Sofia Underground performance art festival 2014: Необикновени доказателства

Събития (минали) — От на март 26, 2014 в 10:22

Добре, признаваме си, малко позакъсняхме да ви разкажем за събитието на месеца, но това беше, защото сме потънали в артистичен хаус и специална настройка по отношение на това, което предстои! Говорим за Sofia Underground performance art festival 2014, който тази година ще се проведе под мотото „Необикновени доказателства“.

За самия фест може да ви подскажем, че е започнал съществуването си през 1997 г. Замисълът на създателя му Руен Руенов е била адекватна ответна реакция на кризите по онова време. Бунтът на „поколението в преход“ се е изразявал чрез средствата на съвременното изкуство, а артистите, творбите и всичко случващо се тогава е превърнало  Sofia Underground performance art festival в иконично събитие.

Прекалено „ъндър“ и доста арт, фестът обединява български и международни артисти, които ще подложат сетивата ни на приятно опиянение с пърформанси, изложби, акции, работи в процес, видео, саунд арт и други. Най-прекрасното в картинката, колкото и абстрактна да е тя, е, че събитието е абсолютно безплатно! От вас се иска само да се разходите между локациите: Дом на културата „Средец“ на ул. Кракра, кино Влайкова, The Fridge/Хаспел, Neu!Berlin, клуб Jules Verne, Bar Atelieto, Ателие Пластелин, паметника на Йозеф Бойз и др. и да се насладите на очакваното и неочакваното, което се случва там.

SU1

Както казахме, малко закъсняхме, защото фестът се откри на 21-март с парти в Neu!Berlin, а вчера в The Fridge/Хаспел, видяхме изложбата на Дан Тенев „Числови редици 2010-2013”. Нищо обаче не е изгубено, защото основните събития на Sofia Underground performance art festival 2014 ще се проведат на 27-ми, 28-ми, 29-ти март и 1-ви април и ще включват:

26.03

18:00ч. – в Ателие Пластелин: „E-Не” – проект на Николина Богдан, Ивелина Чобанова,   Даниела Емануилова, изложба фотография, а от

SU220:00 ч. – в Бар Нов Берлин: Рамбо 13 – поетическо четене и видео селекция

27.03

19:00 – в Общински Културен Център Средец: „Необикновени Доказателства” изложба с участието на: Клара Стоянова (Видин/Берлин) Щефен фон Флайш (София/Берлин) Вълко Чобанов (Пловдив) Александър Вълчев (София) Андрей  Врабчев (София) Николай  Горнишки (София) Ивайло Христов (София)

22:00 – в Клуб Жул Верн: “Нещо с неща” vol.4 Saturated Pixels (live band), zazizazi (live analogue set), halojo, Fragile, The Science

28.03

17:00 – в Национална Галерия за Чуждестранно Изкуство: акция пред паметника на Йозеф Бойс на Добромир Иван и арт група Светулките

18:00 – в Общински Културен Център Средец: Diverse Universe 2014 – пърформанси на група NON GRATA, „Бели петна” – акция на Милена Станоевич и екип, „Атрактори” – Биляна Георгиева и Ренета Кирилова, „Душа” – ърбан фантазии, том I от S-Theatre, “SIESTA! GET LAZY, SAVE THE WORLD” – лекция-пърформанс на Викенти Комитски и Анжелика Сепи (Виена), работа в процес – скулптура на живо от Медеа Янкова (София), “EXI(S)T RESISTANCE” – Мариян Ценов (София), “ДАЛИ…” – Мария Веласкес, Биляна Петева (София), БонгО – маратон с улична поезия, Янко Андонов – пърформанс, Боян Аврамов, Продан Марков & Георги Ружев, Янко Велков – Янец и други

SU

Същият ден ще има още многооо изненади, но за да не пълним главите ви с излишества, може просто да погледнете програмата на фестивала ето ТУК.

За всичко останало ви съветваме да се уверите на място, защото освен много неща за чувстване и виждане Sofia Underground performance art festival 2014 се движи по оста на необремененото изкуство. Работите, които ще видим в рамките на феста, няма да страдат от излишна претенциозност, няма да са поставени в стерилна изложбена среда, няма да са натоварени с прекалена показност. Те няма да изискват, а ще тежат със собствената си интровертност и смисъл. Ако ви е интересно, какво имат да ви кажат всички тези артисти, ще ви чакаме някъде по трасето, защото, който търси…. намира – „Необикновени доказателства“.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes