Hidden Orchestra се присъединяват към Sofa Surfers за второто издание на Night Live на 21 ноември в клуб Mixtape 5.

–––––––––––-

Шотландците Hidden Orchestra ще изнесат новото си лайв шоу „Reorchestrations Live Show“, създадено в чест на новия им едноименен албум в клуб “Mixtape 5” на 21 ноември, когато ще отнесат българската публика в техния свят на вълшебни звуци и приказни усещания. Събитието ще се случи с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills.

Със сигурност Hidden Orchestra са една от най-емоционалните независими музикални формации на нашето време, които по изключително нетрадиционен начин забъркват електронно и фолклорно звучене с джаз, класика, хип хоп, дръм и бас и пост-рок.

Името на групата Hidden Orchestra носи много пластов смисъл, отражение на музиката, която стои зад него. Препратката е към оркестъра, който остава невидим и скрит за публиката в старите театри, опери и киносалони – загадката на филмовата, разказвателна същност на музиката, създавана от  Joe Acheson – едноличният композитор на квартета.

Повлияно от легендарни композитори като Debussy, Bach, Stravinsky, Arvo Pärt и някои съвременни артисти като John Martin, Radiohead и др., творчеството на Hidden Orchestra включва множество компилации и два самостоятелни албума към британския лейбъл Tru Thoughts Records: ‘Night Walks’ (2010) и ‘Archipelago’ (2012).

Hidden_Orchestra_2

Вълшебниците Hidden Orchestra се завърнаха това лято с нова оригинална продукция на име ‘Reorchestrations, която се появи на 26-ти юни за лейбъла Denovalli Records.

В процеса по създаването му Hidden Orchestra се възползват от пълния потенциал на техния музикален гуру Joe Acheson, който композира, изпълнява класическа музика, диджейства, продуцира, импровизира и реоркестрира звуците в новия проект. Крайният резултат е една извънземна симбиоза между класическа, електронна, експериментална и фолк-акустична музика

Не пропускайте срещата с извънземните Hidden Orchestra, които ще излязат на сцената преди трип-хоп бандата Sofa Surfers на 21 ноември в клуб „Mixtape 5” за едно приказно музикалнои зживяване, наречено NightLive Series Vol.2, организирано с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills!

Hidden_Orchestra_1

Концертът на австрийските Massive Attack – Sofa Surfers, ще се случи в столичния клуб „Mixtape 5“ на 21 ноември с подкрепата на Австрийското посолство в София. Sofa Surfers ще са в пълен състав и ще представя на живо пред българските си фенове най-новия си студиен албум  ‘Scrambles, Anthems and Odysseys‘.

–––––––––––-

БИЛЕТИ 

  • Ранно пиле„: на цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“/ Ул. „Граф Игнатиев“43/ или с резервация на 0886 33 33 67.
  • Стандартни и онлайн билети: на цена 20/25 лв.  в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, На тъмно, OMV,Технополис, Билетен център – НДК, Арена Армеец и др./

–––––––––––-

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/496465240526194/

Повече за Sofa Surfers и Hidden Orchestra ще намерите на: http://stashbg.com/?p=16142

Official site:
http://www.sofasurfers.info/
http://www.hiddenorchestra.com/

Facebook:
https://www.facebook.com/SofaSurfers?fref=ts
https://www.facebook.com/HiddenOrchestra/info

YouTube:
https://www.youtube.com/user/MonoscopeProductions
https://www.youtube.com/channel/UCLOHKI0N3v9AON6gUW5gZOg

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes