SOLAR EASTER TRINITY Vol. 4 (3 април @ INTER EXPO CENTER)

Събития (минали) — От на февруари 26, 2015 в 13:18

Четвъртото издание на техно фестивала SOLAR EASTER TRINITY връхлита столицата в началото на пролетта! Това ще се случи на 3 април на добре познатото ни място – INTER EXPO CENTER!

Тазгодишното издание на SOLAR EASTER TRINITY ще се проведе на символичната дата 3 април на вече познатата ни локация INTER EXPO CENTER. Събитието ще представи ще представи две зали с две отделни независими програми, които включват изключително прецизен и качествен подбор на най-актуалните и добри артисти от световната техно сцена.

Акцент във FLOOR 2 e MARCEL DETTMANN, който заедно AUDION, PAUL RITCH, MATTHEW DEAR, GAISER, PHILIP CHERNIKOV ще се погрижат за техно музиката да изпълни INTER EXPO CENTER. Нещо повече – за първи път българската електронна сцена ще се обогати с премиерните гостувания на артисти като LUCIANO, SETH TROXLER, TALE OF US, AUDION, ANDREA OLIVA, PAUL RITCH и др.!

SOLAR EASTER TRINITY MARCEL DETTMANN

Това, което отличава MARCEL DETTMANN като артист, е, че той успява да „излее маслото” на Детройт в европейските „машини”, да постави британската бас музика под контрола на звука на Чикаго, да вземе класически части с абстрактни нюанси и да свърже вчера с утре и днес. MARCELDETTMANN съчетава изкуството на импровизацията с прецизната подготовка и така дава на техно музиката нещо свое, нещо запомнящо се.

Той записва за лейбъла MDR и прави ремикси на Fever Ray, Junior Boys, Modeselektor и Scuba. Според него техно музиката не е нито движение без история, нито носталгия, изпълнена с копнеж. Какво точно е тази музика за него, успява да предаде чрез емоцията, която влага в творчеството си. Ето защо именно той оглавява програмата на FLOOR 1.

Друг забележителен артист в истинския смисъл на думата е AUDION. Той се появява за пръв път на електронната музикална сцена през 2004 година с две EP-та, ‘Kisses‘ и ‘The Pong, но това, което наистина разкрива способностите му е албумът ‘Suckfish‘ от 2005-та, включващ тракове като ‘Just Fucking’ и ‘Your Place or Mine’. 2006-та е годината, в която излиза тоталният хит ‘Mouth to Mouthan’, който и до днес е на челни позиции сред световните диджеи и издигна AUDION като водеща фигура на музикалната денс сцена.

След кратко затишие след 2009 година през 2014 AUDION се завръща с нов албум ‘Audion X, a началото на 2014 е времето, в което Matthew Dear (AUDION) зарадва феновете си с чисто ново аудиовизуално преживяване, наречено SUBVENTICUL – продължение на турнето HECATOMB от 2009, което му спечели безбройни почитатели с хипнотични ритъм и визуализация.

SOLAR EASTER TRINITY MATTHEW DEAR

FLOOR 2 ще бъде белязан и от музиката на PAULRITCH. Оригиналното присъствие на неговата музика, изградена от качествени и хармонични техно звуци, допълнена от усещанията на емоционалната му душа, печелят световното признание на Paul Ritch като артист. През 2008 г.  той създава свой собствен лейбъл, Quartz Rec, който се превръща в платформа за артистично изразяване, за представяне на авангардни техно звуци и представяне на широка визия за електронната музика. RITCH е гостувал на четири континента, а списъка с клубове, в които е оставил незабравима следа. Това очакваме да се случи и със SOLAR EASTER T R I N I T Y

Диджей, музикален продуцент, експериментиращ поп артист, фронтмен – това са многото лица на MATTHEWDEAR, който може да бъде открит и под още три псевдонима – Audion, False и Jabberjaw – всяко име, носещо различна идентичност и стил. Той е съосновател на Ghostly International и Spectral Sound.

Ремиксите му на The XX, Charlotte Gainsbourg, Spoon, Hot Chip, The Postal Service и Chemical Brothers са високо оценени от самите артисти. Миксирал е за Get Physicals, Body Language и Fabric (Лондон). Дебютният му студиен албум излиза през 2003 г. под заглавието Leave Luck to Heaven и включва ‘Dog Days – една от песните на десетилетието според „Pitchforks Top 100″. Последният му албум от 2012 – ‘Beams, е едновременно драстично отклонение, но и достоен наследник на албума шедьовър от 2010 ‘Black City‘. Какъв сет ни приготвил предстои да разберем на 3 април.

SOLAR EASTER TRINITY PAUL RITCH

GAISER е другото име от програмата на FLOOR 2, на което със сигурност си струва да обърнем внимание. Насочил интереса си към техно музиката още на 15, той открива безкрайните възможности на новите звуци, които само синтезаторите и дръм машините могат да възпроизведат.

Днес, когато вече е утвърден любимец на фенове и критици, работата му с Minus Crew и постоянното търсене от най-известните клубове на няколко континента, води до живот в постоянно движение между столицата на техно музиката Берлин и света.

Албумът му False Light от 2014 г. съдържа 10 трака, които представляват една музикална приказка от ударни, синт и бас линии. Безстрашен в своите творчески експерименти, прекрачвайки границите на очакванията, вече десетилетие GAISER държи своите фенове в постоянно сладко напрежение и очакване на следващите му проекти.

Българското присъствие на FLOOR 2 ще бъде отбелязано от PHILIP CHERNIKOV.  Само на 24 години, а вече е част от диджей селекцията на Yalta Club. PHILIP има афинитет към интелигентната, енергична и танцувална електронна музика. Стилът му е повлиян от идола му в тази индустрия – диджей Liubo Ursiny, както и от култовите Marco Carola, Luciano, Danny Tenaglia и Richie Hawtin.

SOLAR EASTER TRINITY GAISER

SOLAR EASTER TRINITY следва една линия на развитие, различна от всяка друга в музикалния събитиен бранш. Фестивалът е алтернативно и бутиково издание, част от серията SOLAR, което бих казал, не е за всеки. За да се припознаеш в TRINITYосвен ценител на техно музиката, трябва да си любопитен и отворен към новото.

Не желаем да стъпваме върху една и съща плоча всяка година, както много наши колеги правят. Играта на сигурно не е за онези, които се стремят към развитие. Ние даваме шанс на хората да присъстват на фестивал по световен образец и вярваме, че именно това е формулата за успех. Нещо повече – това е възможността българската електронна сцена да върви напред“, споделя дългогодишният резидент на YALTA CLUB, който стои зад идеята на SOLAR EASTER, LIUBO URSINY.

––––––––––––––

Билети на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.BG и YALTA CLUBИ тази година SOLAR EASTER запазва разпределението на залите в INTER EXPO CENTER, като всеки, закупил билет, може да лавира между джата FLOOR-а.

––––––––––––––

Комбинацията от качествен подбор на артисти, в съчетание с усилена и осъзната работа от страна на организаторите YALTA CLUB – неоспорими лидери в успешното развитие на електронната култура у нас, извеждат и определят SOLAR EASTER TRINITY като техно фестивала на Балканите без аналог.

Не съществува друг формат, който прогресивно да върви напред, съобразявайки се със световните водещи фигури в техно музиката. Няма и конкуренция, която така смело и стилно да експериментира, образова и надгражда иначе капризния слух и вкус на родната публика.

Официален линк на събитито във Facebookhttps://www.facebook.com/events/453298261479045

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes