Британската соул звезда OMAR за първи път у нас (5 декември @ клуб Sofia Live Club)

Събития (минали) — От на октомври 14, 2015 в 09:35

На 5 декември, кралят на британската соул музика OMAR идва за първия си концерт в Sofia Live Club.

–––––––––––-

Той ще пристигне в София със своя лайф бенд, за да представи последния си седми студиен албум ‘The Man‘.

OMAR LYE-FOOK e добре познат на любителите на соул и фънк музиката у нас, но въпреки това ще споменем, че той е английски певец, композитор, продуцент и актьор, роден през 1968-а в Лондон и започнал кариерата си с класическо образование по пиано, тромпет и перкусии.

С уникалния си и иновативен стил, дълбок и плътен глас OMAR се нарежда в челните редици на най-добрите и успешни соул изпълнители в света.

Още с издаването на дебютния си сингъл ‘There’s Nothing Like This‘ към едноименния албум за лейбъла на Gilles Petersons – Talking Loud,  през 90-те, OMAR прави силен пробив на световната музикална сцена. Има издадени седем студийни албума, до един повлияни от стиловете соул, фънк, латин и реге.

Последният ‘The Man’ критиците определят като най-силният в музикалната му кариера. В него OMAR събира плеяда от звездни гост-музиканти  като Soul II Souls’ Caron Wheeler, Stuart Zender (бивш басист в Jamiroquai), Germany’s Hidden Jazz Quartett и легендарният басист Pino Palladino.

През годините британския изпълнител печели различни световни награди, работил е с легенди като Stevie Wonder, Erykah Badu, Angie Stone, Common, Estelle и др., а през 2012-та е удостоен с честта да стане член на Британската империя, избран лично от кралицата за заслугите и постиженията му в музикалната индустрия.

omar 03

В съботната вечер на 5-ти декември кралят на британската соул музика ще изпълни както парчетата от последния си албум, така и популярните ‘There Is Nothing Like This‘, ‘Sing’, ‘Golden Brown‘, ‘Come On‘, ‘Saturday’, ‘Be Thankful’ и др. Преди него на сцената ще се качи Marten Roberto, който ще подгрее феновете с подобаващ фънк и неосоул сет.

БИЛЕТИ за събитието на цена от 20 лева, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Цената на място ще е 25 лева.

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1913447562214016/

Тагове: , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes