Vola Open Air се завръща! (24-25 юли, връх Околчица в природен парк Врачански Балкан)

Събития (минали) — От на май 22, 2015 в 13:20

Фестивалът Vola Open Air се завръща за своето пето издание! Събитието ще се проведе на 24-ти и 25-ти юли 2015 г., на връх Околчица в природен парк Врачански Балкан с подкрепата на Община Враца и дирекцията на ПП  Врачански Балкан.


vola

Към музикалната програма на фестивала, тази година организаторите подготвят и разнородни съпътсващи събития и забавления за свободно време. Вече са ясни първите артисти от музикалната програма, които ще вземат участие във фестивала.

Голямото чуждестранно име, обявено на тазгодишното издание на фестивала е Marcus Intelex. Известен като артист и диджей, той представя авангарда в музикалния, изпълнен с емоция дръм и бас. Начело на легендарния лейбъл Soul:r, той е работил с артисти като Calibre, S.T. Files, Jubei, Lynx, S.P.Y, както и с вокалисти от ранга на DRS, Fox, Chimpo, Skittles, Strategy и Riya. Целта му винаги е била да прави качествена музика с дълготрайна привлекателност, а сетовете му печелят репутацията на разбирач, готов да експериментира с публиката със свежи, висококачествени селекции от целия спектър на дръм и бас музиката.

Друга хубава новина за гостите на Vola Open Air 2015 е, че българската алтернативна група Насекомикс ще представят техния нов албум ‘Гиганти  и джуджета’. Както самите те споделят албумът е посветен на невидимия свят – извън нас и вътре в нас и връзката ни с природата. За звукозаписа на вокалите е използвана естествената акустика на чудните места на България.

21-годишната Amy Becker пък ще ни покаже нейната уникална способност да смесва, безупречно селектирани жанрове. Забелязана от 1Xtra в началото на 2012 г., вдъхновена от Oneman, EZ & Toddla T и подкрепяна от Rustie, DJ Haus, Plastician и DJ Q, тя получава пълно признание от някои от най-големите имена в индустрията и се нарежда в челните редици на процъфтяващата бас сцена на Великобритания.

Сред вече ясните гости на фестивала са и „Проект Зората„, които ще ни накарат да се върнем към корените си по един съвременен начин. Младите музиканти имат за цел да използват потенциала на съвременното музикално изкуство, за да дадат гласност на добре подбрани литературни творби от любими български поети като Никола Вапцаров, Гео Милев, Теодор Траянов, Христо Ботев, Иван Вазов и други. А българската млада, но обещаваща група Rebelites, участвала в полуфинала на международния  Rototom Reggae Contest Europe в Прага в конкуренция с още 30 групи от Балканите и Източна Европа, ще ни зареди с слънчево настроение в дните на тазгодишното издание на Vola Open Air.

Към списъка с имена вече са добавени и разнообразни артисти от родната сцена, които ще ни представят своите музикални овлечения по времето на фестивала. Сред тях виждаме познати и не толкова познати имена, като: Bassein, Bedlam club, Brigx, Bobcat, Coke-In, Chibook, DJ Zee, Djobry, Dadov, Doro, DTK aka Dark Technik, Panega, Ivo Graves, Mengeme, Monotype, Nikacha, Sash, Soulnd, Shade, Sirius & Methodikal, Valentine, Vladislav Rashkov, Wolfy и 45 mafia (Ramsey Hercules & Funktool).

Двудневни фестивални билети се продават в мрежите на Eventim и TicketLogic на промоционална цена от 15 лв. до края на месец май.След това от 1-ви юни до 24-ти юли са по 20 лв.

Може да следите събитието във Facebook на: https://www.facebook.com/events/1574548292795997/

Повече за Vola Open Air ще намерите на:

Official site: http://volaopenair.com/
Facebook:
 https://www.facebook.com/VolaOpenAirFestival

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes