Red Bull Music Academy – Info Session в София (5 февруари @ клуб Terminal 1)

Събития (минали) — От на януари 28, 2015 в 17:47

На 5-ти февруари, 18 часа, клуб „Терминал 1“ отваря вратите си за втората информационна сесия на Академията на Ред Бул у нас, която е част от международните Red Bull Music Academy сесии по света.

Авангардният пианист, диджей, композитор , считан за наследника на Куинси Джоунс – Mark de Clive-Lowe, пристига в България като част от международните събития Red Bull Music Academy. Той ще се срещне с музиканти от България за двучасова сесия и работилница върху нови технологии в музиката, култура на ремикса и стилови трикове на Участието на музикалните артисти е с покани и след предварително записване на http://bit.ly/1BaGVx7/.

Red Bull Music Academy – Info Session Sofia 2011:

Red Bull Music Academy е създадена за всеки със силен и дълбок афинитет към музиката и желание да бъде част от нейното развитие: продуценти, инструменталисти, емсита, певци, диджеи, звукови инженери, радиоводещи, китарни авантюристи или пък прочувствени текстописци и композитори. Академията дава уникален шанс на всеки, който обича музиката и се занимава по някакъв начин с нея, да се запознае с имена от световната сцена и да почерпи знания директно „от извора“.

Най-хубавото е, че всеки може да бъде одобрен за участие, няма определен арсенал от умения, които да се изискват! Не е необходимо дори да притежавате портфолио, подплатено с дългогодишен опит, да сте на „ти“ с музикалната терминология или нейното актуално развитие. Академията подкпрепя най-вече креативния поглед, честното отношение и отворения подход.

До момента „студенти“ в Академията са били стотици световни и не чак толкова популярни изпълнители. Целия списък на участниците може да видите ТУК. От българска страна повод за гордост до момента са DJ Steven (2002 г.), Shamanez (2003 г.) и Disco Nutter (2011 г.)!

Red Bull Music Academy 2015 ще се проведе в Париж, като апликационната форма е вече отворена и ще бъде активна до 4 март. Имате на разположение малко повече от месец, в който да измислите най-оригиналните отговори и да подберете най-любимите си авторски песни. Целта на сесията, която предстои да се проведе, е да ги запознае в подробности за начина и смисъла от кандидатстване. Тя ще се води от Марк де Клайв-Лов. Присъстващите ще получат и специален CD комплект с информация за световните музикални тенденции, сетове и семпли, както и списък с артисти и лектори от академията, участвали в 16-те провеждани до момента издания на академията.

За Mark de Clive-Lowe:

Марк де Клайв-Лов, който стои начело на т. нар. „бийт мейкъри“ в джаз и соул музикалните общества, ще ни пренесе в света на международните сцени и чрез своята музика. Същата вечер и на същото място (5 февруари, клуб „Терминал 1“) след 22 ч. той ще предложи на публиката едно от своите уникални изпълнения на живо, затвърждавайки репутацията си на клубен музикант, използващ прогресивен соул и ърбан алтернативен джаз, смесвани на живо с електроника и органика. В концерта ще се включи и Рут Колева, чието парче, Марк де Клайв-Лов ремиксира, а ударните импровизации ще бъдат от Васил Вутев.

mark-clive-lowe

Всеки, който има желание да се развива в унисон със съвременната музикална сцена може да се регистрира за срещата-сесия с Марк е Клайв-Лов на 5-ти февруари на http://bit.ly/1BaGVx7, а за феновете на най-доброто в клубната музика вечерното събитие отваря врати от 22:00 ч., със свободен вход до запълване на клуба.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1534489060167341/?fref=ts

––––––––––-

Повече за Red Bull Music Academy и Mark de Clive-Lowe ще намерите на:

Official site: 
www.redbullmusicacademy.com
www.mdcl.tv

Facebook:
www.facebook.com/RedBullMusicAcademy

Soundcloud:
https://soundcloud.com/mashibeats

Тагове: , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes