Throwback Thursday (#6): Jamie Woon – ‘Mirrorwriting’ (Polydor Records, 2011)

Ревюта — От на ноември 13, 2014 в 06:21

Продължаваме рубриката ни „Stash! – Throwback Thursdays“, като за днешния епизод сме се спрели на невероятно нежния Jamie Woon и неговия Mirrorwriting’ от 2011 г.

(Тази статия беше публикувана за първи път на 26 юли 2011 година.)

Няколко месеца след излизането на дебютния албум на Jamie Woon Mirrorwriting’ ние сме готови да споделим с вас мнението си за него. Това, което трябва предварително да споделим с вас, е, че човек трудно намира епитети, с които да опише толкова прекрасен продукт!
Като подтвърждение на думите ни, ви предлагаме да си пуснете записа (или поне част от него) от участието на Jamie в Boiler Room, докато четете по-долния текст.
Трудно е да пропуснеш музиката на Jamie Woon покрай ушите си. Още с първото си издание през 2007 г. той успява да създаде огромен интерес около себе си. Въпросният релийз е Wayfaring Stranger EP‘, в който чуваме ремикси на парчето от Burial (все още един от по-популярните му тракове) и Stitch.

След 3-годишна пауза музикантът, роден в Лондон, се завръща (а и се прочува) с EP-то си Night Air’. В пилотната песен, на чиято особа е посветен и краткосвирещият албум, отново е замесен Burial. Този път като копродуцент. В изданието е включен и рефиксът на Ramadanman, а ремиксът на Deadboy беше пуснат за безплатно сваляне от страницата на XLR8R.

През 2008 г. лондончанинът е приет в прословутата Red Bull Music Academy, заедно с куп други музиканти от цял свят. За преживяването си там казва, че било невероятно, и хората, които срещнал там, също били страхотни. TУК може да видите едно кратко видео, в което той говори за RBMA.

Последвалото EP, издадено в началото на 2011 г., съдържа една от любимите песни на самия Woon. Както сами се досещате, тракът е ‘Lady Luck’. На 16 март се състоя и премиерата на видеото, а броени дни след това, излязоха и двата ѝ ремикса. Първата версия е басовият опит на Hudson Mohawke да пресъздаде разбиранията си за песента по свой начин, а вторият вариант идва от Royce Wood Junior.

Дебютният албум на Jamie – Mirrorwriting‘, излезе на 18 април чрез Polydor Records. Със съвсем чиста съвест можем да кажем, че той е един изпипан докрай музикален пир – от началото до самия му край! Всички тракове, без един, са написани на акустична китара, приблизително 3-4 години преди самото му издаване. Англичанинът твърди, че не е подбирал траковете според смисъла им, а според настроенията, които звученето предизвиква. А то наистина е много емоционално!

Траклистата започва с вечеспоменатия ‘Night Air’ – трак, който не може да не събуди интереса ви към предстоящото съдържание. Нежните вокали на певеца ви поглъщат изцяло, а синтезаторът и ненатоварващият ритъм само повишават концентрацията ви върху думите на Jamie.

Парчето ‘Street’ е с един гъделичкащ геридж привкус, макар темпото да е доста по-различно. Вероятно виновникът за това усещане е солобарабанът. За третия трак вече ви казахме, че е личен фаворит на изпълнителя. И има защо. Нещо в ‘Lady Luck’ ни кара да си го пускаме отново и отново. Магията му не спира да върши своето предназначение дори след 20-тото слушане.

JamieWoon1

‘Shoulda’ определено можем да обявим за една от любимите ни песни от албума. Текстът, вокалите и инструменталът и въобще всичко в него се сливат в едно и създават отличен пример синергията. Интересното е, че във финалната траклиста има само една песен, в която не присъстват вокалите на Woon и това е ‘Second Breath’. За целта и причината ясно говори самото име на 47-секундната музикална пауза.

Можем да продължим да пишем (съвсем оправдани) суперлативи за всяка една от песните, но с каква цел? Предлагаме ви по-добре сами да чуете и оцените албума, като обърнете специално внимание на тракове като ‘Echoes’, ‘TMRW’, ‘Waterfront’ и на… всички останали!

Повече за Jamie Woon ще намерите на:

Official site: www.jamiewoon.com
Twitterhttps://twitter.com/jamiewoon
Facebookhttps://www.facebook.com/jamiewoonmusic

———————————————-

Четете още:

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes