SOFIA BEATS pres. DAYO (29 май @ club MIXTAPE 5, B-SIDE)

Събития (минали) — От на май 19, 2015 в 13:17

В края на месеца ще се случи и поредното издание на клубната вечер Sofia Beats, като този път специални гости ще са момчетата от бандата DAYO!

Sofia Beats е идея, посветена на съвременното музикално течение beats, което по един много хубав начин съчетава експерименталната електронна музика с по-достъпния и комфортен за „необразования” слушател формат на хип-хопа.

Първоначалната искра за подобна вечер пламва в началото на 2013, а зад нея стоят Андрей Андреев (Mengeme) и Снежана Безус (beatbucket). Първият е звуков инженер и музикант от групата Auditory Ossicles, като преди 2 години записа микс за нас и му направихме интервю, което може да си припомните ТУК.

Снежана пък е блогър и музикален ентусиаст с дългогодишна страст към клубната електроника. Иво Минчев (DJ Funktool) се заема с визуалната идентичност на проекта, а през 2015 към колектива се присъединява и талантливият пловдивски beatmaker Боян Бойчев – Infragreen. Sofia Beats организира успешни партита в столицата и участва в редица интересни културни събития като НОЩ/Пловдив и Horizon Festival. Спазването на определена  посока, безкомпромисният качествен звук и граничещата с идеализъм любов към музиката са отличителните им качества, с които привличат своята публика. Стремят се на всяко издание да присъства поне един гост-артист, който да представи на живо авторска музика.

Сред гостите на Sofia Beats до момента са Soulization, Infragreen, Kay Be Live Band, Илиян Ружин, Riddimbox, Bobcat и други. В предстоящото събитие специалните гости ще са момчетата от бандата DAYO: Васил Вутев – Soulization (барабани), Евден Димитров (бас), Божидар Василев – TromBobby (тромбон, MPC, синт), Михаил Филипов (клавишни) и DJ Rawland (грамофони). Името им означава “‘Радостта пристига’”, а иновативният и смел поглед върху музиката прави звученето им нетрадиционно – комбинация от хип хоп бийтове с живи инструменти. Освен тях на сцената ще се качат и диджеите Bobcat, Mengeme, Infragreen и Junkfool. Звукът ще е безкомпромисен – Funktion One, осигурен от Stagemasters, вратите на малката зала на клуб  *MIXTAPE 5* отварят точно в 22 ч., а входът е 5 лева преди и 8 лева след полунощ.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1097440096949557/
Повече за SOFIA BEATS ще намерите на https://www.facebook.com/ssofiabeatss
Повече за DAYO ще намерите на https://www.facebook.com/dayoband

Тагове: , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes