Digital Nottich – ‘Trapp’d in music’ (mp3 даунлоуд)

MP3/Даунлоуди — От на март 5, 2014 в 10:30

Тафо Великов продуцира електронна музика от няколко години. Той може да бъде срещнат в мрежата под артистичното име Digital Nottich, а активността му на потребител из социалните портали е сравнително висока. Съвсем не го обвиняваме в ежедневно бездействие в компанията на „refresh“-бутона на Facebook. Напротив. Това, което сме забелязали е, че той е меломан, който слуша (с голямо „с“) и оценява обективно музиката на своите колеги и конкуренти.

Преди 2 години, с вече изграден опит като продуцент, излиза първият албум на Digital Notich – ‘Enter my world‘, който е пуснат безплатно на официалния му уебсайт. LP-то жъне успех, като си спечелва  хиляди сваляния още през първите месеци в мрежата. Освен това, благодарение на него, родният ни продуцент получава официална покана за участие в миналогодишното издание на фестивала Wake UP, коeто всъщност е и първaта му поява на голяма сцена.

digital-notichСледват няколко продукции за ‘Ethnostep‘ компилацията и едно авторско ЕР (‘Liquid Balkans„). В края на февруари той издава и втория си краткосвирещ албум ‘Trapp’d in music‘. Песните са 7 на брой, а звученето, макар движещо се в електронния спектър, е сравнително разнообразно. По този начин продуцентът се противопоставя на стриктните жанрови ограничения, които много от днешните творци си налагат сами. „Все пак жанрът е просто съвкупонст от стандарти, а да си стандартен е доста скучно„, защитава позицията си той.

В ‘Trapp’d in music’ чуваме стилове като дъбстеп, трап, дръм и бас и електро-хаус. Цялостната визия на продукта е на доста високо равнище и звучи много не-балканско, макар на места да са силно изразени традиционни за страната ни инструменти (като гайдата например).

Безспорно най-успешното заглавие от албума обаче е това на ‘Ass Like That’. То успява да отчете над 10 000 гледания в Youtube още преди неговото издаване.  Подкрепа на инициативата е оказал един от най-големите промоутърски канали за трап музика – InTrap Channel, без чиято помощ тракът най-вероятно щеше да събира прах в официалните страници на композитора му.

Предлагаме ви да хвърлите едно око и да пуснете едно ухо на ‘Trapp’d in music’! Окажете своята подкрепа на българското не по щандовете в големите хранителни магазини, а като свалите ЕP-то и споделите тази статия!

Повече за Digital Notich ще намерите на:

Official sitehttp://nottich.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/nottich
Soundcloudhttps://soundcloud.com/nottich

Тагове: , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes