ONYX & ТУЛИМ + DJ Illegal & DJ Igorskee (18 април @ Студио “Орфей”) – Равносметката

Ревюта, Статии — От на април 21, 2015 в 11:02

На 18-ти април, по покана на Phat Bride Productions, успяхме отново да се насладим на сценичното присъствие на хардкор рап идолите ни ONYX, които излязоха на сцената на Студио „Орфей“ в компанията на украинците ТУЛИМ и родните ни пускачи Unkle Billy и Brigx.

Накратко за събитието… или пет заредени изречения правят „рат-ат-ат-ат“, защото в медиите иначе не може!

IMG_4992

IMG_5008

IMG_5361

Поредният концерт на ONYX в България беше толкова як, колкото предните няколко. Той се състоя в място, наречено „Студио Орфей“, което, всъщност, е едно изпразнено от съдържанието си по предназначение хале.

То се намира някъде между столичните квартали „Дианабад“ (някога „Червена Звезда“) и „Изток“ (което не е нито много, нито малко соцназвание, че да го подритват идеологии) и вероятно някога е било цех за производство на части за хладилници „Мраз“ или за друго по-полезно от това да приютява субкултурни какафонии.

IMG_5038

IMG_5060

Украинската група ТУЛИМ подгряваше главните герои на вечерта. KyLЯ и RYLEZ могат да редят бързо, имат болни инструментали и диджей Igorskee (който е сред тримата най-добри диджеи в Украйна) и без да ги разбираш, знаеш че редят в стил ‘Хип-хоп Горила 1‘ – харесва ли ти или не.

Като цяло са точно това, което ти трябва за подгрявка на ONYX, а едновременно с това, са необходимата глътка въздух от групи, които гледаме прекалено често, нищо че ONYX сме ги гледали повече пъти от някои български групи.

IMG_5086

IMG_5098

Това трябва да ви говори достатъчно за атмосферата – бясна раперия, стар стил, олдскул „файнест“, „дей ейн’ гона брейк ми“ и пр., което предвид музиката, си беше точно на място. А е много готино да бъдеш на място, на което имаш възможността да направиш няколко крачки назад в тълпата и да се озовеш на малко по-празен участък.

Тога едва разбираш преимуществата на това да ходиш по рап концерти, провеждащи се в широки халета, които едновременно имат „генгста“ излъчване и се вентилират прилично!

IMG_5148

IMG_5166

IMG_5173

Самите те – Fredro Starr, който беше и рожденик, и Sticky Fingaz, заедно с техния човек DJ Illegal, в някакъв момент излязоха и сцепиха кашоните на почти същите хора, на които са сцепвали кашоните предните няколко пъти по почти сходен начин. Те успяха чудесно да натаманят старите си тупалки и парчетата от последния им албум ‘Wakedafuckup‘, както и разни солови нови тупаници.

IMG_5195

IMG_5205

IMG_5219

Макар Sonsee вече да не е в групата, това не попречи да има енергия на и пред сцената, и даже да се случи някакъв бис, което спряхме да виждаме на рап концерти от известно време. А чувството си беше точно като на такъв – от едно време, когато например гледахме същия този Fredro Starr, чийто глас пращя преди вече около 10 години от колоните на зала „Христо Ботев“.

IMG_5222

IMG_5238

IMG_5250

В този смисъл, Phat Bride са готини типове, ‘щото от всичките им ивентчета със смъкнати пички си личи, че знаеят точния си таргет. На нас лично ще ни е много готино да продължаваме да ходим именно на ей такива лайвчета в халета, опаковани с гето черни чаршафи и миришещи на флакони и стари кецове.

IMG_5259

IMG_5282

IMG_5265

IMG_5299

IMG_5303Автор: Константин Мравов
Фотограф: Кирил Галунски

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes