Redlight – ‘Get Money’ (fеаt. Raekwon)

Видеоклипове — От на февруари 23, 2014 в 22:21

Ето я и обещаната ни копродукция между Redlight (Hugh Pescod) и рап иконата от легендарната формация Wu-Tang Clan – Raekwon (Corey Woods)!

––––––––––––-

Новината за съвместната им продукция ‘Get Money‘ дойде в края на изминалата седмица и, да си признаем, не очаквахме тя да бъде пусната толкова скоро.

Колаборацията между двамата се е състояла по време на едно от пътуванията на Redlight до Ню Йорк, САЩ и то по желание на самия Raekwon.

Pescod признава, че е бил изненадан, но едновременно с това и развълнуван от интереса на рап звездата към него. Това обаче съвсем не му попречило да се съгласи моментално на отправеното предложение. „Не съм планирал подобно нещо… Винаги съм уважавал Raekwon и неговото творчество, а и това е изключително важен момент във музикалната ми кариера„, споделя за FACT бристолският продуцент.

Вместо да се съобразяват с музикалната си биография домакинът и неговият гост решават да направят компромис със звученето. „Когато отидохме в студиото, знаехме, че искаме да направим нещо свежо, което да носи отпечатъка на типичните и за двама ни стилове„, продължава Redlight.

В почти триминутната продукция чуваме любимите на Redlight „808“ баслинии (най-ясно отличаващи се в един от по-ранните му бенгъри – този с Ms Dynamite, ‘What You Talking About!?’), както и семплираната популярна фраза от трака C.R.E.A.M.’ („Cash Rules Everything Around Me„). Резултатът е налице и той се казва ‘Get Money‘!

Парчето влиза в съдържанието на предстоящото ЕР на Redlight – ‘36‘. То ще бъде пуснато официално на пазара на 10 март и ще се разпространява от Lobster Boy и Polydor.

Повече за Redlight ще намерите на:

Official site: http://www.redlightmusic.co.uk/
Twitter: 
http://twitter.com/ukredlight
Facebook: 
http://www.facebook.com/ThisIsRedlight
Soundcloud: http://soundcloud.com/redlight-uk
Youtube: http://www.youtube.com/redlightmusicuk

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes