„Изгубени в разказа“: TVseries България снима кратък филм по разказ

Култура, Новини — От на март 2, 2014 в 10:30

На 19 ноември 2013 г., TVseries България стартираха инициатива, подобна на която бившата новинарка на БТВ Ани Салич беше също на ръба да осъществи. Може и да не се сещате за какво става въпрос, но имаме предвид предаването с работно заглавие „Vox populi„.

Замисълът беше да се екранизират различни социални разкази, чийто край да е представен чрез две алтернативи, от които зрителят да избира. Тази, която е посочена от най-много хора впоследствие бива заснета и излъчена в следващото издание. В крайна сметка парите бяха изпрани, продукцията не се появи в ефир, а Салич се локализира в съседната Нова телевизия.

Подобна съдба не застрашава екипа на българския онлайн портал TVseries България, тъй като тяхната идея отдавна търпи реализация. Тя се нарича „Изгубени в разказа и е уникална за българското интернет пространство. Всяка седмица, в рамките на 3 месеца, на сайта им беше добавян по един разказ от различен автор. Така, на 19 февруари – когато беше публикуван и последният текст, общият брой на повествованията стана 13.

––––––––––

„Когато отново отвори очи, вече не беше сам в стаята. Най-добрият му приятел, Паоло, говореше с доктора. Като видяха, че се събужда, се приближиха до леглото му.
– Радвам се да те видя! – каза Паоло. – Според доктора няма усложнения и скоро ще можем да се приберем вкъщи.
– Да се приберем? – повдигна вежди Игнасио. – Заедно ли живеем?
Доктора и Паоло се спогледаха. По лицата им се четеше загриженост.
– Не си ли спомняш? – попита Паоло и хвана ръката му.
– Не – каза Игнасио. – Да не съм претърпял катастрофа?
– Не помниш ли, че жена ти те изгони от къщата и ти забрани да се доближаваш до дъщеря ви? Че след шока беше на ръба да се самоубиеш? Не помниш ли защо дойде в болницата?
Игнасио гледаше смаяно. По лицето му се четеше искрена изненада. Може би щеше да си спомни, но в този миг нищо от разказа на приятеля му не му звучеше познато.“

––––––––––

Чрез шестобална сисетама читателите гласуват измежду 13-те заглавия, като накрая събралият най-много гласове фаворит ще бъде заснет под формата на кратък филм и пуснат в интернет. Премиерата е предвидена за 16 май, когато е четвъртият рожден ден на TVseries България.

Гласуването продължава само още ден – до 4-ти март! След това предстои да се осъществи кастинг за ролите в разказа победител. Отделете малко време да почетете и да допринесете за успеваемостта на проекта.

Всички 13 части на „Изгубени в разказа“ ще намерите на http://tvseriesbg.com/category/izgubeni-v-razkaza/.

Тагове: , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes