H.M.S.U. празнува 15 г. на сцената!

Събития (минали) — От на януари 2, 2014 в 12:47

Лека-полека българската дръм и бас организация H.M.S.U. (Hard Music and Sounds United) се насочва към своето малолетие. Е, остава още година докато навърши 16 г., но пък екипът ѝ ни подготвя парти като за отбелязване на юбилей – с много родни и световни изпълнители, няколко сцени, звук и светлина!

Датата 25 януари 2014 е денят, в който H.M.S.U. ще отбележи своята 15-годишнина на българската сцена. Рожденият ден ще бъде отпразнуван с небивало парти, което ще изпълни целият капацитет (от четири зали!) на столичния Party Center 4КМ!

Венюто ще събере на родна земя две от най-реномираните световни и локални концепции за клубни вечери – World of Drum and Bass и Therapy Sessions. Участие в събитието се подготвят да вземат редица известни артисти. Ето го и пълния списък:

В първата зала домакин ще бъде историческият бранд World of Drum and Bass. Той направи истински фурор по света през последните няколко години, а в България подкрепи някои от най-големите артисти, гостували у нас – DJ Hype, Adam F, Pendulum, Shy FX, Mampi Swift, Bad Company и много други.

Тази година специални гости ще бъдат The Prototypes – дуото, което се затвърди като марка за качествен и иновативен дръм и бас. Доказателство за това са лейбълите, за които издават музика и ремиксите им за артисти като Ian Carey и Snoop Dog, Modestep, Avicii, Hadouken и други. Освен тях по желание на българската публика от Братислава пристига B-Complex – словакът, който през 2009 г. издаде за Hospital Records мегахита ‘Beautiful Lies‘ (вторoто най-продавано дръм и бас парче според класацията на Beatport).

World of Drum and Bass не може да мине без основателя на бранда и собственик на Formation RecordsDJ SS, който откри някои от легендарните имена в бранша (Nero, Twisted Individual, John B) и направи първото мащабно рейв събитие във Великобритания преди повече от 25 години. А за емси, което ще надъхва обстановката в залата, е избран официалният представител на World of Drum and Bass, MC Biggie!

Втората зала ще е не по-малко интересна. В нея ще се помещава брандът Therapy Sessions нарицателно за по-тежкия дръм и бас. Гостите са отново подбрани чрез гласуване на българските фенове в предварително организирано от H.M.S.U. допитване. Изборът падна върху италианеца Maztek, който за няколко години се превърна в един от най-разнообразните продуценти. Продукцията му за лейбъли от Renegade Hardware до Hospital Records и фактът, че е официален продуцент на холандската хип хоп група Dope D.O.D. говорят достатъчно.

Освен него тъмната страна на дръм и баса ще ни представи и чехът Forbidden Society. Той е типичният представител на Therapy Sessions, а колаборациите му с артисти като Counterstrike, Current Value, Katharsys, Dub Elements и други говорят достатъчно за неговите талант и способности.

Изненадите не свършват дотук! За почитателите на джънгъл музиката ще има тематична трета зала със звучното име Junglist Massive, а гост в нея ще бъде DJ K от Канада. Едно от най-обичаните имена  по света ще представи уникалния си сет от над 100 неиздавани парчета за първи път в България, а на отзвука, който предизвика участието му, би могъл да завиди всяко голямо име на сцената.

Четвъртата зала ще приюти нашенски организации и артисти, както и ще предложи безплатна дневна програма и други изненади. Сред имената на рождениците може да разграничите тези на: ACIDTRIP /HMSU/, TARGY /HMSU, MMUUZZAA/, EXo /HMSU, Mirizma/,OGONEK /HMSU, Metafiziq, PRSPCT/  и HIGH ROLL – Mocks & Konspirator /HMSU, Formation Records /

Както споменахме вече, програмата започва още през деня. Тези, които искат да се развият в музикалния бранш и по-конкретно в на бас направлението, могат да участват в неформални уъркшопове за миксиране, продуциране и създаване на партита.

Парти център 4КМ отваря БЕЗПЛАНТО врати в късния следобед и за всички, които искат да прослушат своите парчета на главната звукова система. Участие в тази подгрявка ще вземат DJ SS (Formation Rec / UK) и ЕXo (HMSU / Mirizma).

Дневна програма – безплатна (18:00 – 21:30):

Панел  1 (18:30 – 19:15): Слушане на авторски парчета на Clear Sound системата

Панел  2 (19:30 – 20:15): Как да миксираме с EXo (H.M.S.U. / Mirizma)

Панел  3 (20:30 – 21:15): Историята на Drum’n’Bass музиката с DJ SS (Formation Records / WODNB)

line-up

Вечерна програма (22:00 – 06:00):

World of Drum & Bass Room:

22:30 – 23:45 – EXo

23:45 – 01:00 – High Roll ( Mocks & Konspirator )

01:00 – 02:00 – Dj SS & MC BIGGIE – UK

02:00 – 03:30 – THE PROTOTYPES & MC BIGGIE – UK

03:30 – 05:00 – B-COMPLEX – Slovakia

05:00 – 06:00 – Targy

Therapy Sessions Room:

23:30 – 00:45 – L 33

00:45 – 02:15 – MAZTEK – Italy

02:15 – 03:45 – FORBIDDEN SOCIETY – CZ

03:45 – 05:00 – COOH

05:00 – 06:00 – Ogonek

Junglist Massive Room:

22:15 – 23:30 – Krivak b2b Charoday

23:30 – 00:30 – Yango

00:30 – 02:30 – DJ K – Canada

02:30 – 03:30 – acidtrip

03:30 – 04:30 – Gichev

HMSU & Firends Room:

22:00 – 23:15 – MiDessie -b2b- Di

23:15 – 00:30 – Owlie -b2b- GodzGift

00:30 – 01:45 – M@D Twist -b2b- Ruji

01:45 – 03:00 – Faith -b2b- Bzzzt

 

Билети:

Промоционалните билети на цена от 15 лева вече са изчерпани, затова като алтернативен вариант остават няколко бройки от тези от 20 лева, които могат да бъдат закупени до 24-ти януари от:

  •  EVENTIM.bg;
  • 4:20 Shop /бул. „Васил Левски“ 87, София/;
  • BreakPoint /ул. „Гурко“ 72, София/.

Повече информация за мероприятието и гостите може да бъде намерена на официалния линк на събитието и на фен-страницата на H.M.S.U.

–––––––––––––––

Научете повече за H.M.S.U.:

Hard Music and Sounds United е неформалното музикално движение, популяризиращо дръм и бас музиката и сходните ѝ стилове през последните 15 години в България.

Гости на H.M.S.U. са били над 250 от водещите световни имена в областта на бас жанровете, а с марката H.M.S.U. са организирани над 300 събития от различен мащаб, сред които и най-големите партита у нас като: тридневният Летен Фестивал на открито; запазените марки Drum’N’Jazz, Класика и BrokenBalkanz; клубната вечер на ON!Fest; участия с много гости и цели сцени по време различните издания на Spirit of Burgas  и много други.

От своя страна родните артисти от формацията – acidtrip, Targy, EXo, Ogonek, COOH, Mocks и Konspirator, са виновници за популяризирането на разнообразните видове бас музика по родните земи, в това число ликуид, атмосферик, джънгъл, текстеп, нюрофънк, дъбстеп и други. Голяма част от тях са се утвърдили успешно и на международната сцена, а имената им могат да се срещнат по събития навсякъде по света.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes