SPIRIT of Burgas се завръща!

Събития (минали) — От на март 17, 2015 в 11:25

Макар със съкратена (отново) продължителност и съдържание, любимият летен фестивал SPIRIT of Burgas се завръща с 2 дни и 3 сцени!

През 2015 г. Бургас отново става сборен пункт на меломани и музиканти от цял свят! След множеството спекулации, че SPIRIT of Burgas повече никога няма да се реализира на бургаската плажна ивица, ето че с общи усилия и хъс организаторите все пак ще ни зарадват с двудневно издание на фестивала. То ще се проведе на 7 и 8 август, с общ обем от 3 сцени.

Информацията дойде, след като кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че заедно с Balkan Entertainment Company ще продължат развитието на фестивала. Амбициите и ентусиазмът на общината, както и широкият публичен интерес, са причината най-мащабният музикален проект у нас да бъде продължен.

Изгрял през далечната 2008 г., SPIRIT of Burgas бързо се превърна в символ на града и спечели още по-голяма популярност на Бургас и региона като желана дестинация в областта на културния туризъм.

SPIRIT-2

„За мен е огромно удоволствие да потвърдя, че на 7 и 8 август 2015 г. любимият музикален фестивал на България – SPIRIT of Burgas, се завръща. Едногодишното прекъсване ни позволи да направим своите изводи и да съберем експертен екип, специализиран в маркетинга и организацията на фестивали в Източна Европа, с който ще продължим да пишем успешната история на SPIRIТ of Burgas, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов.

За шестгодишната си история SPIRITofBurgasпривлече впечатляващи изпълнители като Faith No MoreThe ProdigyKornSkunk AnansieMobyWuTang Clan и много други, превръщайки в реалност не една мечта, а хиляди.

Присъщо за формата и тази година меломаните ще могат да се насладят на разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи почти всички музикални жанрове. Тази година фестивала ще се проведе в два дни на 3 сцени. Обединил в себе си музиката и летните страсти, SPIRIT of Burgas е много повече от обикновено музикално събитие – той е неповторимо изживяване на любимо място.

SPIRIT-1

Основният хедлайнер ще бъде обявен тази вечер около 19:30 в централната емисия новини на bTV и във Facebook страницата на фестивала.

Билетите тръгват в продажба от сряда, 18 март, точно в 10:00 часа. Ще се продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна включително в OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, НА ТЪМНО, билетен център НДК. Всички каси за продажба може да видите на Spiritofburgas.com

Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/845212402192123/

—————————————————————

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:

  • 2008 – сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
  • 2009 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2009 – сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието TheTimes
  • 2009 – програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
  • 2010 – номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
  • 2010 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2011 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent ExchangeProgram)
  • 2012 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)
Тагове: , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes