Basscatz & Zafayah – ‘Real Life’ (видео + интервю)

Видеоклипове — От на ноември 20, 2014 в 21:50

Винаги сме заявявали предпочитанията си към музикални видеоклипове, разказващи пряко някаква конкретна история. Такъв точно е и новият клип на продуцентите от Basscatz (Platform) и реге звездата Zafayah (Roots Rocket) към парчето ‘Real Life‘.

Музиката на песента е композирана от Basscatz, тексът е на Zafayah, а видеото е режисирано от Йордан Стоянов. В кадрите виждаме актьорите Китодар Тодоров, Ралица Паскалева, Башар Рахал и др.

По-долу може да разберете какво по-интересно има да ни сподели Zafayah около снимките и около създаването на самото парче.

basscatz-zafayah01

Stash!: Музиката, която Basscatz пишат, е с автентичното дъбстеп звучене на стила – такова, каквото го знаем от неговото зараждане. Вярно е, че именно то силно се доближава до реге музиката, но въпреки това, как така решихте да направите песен заедно? Все пак у нас не е чак толкова разпространена практиката музиканти от различни стилове да се колаборират.  

Zafayah: Ние се стремим именно това да направим – да докажем, че хубавата музика не познава стилови ограничения. Още повече, че регето е в основата на някои разновидности на бас музиката. Знаете, че например от смесени бракове се раждат много красиви деца. Така е и с музиката, стига да имаш правилния подход. Jamez Bongg от Basscatz имаше правилен подход към мен. В момента, в който чух инструментала, откачих от кеф и си казах: „Т’ва е!“ Много ми е лично това парче.

St!: От известно време гъделичкахте любопитството ни с тийзъра на ‘Real Life’. Раздуй малко информация около него – къде снимахте и за колко време се осъществиха снимките?

Z: Снимките ги направихме за 3 дни общо на различни места из София, както и на Панчаревското езеро.

yofilms

St!: А как успяхте да „прикоткате“ толкова популярни актьори в него? 

Z: Не беше никак трудно да реализираме участието на тези хора в клипа, защото те самите много се изкефиха на парчето и на самата идея.

St!: Да споделите някой интересен или забавен момент по време снимките?

Z: Кито е уникален човек! Първата ми среща с него беше сутринта в 11 ч., в първия снимачен ден. Бях супер сънен, недоспал и той каза нещо, ‘дето направо ме остави да гледам, ама толкова убедително, че докато загрея, че е шега… Но не помня какво беше, хаха. Освен това той е живял в Африка и слуша реге и хип хоп. Изненада ме супер много с познанията си в тази сфера.

Кучето е на Ралица. Много е мило и търпеливо! В жегата направи около 10 дубъла без да се оплаква. Относно беемвето от видеото, то е много ниско, а камерата се слага на капака отпред на колата. Поради тази причина аз трябваше да се сгърча на четири, но така, че да не си личи на снимките. Единият път бях застанал в поза лотос, следващият път – в някаква друга. Впоследствие 2 месеца след това ме боля кръста, хаха.

Повече за Basscatz & Zafayah ще намерите на:

Оfficial site
Basscatz: https://www.platform-music.org/
Zafayah: http://rootsrocket.org/artist-music-zafayah-music.html

Facebook:
Basscatz: https://www.facebook.com/basscatz
Zafayah: https://www.facebook.com/Zafayah.music

Тагове: , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes