София ще има единен фестивален календар

Култура, Новини — От на юли 8, 2015 в 11:02

 Българска фестивална асоциация събира на едно място най-интересното от културния живот на столицата.

Българска фестивална асоциация (БФА), с подкрепата на Столична община и програма Европа, започва кампания за единен фестивален календар на град София. Проектът цели създаване на онлайн базиран календар на всички фестивали в столицата, като информацията за тях ще бъде общодостъпна и преведена на английски език. Календарът ще бъде активен на обновения сайт на БФА – http://www.bfa.bg/, не по-късно от средата на август.

„София продължава да е основен център на културното многообразие и ежедневно в него се организират редица събития във всяка сфера на изкуството, но не съществува единно място, на което да е изложена най-важната информация за публиката – къде, какво и кога ще се случва. Ние ще съберем на едно място фестивали с различна тематика, посветени на кино, фолклор, популярна или класическа музика, модерно изкуство, деца и много други, като информацията ще бъде достъпна за всеки софиянец и гост на столицата“, заяви Васил Димитров, председател на БФА.

В рамките на кампанията, БФА предвижда и проучване, което да даде информация кои са актуалните фестивали на София и даде по-добра представа на организаторите и публиката за цялостната фестивална карта на столицата. Календарът на фестивалите в София ще цели и да се създадат ефективни партньорства, както между събитията в София, така и от страната и Европа, посредством споделяне на данните с Европейската фестивална асоциация.

Проектът се финансира по програма Европа 2015 на Столична община и ще продължи до септември 2015, когато ще бъдат обявени и резултатите от проучването сред фестивалите на София.

Тагове: , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


WordPress Themes