Sofia Live Club & Reel Feel pres. FINK (2 февруари 2015 @ Sofia Live Club)

Събития (минали) — От на декември 1, 2014 в 17:01

На 2 февруари 2015, в Sofia Live Club, ще можем да видим на живо британския музикант FINK и неговите съпътстващи го колеги Tim Thornton (барабани и китара) и Guy Whittaker (бас китара), с които заедно ще представят пред българската публика новия им пети албум ‘HardBeliever‘.

Това ще е първото посещение на музиканта у нас, а за него трябва да сме благодарни на организаторите SOFIA LIVE CLUB и REEL FEEL.

Повече информация за събитието ще научите от официалната пресинформация по-долу.

Fin Greenall, познат на публиката като FINK, вероятно е един от малкото изпълнители, които променят драстично хода на кариерата си. Стъпил на световната музикална сцена като диджей и продуцент през далечната 1997 г., той издава първия си изцяло електронен албум ‘FreshProduce’ със съдействието на култовия британски лейбъл NinjaTunes.

Няколко години по-късно обаче албумът ‘BiscuitsforBreakfast‘ разкрива прехода от света на електронната музика към новото „Аз” на FINK и дава тласък на поредица от успешни проекти. Сред тях и съвмес Така, той издава още 3 албума, пише текстове и работи съвместно с артисти като Lamb, Bonobo, Zero 7, Amy Winehouse, John Legend, Banks, Ximena Sariñana и Professor Green.

Апогеят на цялата си музикална дейност FINK достига в средата на тази година, когато в рамките на 17 дни успява да запише последния си албум ‘HardBeliever’. Меланхолични и същевременно агресивни, песните от албума се открояват с тихо интро, прерастващо в интензивна вълна от хипнотични звуци. Умела смесица от фолк, блус и инди рок, албумът се откроява с кратките си, но дълбоки текстове, които непринудено затварят кръга.

Fink_TommyNLance_2014

„С този албум искахме да подходим по-задълбочено и амбициозно, като изведем звученето на едно друго ниво без обаче да губим себе си“, споделя FINK за работата по албума ‘HardBeliever’.

Билети за концерта на Fink може да намерите в билетната мрежа на Eventim (магазини Германос, Пикадили, Техномаркет, Usit Colours и бензиностанции OMV) на цена от 20 лева. За повече информация следете каналите на ReelFeel в социалните мрежи – Facebook, Instagram и Twitter.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme
WordPress Themes