Свалете безплатно албума на Nils Frahm ‘Solo’ (mp3 даунлоуд)

MP3/Даунлоуди, Ревюта — От на април 2, 2015 в 00:28

Nils Frahm, споходен от една прекрасна идея, красива мечта, която се сбъдва, и подарък към всички нас – безплатният албум Solo! Научете кога е Денят на пианото, докато сваляте и слушате хубавата музика.

Геният на съвременната класическа музика Nils Frahm пуска новия си албум безплатно. Авторът е споходен от желанието да издаде албум с музика САМО от пиано и в търсенето на специален случай за издаването му решава да създаде свой собствен такъв. Той дава началото на един нов световен празник и това е Денят на пианото. Празникът се пада на 88-мия ден от всяка година, който в повечето случаи е 29-ти март.

piano day

‘Solo е по-кратък от ‘Spaces‘, но е също така впечатляващ! Немският гений достига нови дълбини. 7 от общо 8-те композиции ни карат да си затворим очите и да се отпуснем в тъмнината. Единственото по-динамично произведение е ‘Wall’, което всъщност е записано като импровизация от 1 път – без ефекти и студийна обработка.

Албумът може да бъде свален и преслушан безплатно във всички формати, както и да бъде закупен на плоча и CD. Всичко това е и част от събирането на средства за един специален пиано проект, свързан с мечтата на майстора на пиана David Klavins, и построяването на неговия The Klavins M450.

Nils споделя, че всички приходи от продажбите ще отидат по проекта, като всъщност самият албум е записан на прототипа Klavins M370, който е малко по-малък от бъдещия му по-голям брат. Строежът на инструмента ще продължи около две години и мечтателите се заканват да организират фестивал за Деня на пианото през 2017 г., в който да отпразнуват изобретението.

Конструкцията на Klavins 450 е от стомана и дърво,тежи приблизително 800 кг, най-дългите струни са с дължина 2.9 метра, има 88 клавиша. Висок е 4.5 метра и 2 метра широк.

Напомняме, че Nils Frahm привлече вниманието ни през изминалата година с албума си ‘Spaces (номер 16 в класацията ни на най-добрите албуми от 2013 г.).

Klavins450_Skizze1

Повече за Nils Frahm ще намерите на:

Official sitehttp://nilsfrahm.com
Twitterhttps://twitter.com/nilsfrahm
Facebookhttps://www.facebook.com/nilsfrahm
Soundcloudhttps://soundcloud.com/nils_frahm

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes