H.M.S.U. pres. Drum and Jazz 2014 – 10-ти юбилей (29 ноември @ клуб Blender)

Събития (минали) — От на ноември 15, 2014 в 11:59

Предстои десетият рожден ден на едно от най-обичаните и интересни музикални събития – „Drum and Jazz“! Теодосий Спасов и проектът Balkansky Live, Деси Добрева, британците BCee и Riya и родното трио Oratnitza са сред участниците в юбилея.

DRUM and JAZZ“ е едно от традиционните есенни събития на българската дръм и бас сцена. Тази година ще се проведе десетото юбилейно издание на ежегодния музикален проект, организиран от HMSU. На 29-ти ноември в столичния клуб Blender (подлеза на НДК) ще се съберат множество любители на класическия дръм и бас, визуализациите, българската традиционна музика и експерименталните звуци.

Когато говорим за „Drum and Jazz“, веднага се сещаме за именития музикант Теодосий Спасов – той подкрепя тази уникална концепция още от самото ѝ начало. С всяко свое участие той представя необичайни, но въздействащи колаборации. Такива бяха и тези с Вяра, а по-късно и с Влатко Стефановски и неговото трио. Проектът Баlkansky обаче винаги е бил нещо по-различно от всичко, което сме чували досега. Доказа се още с представянето на първия албум, а участието им заедно с Янка Рупкина, може спокойно да се опише като едно от най-силните изпълнения за последните няколко години.

Освен българските звезди специални гости на събитието ще са британците BCEE и RIYA, които идват на родна земя за първи път.

Световноизвестният диджей и продуцент от Източна Англия BCEE е основател на лейбъла Spearhead Records. В своята дълга кариера артистът е издал множество сингли, няколко ЕР-та и два пълни албума. BCЕЕ е един от водещите продуценти на ликуид дръм и бас сцената. Негови продукции редовно влизат в сетовете на най-големите диджеи, а траковете му са сред любимите на голяма част от феновете в световен мащаб.

Заедно с него, на сцената ще се качи и вокалистката RIYA. Считана от много критици за най-добрия женски дръм и бас вокал, певицата си спечели прозвището „кралицата“. В последните няколко години RIYA участва в много проекти с огромна част от водещите продуценти в бас музиката и издава за лейбъли от ранга на Critical, Metalheadz и Shogun Audio.

Освен дългоочакваните гости от Великобритания програмата на вечерта включва и две български банди – БALKANSKY Live и ORATNITZA Live.

БALKANSKY е аудио-визуален арт проект, в който са свързани традиционна българска музика с електронен звук и картина. Основните двигатели на проекта са Теодосий Спасов (кавал, трoмпет, вокал), Иван Шопов – Cooh (аранжимент и миксиране) и Иво Христов (визуализация и арт мениджмънт). Резултатът е въздействаща комбинация от съвременни ритми и басови тонове, разгорещени от магията на кавала. Прибавяме към това и динамична визия, с което проектът се пренася в четвъртото измерение. За 10-тото юбилейно издание на „Drum and Jazz“ към формацията ще се присъедини и нежният глас на уникалната Деси Добрева. Целта – да се провокира духа на млади и стари чрез едно съчетание на традиция и модерно. 

БАLKANSKY представят красотата и магията на традиционната българска музика в комбинация с нискочестотни ритми и динамични визуални ефекти. В началото на следващата година артистите ще са готови да издадат нов албум, като част от парчетата ще можем да чуем на живо.

ORATNITZA Live е инструментално трио от София. Проектът представя българската народна музика посредством традиционни инструменти и автентични вокали, украсени с дъбстеп и дръм и бас ритми, фюжън елементи и екзотични инструментали. Музикалната им визия е лесно разпознаваема за слушателите, а фенската им база не спира да увеличава броя си. В момента групата също работи по нов албум, който се очаква да излезе до края на годината.

На сцената ще видим също така най-активните и успешно прогресиращи през последните 10 години български проекти – диджейският състав на HMSU, представен от българските артисти EXo, Targy и High Roll с гост участие от Mloski.

Организаторите споделят, че към момента събитието се радва на категоричен интерес, като само за по-малко от седмица бяха разпродадени ранните билети на цена от 15 лева. В момента се продават билети на цена от 20 лв., но тази категория също е на изчерпване, а цената ще бъде 25 лв. Ценните хартийки може да намерите в разпространителната мрежата на EVENTIM.bg в цялата страна.

Повече за събитието и изпълнители ще намерите на:

Официален линк на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/398010220353120

Повече за организаторите и артистите ще намерите на:
HMSU: https://www.facebook.com/hmsuorg
Drum & Jazz: https://www.facebook.com/DrumAndJazz
BCee: https://www.facebook.com/bceespearhead
Riya: https://www.facebook.com/riyality
Balkansky Live: https://www.facebook.com/balkansky.live
Oratnitza: https://www.facebook.com/oratnitza
Dessy Dobreva: https://www.facebook.com/dessydobreva
High Roll: https://www.facebook.com/highrollsounds

EXo: https://www.facebook.com/dub2exo
Targy: https://www.facebook.com/targyhmsu

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes